Închide meniul

Oleksander Usyk, pregătit să revină pe frontul din Ucraina: „Mă voi întoarce imediat”

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2022, 10:47 / Actualizat: 2 iulie 2022, 12:46

Oleksander Usyk, pregătit să revină pe frontul din Ucraina: „Mă voi întoarce imediat

Oleksander Usyk/ Profimedia

  • Oleksander Usyk, pregătit să revină pe front
  • Înscrie-te aici şi câștigă tricoul magic al lui Mutu cu semnătură specială!

Oleksander Usyk, campion mondial la categoria grea, a dezvăluit că va reveni în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor. Ucraineanul în vârstă de 35 de ani a mărturisit că în casa sa au locuit ruşii o perioadă, familia sa fiind nevoită să părăsească ţara.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oleksander Usyk a fost pe frontul din Ucraina, luptând alături de soldaţii ucraineni împotriva ruşilor. Acesta a primit dispensă specială din partea preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a pregăti meciul cu Anthony Joshua.

Oleksander Usyk, dezvăluiri din războiul dintre Ucraina şi Rusia

Oleksander Usyk a declarat că nu se teme să revină în ţara sa, imediat ce-şi va încheia confruntarea cu Anthony Joshua. Campionul a mărturist că situaţia din Ucraina este un critică, însă soldaţii răniţi i-au cerut să lupte pentru onoarea lor.

Reclamă

„Eu chiar nu voiam să plec din țară și din orașul meu, dar am mers la un spital în care soldații răniți erau tratați, din cauza războiului, și mi-au spus să mă duc și să boxez pentru țara mea și pentru onoare.

Mi-au spus că așa aș fi mai mult de ajutor pentru țara mea, decât să stau și să lupt în război. A fost nevoie de doar o zi de război ca să înțeleg perfect că tot ce am, tot ce am reușit, toate centurile mele, toate titlurile mele le pot pierde într-o secundă.

Reclamă

Rușii au intrat în casa mea, au dărâmat gardul și au vandalizat multe chestii. Apoi au locuit acolo o perioadă”, a dezvăluit Oleksander Usyk, conform espn.com.

Familia lui Oleksander Usyk, afectată de război

Oleksander Usyk a declarat că familia sa nu se află în Ucraina, însă mulţi prieteni apropiaţi se află pe front. Totodată, la întrebările copiilor despre război, Usyk declară că nu are un răspuns.

„Copiii mă întrebau: ‘Tati, de ce vor să ne omoare?’ Nu știam cum să răspund la asta. Familia mea nu se află în Ucraina acum, dar mulți oameni pe care îi știu și o mulțime de prieteni apropiați încă sunt în țară.

Reclamă 4 / 0/3

Eu sunt în legătură cu ei în fiecare zi, le cer noutăți. Eu nu voiam să plec din țară, încă vreau să locuiesc acolo. Imediat după meci, mă voi întoarce în Ucraina”, a mai spus Usyk.

Oleksander Usyk şi Anthony Joshua se vor duela din nou, în Arabia Saudită, pe 20 august. În prima confruntare, ucraineanul l-a învins pe Joshua, într-un meci ce a avut loc pe arena celor de la Tottenham, în septembrie.

Oleksandr Usyk se ruga să nu fie ucis în războiul din Ucraina

Oleksandr Usyk se ruga să nu fie ucis în războiul din Ucraina! Deţinătorul centurilor IBF, WBA şi WBO la categoria grea a vorbit despre viaţa în armata ucraineană, relatează The Guardian.

La scurt timp după startul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, Usik şi prietenul său Vasili Lomacenko, de asemenea boxer, s-au alăturat armatei ucrainene.

“Eram în fiecare zi pe străzi în patrulare. Mă rugam: “Te rog, Doamne, nu lăsa pe cineva să mă ucidă. Te rog să nu laşi pe nimeni să mă împuşte. Şi te rog să nu mă faci să împuşc altă persoană”, povesteşte Usik.

“Însă dacă m-aş fi simţit în pericol, dacă aş fi simţit că viaţa mea sau a familiei mele este în pericol, aş fi făcut-o”, a adăugat el.

Oleksandr Usik a părăsit zona de război spre sfârşitul lunii martie, pentru a începe un stagiu de pregătire în Polonia. În social media, au apărut rapid imagini cu menţiunea că una dintre fostele sale case a fost devastată de soldaţii ruşi.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
"Meciul secolului" dintre Tyson Fury şi Oleksandr Usyk a fost amânat
Fight • 3 feb., 12:17
„Meciul secolului” s-a amânat! Tyson Fury s-a accidentat şi nu se va mai duela cu Oleksandr Usyk
Haos în boxul mondial după ce Usyk l-a bătut iar pe Joshua! Fury, mesaj emoționant după uciderea vărului său
Fight • 21 aug., 9:04
Anthony Joshua a aruncat pe jos centurile după ce a fost învins de Oleksandr Usyk. Gest uluitor al britanicului
Vladimir Putin a participat la parada de Ziua Victoriei
Extra • 3 iun., 8:51
Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin, un şahist rus care îl susţine pe liderul de la Kremlin
Diverse • 29 mai, 15:41
Anunțul disperat al negociatorilor Ucrainei. Cum poate fi oprit Vladimir Putin: „Este un barbar!”
Lista sportivilor care îl susțin pe Vladimir Putin
Diverse • 23 mai, 9:10
Mutarea făcută de Vladimir Putin împotriva rivalilor săi