Închide meniul
Video

Povestea merge mai departe

Antena Sport Publicat: 24 iulie 2024, 16:14

Reclamă

Povestea merge mai departe

Povestea merge mai departe - Antena Sport

Canotoarea secolului 20, Elisabeta Lipă, este vârful unor generaţii imense de sportivi. Campioni care au câştigat 20 de titlturi olimpice pentru România. Canotajul este cel mai important sport olimpic în momentul de față, cu 45 de sportivi calificați la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar povestea de aur nu se opreşte aici. De cinci ori campioană olimpică, între 1984 şi 2004, Elisabeta Lipă este sursă de inspiraţie pentru noua generaţie de aur din canotaj. „Când câştigi, uiţi cât de greu îţi e. Uiţi că ai zile când plângi. Ai câştigat, ai uitat, ai mers mai departe”, a spus Elisabeta Lipă.

„Un idol şi un exemplu, o motivaţie chiar este doamna Elisabeta, fiindcă are un palmares extraordinar şi poate vom reuşi la un momemnt dat să îl întrecem”, a spus Simona Radiş.

„(N.r. Vă obligă istoria? ) Ne obligă cumva să continuăm acest şir al victoriilor”,  a spus şi Ancuţa Bodnar. Canotajul românesc este o fabrică de energie pentru medalii olimpice. Iar secretul unor generaţii întregi este unul simplu.

„Dacă nu semănăm, nu cultivăm. Avem un sistem de selecţie, de pregătire, avem antrenori specialişti care sunt strict pe zona asta de selecţie”, a declarat Elisabeta Lipă. Canotajul evită o decădere așa cum au cunoscut sporturi la care pe vremuri eram cei mai buni, precum handbalul, gimnastica sau atletismul.

Reclamă
Reclamă 4

„Tehnologia avansează, lucrurile nu stau în loc, noi trebuie să ne adaptăm”, a mai spus Elisabeta Lipă.

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Reclamă

Ce rezultat va fi la Maribor - Universitatea Craiova?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:13

Turcii au reacţionat după vestea că Gică Hagi este prima opţiune la naţionala României: „FRF vrea o legendă”

18:46

Lovitură teribilă pentru liderul mondial! Jannik Sinner s-a retras de la Jocurile Olimpice 2024: „Sunt trist să vă informez asta”

18:42

Argentina, remiză dramatică la Jocurile Olimpice 2024! Echipa lui Mascherano a egalat Maroc în minutul 90+16

18:29

Lotul Universităţii Craiova pentru meciul cu Maribor. Mitriţă şi Ivan, vedetele de la care Gâlcă aşteaptă goluri în Slovenia

18:16

Francezii cred că David Popovici va obţine o singură medalie la Jocurile Olimpice 2024! Predicţiile făcute de L’Equipe la înot

17:36

Dumitru Dragomir l-a făcut praf pe Darius Olaru, după FCSB – Maccabi 1-1: „Strică tot mecanismul. E brambureală”

1 FotoScoţienii anunţă că Ianis Hagi s-a înţeles că noua echipă: „Este clar!” Salariul uriaş pe care îl va avea 2 FotoO campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini 3 FotoTeodora Meluţă se căsătoreşte! Cine e bărbatul care îi va deveni soţ: „Mai mult de o viaţă!” 4 FCSB – Maccabi Tel Aviv 1-1. Dawa, salvatorul din preliminariile UCL! Returul, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (31 iulie, 21:00) 5 FotoCu cât a putut să îi vândă fiica lui Ilie Năstase un tablou lui Ion Ţiriac: „Cu atât l-a cumpărat, e suma corectă!” 6 FotoKira Hagi, mesaj emoţionant la 10 zile de la nunta lui Ianis Hagi: „Puterea unui ‘pentru totdeauna’ rostit în şoaptă!”
Citește și