Închide meniul

(P) Reguli de respectat în Airsoft

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 aprilie 2021, 9:33

(P) Reguli de respectat în Airsoft

AS.ro

Reguli de respectat in Airsoft

In jocurile de Airsoft munitia utilizata este formata din bile de plastic cu o masa de pana la 0.5 grame. Poate fi practicat recreational dar si competitional fiind numeroase competitii la care iau parte cei mai agili jucatori. Airsoft este un joc de stategie in care fiecare jucator din echipa are un rol bine definit. Ca in orice joc si aici exista reguli ce trebuiesc respectate pentru buna desfasurare a jocului de airsoft.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Distanta minima de tragere difera in functie de tipul de arma folosit si viteza de lansare a bilei. De exemplu pentru armele cu viteza de tragere de pana la 110 m/s, distanta minima de tragere este de 1 metru. Pentru armele cu viteza de pana la 125 m/s, distanta minima obligatorie e 7 metri, in timp ce pentru armele cu bile ce ating o viteza de pana la 135 m/s, distanta obligatorie de tragere este de 15 metri.

Trebuie sa tii cont de aceste aspecte atunci cand intri intr-un joc in care se folosesc arme airsoft. In acest fel vei stii ce tip de arma folosesti care se potriveste jocului si tipului de teren ales.

Reguli de respectat in Airsoft

Accesul pe suprafata de jos se face doar dupa ce organizatorul jocului le da voie jucatorilor. Nu se poate intra pe teren inainte de a se face toate verificarile ca totul sa fie in regula. Pot sa ia parte la joc persoane incepand cu varsta de 16 ani, accesul minorilor facandu-se doar cu acordul semnat din partea parintilor.

Organizatorii fiecarui joc vor verifica, inainte de a intra in teren, toate replicile de arme pentru a da acordul utilizarii acestora. Ele sunt verificate din punct de vedere a vitezei bilei.

Reclamă

Pe toata perioada participarii la un eveniment de airsoft, in afara momentului cand jucatorii sunt activi pe teren, armele se tin fara incarcator si baterie. Incarcarea armamentului se face doar la intrarea pe terenul de joc.

Echipamentul de protectie este obligatoriu. Nu se permite pe nicun teren de joc accesul in pantaloni scurti sau tricou inainte de a semna un acord de participare. Un echipament neadecvat poate sa cauzeze ranirea in timpul jocului.

Daca jucatorul advers este situat la o distanta mai mica decat distanta minima de tragere conform tipului de arma folosit, tragerea este interzisa. Se asteapta ca jucatorul sa inainteze pentru a trage in siguranta sau acesta se recunoste ca fiind lovit si iese din joc.

Reclamă 4 / 0/3

Acestea sunt doar cateva din regulile de baza de care orice jucator trebuie sa tina cont. Daca esti jucator incepator, atunci echipeaza-te corespunzator de la nrg.ro si intra in joc cu lectia invatata.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și