Închide meniul

Oleksandr Usyk, mesaj sfâșietor de pe frontul din Ucraina: „Nu vreau să trag, dar nu voi avea de ales!”. Familia pugilistul s-a refugiat într-un subsol iar el luptă pentru apărarea Kievului

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 martie 2022, 20:29

Oleksandr Usyk, mesaj sfâșietor de pe frontul din Ucraina: „Nu vreau să trag, dar nu voi avea de ales!. Familia pugilistul s-a refugiat într-un subsol iar el luptă pentru apărarea Kievului

Oleksandr Usyk, cu arma în mână în timpul războiului din Ucraina

Instagram

În vârstă de 35 de ani, Usyk este deţinător al centurilor WBA, WBO şi IBF la categoria grea. Era la Londra în momentul în care a Rusia a invadat Ucraina și s-a întors de urgență acasă. S-a alăturat unui batalion defensiv. Aflat acum în Kiev, pugilistul a oferit un interviu răvășitor pentru jurnaliștii de la CNN.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oleksandr Usyk, dispus să-și piardă viața pentru apărarea Kievului

Usyk a spus că este pregătit să facă uz de armă, dacă va fi cazul.

Dacă vor dori să ia viața mea, sau a celor apropiați, va trebui să o fac. Dar nu vreau asta, nu vreau să trag, nu vreau să ucid pe nimeni. Dacă au de gând să o facă ei, nu voi avea de ales.

Poate că va suna sentimental, dar sufletul meu apariține Domnului și trupul și cinstea mea aparțin țării și familiei. Deci nu e vorba de frică, nu există absolut nicio teamă. E doar nedumerire… cum se poate întâmpla așa ceva în secolul 21?

Tocmai au bombardat orașul Mariupol, iar una dintre rachete au ajuns pe acoperișul unui prieten de-al meu. Rușii nu se joacă, dar ei nu știu exact ce se întâmplă aici. Ei sunt victimele președintelui lor, Vladimir Putin„, a declarat Usyk pentru cnn.com.

Reclamă
View this post on Instagram


A post shared by Usyk. КОТ. Aleksandr (@usykaa)

Familia, prietenii și vecinii lui s-au adăpostit într-un subsol. Întrebat despre viitorul său în sport, Usyk a părut descumpănit. „Chiar nu știu când voi reveni în ring. Țara și onoarea mea sunt mai importante pentru mine decât centura de campion„, a precizat medaliatul cu aur de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Reclamă 4 / 0/3

În septembrie 2021, Oleksandr Usyk a devenit noul „rege” al greilor după ce l-a învins la puncte pe englezul Anthony Joshua, deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF. Usyk are 19 victorii acum (13 KO), la profesionişti. Ucraineanul a fost campion mondial cu centurile unificate la categoria semigrea.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și