Închide meniul
Foto

Război în Ucraina | Lovitură de proporții primită de oligarhul rus Alisher Usmanov. Iahtul de 600 de milioane de dolari al fostului acționar de la Arsenal, confiscat în Germania!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 martie 2022, 10:12

Război în Ucraina | Lovitură de proporții primită de oligarhul rus Alisher Usmanov. Iahtul de 600 de milioane de dolari al fostului acționar de la Arsenal, confiscat în Germania!

Alisher Usmanov a rămas fără iachtul de 600 de milioane de dolari

Colaj Profimediaimages

Fostul acționar de la Arsenal s-a trezit fără unul dintre cele mai de preț bunuri din colecția sa. Este vorba de un iacht în valoare de 600 de milioane de dolari. Nemții l-au descoperit la Hamburg și i l-au confiscat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iahtul oligarhului rus Alisher Usmanov a fost confiscat

Nava se afla pe șantierele navale din Hamburg, de la sfârșitul lunii octombrie, pentru o lucrare de reamenajare. Guvernul german au confiscat bunul și, ca urmare, angajații care lucraseră la iaht nu s-au prezentat la muncă miercuri. Reprezentanții Blohm+Voss și Usmanov nu au răspuns unei solicitări de a comenta situația.

Usmanov a achiziționat Dilbar (n.r. numele iahtului) în 2016, pentru o sumă estimată la 600 de milioane de dolari de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el timp de 52 de luni„, anunță forbes.com.

Dilbar are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iacht, dar și pistă pentru două elicoptere, saună, salon de înfrumusețare și sală de sport. Poate găzdui până la 24 de persoane în 12 apartamente.

În 2018, Usmanov a vândut cele 30% din acțiunile pe care le deținea la Arsenal. A primit 700 de milioane de dolari. Prin firmele sale a sponsorizat-o, în ultima perioadă, pe Everton. Oligarhul rus deține două proprietăți în Marea Britanie evaluate la 280 de milioane de dolari. Mai are vile de lux în Munchen, Lausanne, Monaco și Sardinia.

Reclamă

Din cauza lucrărilor de la „bijuteria” sa, Usmanov nu a putut să urmeze exemplul conaționalilor săi. Miliardarii ruși au început să își mute iahturile în Maldive, evitând astfel confiscarea lor. Cinci astfel de ambarcațiuni de lux au fost văzute acolo, printre acestea fiind cele ale lui Oleg Deripaska și Aleksandr Abramov.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

„Este îngrozit!”. Roman Abramovich vinde, în grabă, tot ce deține în Marea Britanie

Roman Abramovich a renunțat, după 18 ani, la a mai fi patronul lui Chelsea. Decizia a fost luată de miliardarul rus la scurt timp după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina. Considerat a fi un apropiat al lui Vladimir Putin, oligarhul de 55 de ani riscă să fie interzis în Marea Britanie și să sufere pierderi financiare uriașe. Un parlamentar susține că oligarhul rus vinde în grabă proprietăți din Regatul Unit pentru a evita potențialele sancțiuni financiare.

Abramovich are un conac cu 15 dormitoare situat în vestul Londrei, în Kensington Palace Gardens. Au apărut zvonuri că un potențial cumpărător va face un tur al proprietății astăzi, iar jurnaliștii s-au dus în număr mare acolo. În 2009, Roman Abramovich l-a cumpărat cu 90 de milioane de lire sterline (n.r. 108 milioane de euro).

Reclamă 4 / 0/3

Pentru o perioadă, Abramovich s-ar putea muta pe iachtul său care a costat 590 de milioane de dolari (n.r. 530 de milioane de euro), care este dotat cu sustem de apărare antirachetă, o capsulă de evacuare, un submarin și trei elicoptere. Eclipse are o sală de gimnastică de 77 de metri pătrați, salon de înfrumusețare, jacuzzi pe puncte și 18 cabine de oaspeți. Echipajul este format din 100 de persoane. Imagini cu iachtul de lux puteți vedea în galeria foto de mai jos.

Citește și:
Recomandări
  • Alisher Usmanov a rămas fără iachtul de 600 de milioane de dolari
  • Deciziile luate de oligarhii ruși în timpul războiului din Ucraina

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și