Close

Oleksander Usyk, pregătit să revină pe frontul din Ucraina: „Mă voi întoarce imediat”

De Viviana Moraru
Publicat: 2 iulie 2022, 10:47
Actualizat: 2 iulie 2022, 12:46

Oleksander Usyk, campion mondial la categoria grea, a dezvăluit că va reveni în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor. Ucraineanul în vârstă de 35 de ani a mărturisit că în casa sa au locuit ruşii o perioadă, familia sa fiind nevoită să părăsească ţara.

Reclamă
Oleksander Usyk

Oleksander Usyk/ Profimedia

Oleksander Usyk a fost pe frontul din Ucraina, luptând alături de soldaţii ucraineni împotriva ruşilor. Acesta a primit dispensă specială din partea preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a pregăti meciul cu Anthony Joshua.

Reclamă

Oleksander Usyk, dezvăluiri din războiul dintre Ucraina şi Rusia

Oleksander Usyk a declarat că nu se teme să revină în ţara sa, imediat ce-şi va încheia confruntarea cu Anthony Joshua. Campionul a mărturist că situaţia din Ucraina este un critică, însă soldaţii răniţi i-au cerut să lupte pentru onoarea lor.

„Eu chiar nu voiam să plec din țară și din orașul meu, dar am mers la un spital în care soldații răniți erau tratați, din cauza războiului, și mi-au spus să mă duc și să boxez pentru țara mea și pentru onoare.

Mi-au spus că așa aș fi mai mult de ajutor pentru țara mea, decât să stau și să lupt în război. A fost nevoie de doar o zi de război ca să înțeleg perfect că tot ce am, tot ce am reușit, toate centurile mele, toate titlurile mele le pot pierde într-o secundă.

Rușii au intrat în casa mea, au dărâmat gardul și au vandalizat multe chestii. Apoi au locuit acolo o perioadă”, a dezvăluit Oleksander Usyk, conform espn.com.

Reclamă

Familia lui Oleksander Usyk, afectată de război

Oleksander Usyk a declarat că familia sa nu se află în Ucraina, însă mulţi prieteni apropiaţi se află pe front. Totodată, la întrebările copiilor despre război, Usyk declară că nu are un răspuns.

„Copiii mă întrebau: ‘Tati, de ce vor să ne omoare?’ Nu știam cum să răspund la asta. Familia mea nu se află în Ucraina acum, dar mulți oameni pe care îi știu și o mulțime de prieteni apropiați încă sunt în țară.

Eu sunt în legătură cu ei în fiecare zi, le cer noutăți. Eu nu voiam să plec din țară, încă vreau să locuiesc acolo. Imediat după meci, mă voi întoarce în Ucraina”, a mai spus Usyk.

Oleksander Usyk şi Anthony Joshua se vor duela din nou, în Arabia Saudită, pe 20 august. În prima confruntare, ucraineanul l-a învins pe Joshua, într-un meci ce a avut loc pe arena celor de la Tottenham, în septembrie.

Oleksandr Usyk se ruga să nu fie ucis în războiul din Ucraina

Oleksandr Usyk se ruga să nu fie ucis în războiul din Ucraina! Deţinătorul centurilor IBF, WBA şi WBO la categoria grea a vorbit despre viaţa în armata ucraineană, relatează The Guardian.

La scurt timp după startul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, Usik şi prietenul său Vasili Lomacenko, de asemenea boxer, s-au alăturat armatei ucrainene.

“Eram în fiecare zi pe străzi în patrulare. Mă rugam: “Te rog, Doamne, nu lăsa pe cineva să mă ucidă. Te rog să nu laşi pe nimeni să mă împuşte. Şi te rog să nu mă faci să împuşc altă persoană”, povesteşte Usik.

“Însă dacă m-aş fi simţit în pericol, dacă aş fi simţit că viaţa mea sau a familiei mele este în pericol, aş fi făcut-o”, a adăugat el.

Oleksandr Usik a părăsit zona de război spre sfârşitul lunii martie, pentru a începe un stagiu de pregătire în Polonia. În social media, au apărut rapid imagini cu menţiunea că una dintre fostele sale case a fost devastată de soldaţii ruşi.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:10 Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!” 22:34 Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'” 22:30 Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!” 22:10 Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea 21:50 CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri 21:37 Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!” 21:28 Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!” 20:52 FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!” 20:32 FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor 20:08 FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
Vladimir Putin a participat la parada de Ziua Victoriei
Extra • 3 iun., 8:51
Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin, un şahist rus care îl susţine pe liderul de la Kremlin
Diverse • 29 mai, 15:41
Anunțul disperat al negociatorilor Ucrainei. Cum poate fi oprit Vladimir Putin: „Este un barbar!”
Lista sportivilor care îl susțin pe Vladimir Putin
Diverse • 23 mai, 9:10
Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi
Close