(P) Reguli de respectat în Airsoft

De Antena Sport
Publicat: 28.04.2021, 9:33

Airsoft este un joc in care se folosesc replici de arme adevarate in care jucatorii trebuie sa simuleze un conflict. In cadrul acestui tip de joc sunt disponibile mai multe moduri de desfasurare a actiunii.

Reguli de respectat in Airsoft

AS.ro

In jocurile de Airsoft munitia utilizata este formata din bile de plastic cu o masa de pana la 0.5 grame. Poate fi practicat recreational dar si competitional fiind numeroase competitii la care iau parte cei mai agili jucatori. Airsoft este un joc de stategie in care fiecare jucator din echipa are un rol bine definit. Ca in orice joc si aici exista reguli ce trebuiesc respectate pentru buna desfasurare a jocului de airsoft.

Distanta minima de tragere difera in functie de tipul de arma folosit si viteza de lansare a bilei. De exemplu pentru armele cu viteza de tragere de pana la 110 m/s, distanta minima de tragere este de 1 metru. Pentru armele cu viteza de pana la 125 m/s, distanta minima obligatorie e 7 metri, in timp ce pentru armele cu bile ce ating o viteza de pana la 135 m/s, distanta obligatorie de tragere este de 15 metri.

Trebuie sa tii cont de aceste aspecte atunci cand intri intr-un joc in care se folosesc arme airsoft. In acest fel vei stii ce tip de arma folosesti care se potriveste jocului si tipului de teren ales.

Reguli de respectat in Airsoft

Accesul pe suprafata de jos se face doar dupa ce organizatorul jocului le da voie jucatorilor. Nu se poate intra pe teren inainte de a se face toate verificarile ca totul sa fie in regula. Pot sa ia parte la joc persoane incepand cu varsta de 16 ani, accesul minorilor facandu-se doar cu acordul semnat din partea parintilor.

Organizatorii fiecarui joc vor verifica, inainte de a intra in teren, toate replicile de arme pentru a da acordul utilizarii acestora. Ele sunt verificate din punct de vedere a vitezei bilei.

Pe toata perioada participarii la un eveniment de airsoft, in afara momentului cand jucatorii sunt activi pe teren, armele se tin fara incarcator si baterie. Incarcarea armamentului se face doar la intrarea pe terenul de joc.

Echipamentul de protectie este obligatoriu. Nu se permite pe nicun teren de joc accesul in pantaloni scurti sau tricou inainte de a semna un acord de participare. Un echipament neadecvat poate sa cauzeze ranirea in timpul jocului.

Daca jucatorul advers este situat la o distanta mai mica decat distanta minima de tragere conform tipului de arma folosit, tragerea este interzisa. Se asteapta ca jucatorul sa inainteze pentru a trage in siguranta sau acesta se recunoste ca fiind lovit si iese din joc.

Acestea sunt doar cateva din regulile de baza de care orice jucator trebuie sa tina cont. Daca esti jucator incepator, atunci echipeaza-te corespunzator de la nrg.ro si intra in joc cu lectia invatata.

Antena 1
Tinerele românce care au dezvoltat o aplicație împotriva agresiunii. Sunt eleve ale unui liceu din București
Top citite
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Manchester United l-a luat pe Raphael Varane. Viitor incert pentru Messi şi Ronaldo
1
MERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Manchester United l-a luat pe Raphael Varane. Viitor incert pentru Messi şi Ronaldo
Ultimele știri
0:27 AS.RO LIVE | Diana Belbiţă este invitata lui Cătălin Oprişan, de la 10:30. Dezvăluiri de senzaţie ale singurei românce cu victorie în UFC 0:24 NEWS ALERTGigi Becali, anunţul de la miezul nopţii. „Moruţan pleacă pe 10 milioane de euro!”. Când se finalizează negocierile şi câţi bani are în conturi FCSB 0:15 Gigi Becali, decizie uluitoare după umilinţa din Conference League! A propus un titular de la FCSB la Craiova: „L-am sunat pe Rotaru să îi dau lucrul furat înapoi” 0:01 „Umiliţii de serviciu” nu au loc nici la „masa săracilor”! FCSB şi Universitatea Craiova, eliminări şocante din Conference League: „Cea mai mare ruşine!”. Sepsi, OUT din Conference League. Toate reacţiile 0:00 Universitatea Craiova – FK Laci 0-0 | Laurenţiu Reghecampf, debut dezastruos în Bănie. „Încerc să-i fac pe jucători să înţeleagă că s-a terminat!”. Ce a spus despre eliminarea ruşinoasă din Conference League 0:00 Universitatea Craiova – FK Laci 0-0 | „Nu pot că cred că nu ne-am calificat!” Dan Nistor, în stare de şoc după umilinţa cu albanezii: „O seară şi o pagină din istorie neagră” 29 iulie, 23:20 Universitatea Craiova – KF Laci 0-0. Ce făcurăţi, muică?! După FCSB, şi Craiova a fost umilită în Conference League! Debut de coşmar pentru Laurenţiu Reghecampf 29 iulie, 23:00 UPDATEMERCATO 2021 | Cele mai tari mutări sunt AICI. Ramos şi Donnarumma au semnat cu PSG. Manchester United l-a luat pe Raphael Varane. Viitor incert pentru Messi şi Ronaldo 29 iulie, 22:56 „Minunea de la Erevan!” Aroganţa dinamoviştilor după ce FCSB a fost umilită în Europa: „Adăugăm un mesaj pentru Meme” 29 iulie, 21:55 VideoROMÂNII DE AUR! „Am muncit, nu trebuie să cedez!” Cum a reuşit Constantina Diţă să devină campioană olimpică în 2008! Atletul care îi poate călca pe urme la Tokyo
Close