Închide meniul

Război în Ucraina | Încă doi fotbaliști au murit în luptele cu trupele lui Vladimir Putin. Un jucător de 20 de ani e dat dispărut

Alexandru Ivan Publicat: 20 martie 2022, 13:59

Război în Ucraina | Încă doi fotbaliști au murit în luptele cu trupele lui Vladimir Putin. Un jucător de 20 de ani e dat dispărut

Imagini teribile din Ucraina / Foto: Profimedia Images

Imagini teribile din Ucraina / Foto: Profimedia Images

  • Încă doi fotbaliști au murit în luptele cu trupele lui Vladimir Putin
  • Un jucător de 20 de ani e dat dispărut

Războiul început de Vladimir Putin în Ucraina a dus la pierderi de vieți omenești. Printre cei decedați se numără și sportivi. Alți doi fotbaliști au murit în lupta cu trupele rusești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cele 25 de zile de război, până acum s-au înregistrat cinci victime printre fotbaliști. Ultimii doi care au murit aveau doar 33 și 28 de ani.

Război în Ucraina | Încă doi fotbaliști, victime în luptele cu trupele lui Vladimir Putin

Serhiy Shestak, atacant la echipa de amatori Cherkasy Cossacks, era înrolat în armată. A fost ucis în luptă cu rușii, într-un oraș aflat la 60 de kilometri distanță de Mariupol, potrivit gsp.ro. Avea doar 33 de ani.

Reclamă

Bohdan Semenchuk, evolua pentru amatorii de la Sluch Berezne, în nordul Ucrainei. Plecase pe front ca voluntar, dar a murit lângă Kiev. Avea doar 28 de ani.

De asemenea, un fotbalist profesionist este dat dispărut. Rodion Plaksa, 20 de ani, legitimat la Mariupol, în prima ligă din Ucraina, nu mai dat niciun semn de pe 5 martie. Agentul său și colegii au semnalat deja că tânărul de 20 de ani a dispărut.

Reclamă

Război în Ucraina | Cinci fotbaliști și-au pierdut viața pe front

După ce Serhiy Shestak și Bohdan Semenchuk au murit, numărul victimelor de război în rândul fotbaliștilor a ajuns la cinci.

Dmytro Yevdochenko, 16 ani, juca la echipa de fotbal de amatori Atlet Kiev. El și familia lui erau evacuați din Brovary, un oraș de lângă Kiev, în momentul când s-a produs tragedia. Rușii au deschis focul asupra civililor, iar Yevdochenko și mama sa au fost uciși de gloanțe.

Vitaly Sapilo, fost junior la Karpaty Lviv, avea 21 de ani, era comandant de tanc.

Reclamă 4 / 0/3

Dmytro Martinenko, 25 de ani, golgheterul lui FC Hostomel, a avut casa lovită de un proiectil. El și mama lui au murit. Sora sa mai mică a fost rănită grav.

Alt jucător, Yuri Tsapiy, 35 de ani (Viktoria Mykolayvka, D3), a dispărut din 27 februarie.

Vladimir Putin, miting pro-război la Moscova

Vladimir Putin a ţinut un discurs în cadrul unui mitig uriaş organizat, vineri, la Moscova. Aproape 200.000 de oameni au participat la mitingul în cadrul căruia Vladimir Putin a justificat învazia armatei Rusiei în Ucraina.

În cadrul mitingului care a avut loc pe stadionul Luzhniki, cel pe care s-a jucat finala Campionatului Mondial din 2018, pe lângă discursul lui Vladimir Putin a avut loc şi un concert. Gestul preşedintelui Rusiei de a organiza un astfel de eveniment în plin război în Ucraina a fost criticat dur de întreaga lume, care s-a arătat scandalizată. Şi cei care au participat au fost criticaţi dur de toată lumea, inclusiv sportivii.

Vorbim şi de campioni olimpici chiar la Beijing, competiţie care s-a încheiat cu doar câteva zile înainte ca Putin să dea ordinul atacului sângeros din Ucraina. Apariţia acestora este una scandaloasă, având în vedere că toţi marii sportivi ai lumii au condamnat invazia Rusiei.

La mitingul de la Moscova au fost surprinşi Victoria Sinitsina şi Nikita Katsalapov, campioni olimpici la patinaj artistic, în proba pe echipe, la Beijing, Alexander Bolshunov, 3 medalii de au la Jocurile Olimpice de la Beijing, Evgeny Rylov, campion olimpic la înot, la Tokyo, sau Victoria Listunova, campioană olimpică la gimnastică, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, pe echipe.

Reclamă

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:16 Tony da Silva, acuzaţii incredibile după eşecul cu Dinamo: „Vor ca Poli Iaşi să pice!”. Anunţ teribil despre Luca Mihai 10:00 Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian 9:32 VIDEOBernadette Szocs – Mariam Alhodaby 4-0 a fost în AntenaPLAY. Bernie a debutat cu dreptul la Cupa Mondială Macao 2024 8:56 Gigi Becali a vrut să îl scoată de pe teren, dar s-a răzgândit în ultimul moment: „Merită respect!”. A lansat un avertisment 8:30 Florinel Coman l-a descris în două cuvinte pe Elias Charalambous. Mesaj cu trimitere directă la Gigi Becali 8:24 Gigi Becali dă două lovituri pe piața transferurilor cu petrodolarii de pe Florinel Coman: „Cu 5 milioane poți să-i iei!” 0:07 Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Revenire de senzaţie a „Bursucului” în Liga 1. Detaliile contractului 0:02 ”E vreo șansă să rămâi la FCSB?” Florinel Coman a dat răspunsul, după ce a dus echipa lui Gigi Becali la 13 puncte de locul 2! 14
apr.
23:47
Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci”
14
apr.
23:46
Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu, după ce Rapid a ieşit din lupta la titlu: „Păi noi suntem idioţi?”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei