Închide meniul
Video

Povestea merge mai departe! Generaţia de la canotaj care vine tare din urmă! La Paris canotajul a obţinut 5 medalii

Publicat: 8 august 2024, 14:10 / Actualizat: 9 august 2024, 15:07

Reclamă

Povestea merge mai departe! Generaţia de la canotaj care vine tare din urmă! La Paris canotajul a obţinut 5 medalii

Povestea merge mai departe! Noua generaţie din canotaj a fost la înălţime la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a cucerit 2 medalii de aur şi 3 de argint, iar resursele sunt inepuizabile! Alţi campioni vin tare din urmă şi sunt gata să scoată capul în lumea mare, la Los Angeles, peste 4 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum 40 de ani, tot la Los Angeles, a început şi povestea de succes din canotaj a Elisabetei Lipă.

Povestea merge mai departe! Canotorii români, cu gândul la Los Angeles! La Paris au cucerit 5 medalii, 2 de aur şi 3 de argint

România a avut 45 de sportivi calificaţi la Paris, la canotaj. O nouă generaţie, plină de medalii la juniori, vine tare din spate şi e gata să ducă tradiţia mai departe.

Mama nu prea era de acord, era mai aşa… nu, că de ce, că te chinui, că pleci de copil!”, a declarat Petruţa Olariu.

Nu ştiam nici ce înseamnă canotaj, ştiam că este pe apă!”, a spus Alexandra Florea Din.

Reclamă
Reclamă 4

Am avut şi momente mai grele, am cedat, voiam să plec acasă, îmi făceam bagajul. Dar le-am depăşit!”, a declarat Denisa Mihaela Vasilică.

Mama, făcând şi ea sport, mi-a spus: ‘Irina, dacă vrei, pot să vorbesc cu antrenorul de canotaj. Dar acum nu, bucură-te de vara asta. ‘De ce?’. ‘O să vezi!‘”, a transmis Iuliana Irina Cantoriu.

Palmele fetelor sunt pline de bătături, la fel ca ale campioanelor de la Paris

Acum s-au cam vindecat dar, totuşi, sunt cam bătătorite şi ele. Niciodată nu ne-au deranjat. Chiar, din contra, niciodată nu le-am ascuns”, a declarat Alexandra Florea Din.

Reclamă

Născute în Suceava sau Botoşani, la fel ca majoritatea campioanelor, viitoarele campioane promit să devină o Fabrică de Medalii.

Am avut apă la rădăcini. Suntem noi, moldovenii, mai harnici”, a transmis Petruţa Olariu.

Cu ajutor din partea autorităților, dar și din partea unor programe precum „Energie pentru performanță”, canotajul românesc are viitorul asigurat, cel puțin pentru Los Angeles 2028 – locul unde a început legenda Elisabetei Lipă în 1984!

Le spunem de pe acum! Venim noi din spate, să nu-şi facă griji, suntem noi aici! Lasă totul pe mâini bune!”, a reacţionat Alexandra Florea Din.

Sunt chiar din sat cu dumneaei. Sper să o urmez şi eu pe dumneaei, să am rezultatele ei. Îmi doresc să o depăşesc, dacă se poate!”, a declarat Petruţa Olariu.

Programul din cantonament e infernal, dar pentru o medalie fetele fac orice sacrificiu.

Ne trezeam la 5, la 5:40, mergeam în sala de forţă, mâncam, făceam duş, plecam la şcoală, veneam de la şcoală, mâncam, dormeam şi, apoi, aveam antrenament”, a spus Denisa Mihaela Vasilică.

(Reporter: Se predă telefonul?) Da, la ora 10!”, a declarat Denisa Mihaela Vasilică.

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:34

Horaţiu Moldovan, titular în amicalul de lux al lui Atletico Madrid! Surpriză uriaşă pentru meciul cu Juventus

15:21

„Am planul făcut” Antrenorul Spartei Praga, anunţ clar înaintea returului cu FCSB! Şi-a făcut strategia pentru meciul din Ghencea

15:05

Scandal după proba feminină de maraton! Câștigătoarea este acuzată că și-a împins o adversară înainte de final

14:34

Mihai Stoica, impresionat de rivala Dinamo! Ce echipe vede în lupta pentru play-off: „Ele şi-au depus candidatura!”

14:31

CFR Cluj – Unirea Slobozia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Dan Petrescu caută a doua victorie din Liga 1. Echipele probabile

14:05

Sepsi – Universitatea Craiova, LIVE TEXT, 19:00! Ambele echipe, fără înfrângere în acest sezon! Echipele probabile

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și