Închide meniul

Război în Ucraina | Mircea Lucescu, complet impresionat de gestul lui Rinat Akhmetov! Patronul lui Şahtior a anunţat că va face orice ca să-i ajute pe ucraineni

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 martie 2022, 16:09

Război în Ucraina | Mircea Lucescu, complet impresionat de gestul lui Rinat Akhmetov! Patronul lui Şahtior a anunţat că va face orice ca să-i ajute pe ucraineni

Mircea Lucescu, complet impresionat de gestul lui Rinat Akhmetov

Profimedia

Ucraina trece prin momente teribile, din cauza războiului declanșat de Rusia la ordinul lui Vladimir Putin. Sute de mii de cetățeni ucraineni au fugit din țară, iar cei rămași trăiesc cu frica uriașă generată de bombardamentele trupelor rusești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unul dintre oamenii care au sărit în ajutorul ucrainenilor este Rinat Akhmetov. Patronul lui Șahtior Donețk a declarat că își va susține poporul indiferent de cheltuieli și sacrificii, prin intermediul fundației sale.

Război în Ucraina | Mircea Lucescu, complet impresionat de gestul lui Rinat Akhmetov

Gestul miliardarului l-a impresionat pe Mircea Lucescu. „Il Luce” a colaborat cu Akhmetov între 2004 şi 2016, perioadă în care antrenorul român s-a aflat pe banca lui Șahtior.

„Am fost 12 ani alături de preşedintele lui Şahtior. Pentru mine, reacţia lui Rinat Akhmetov nu reprezintă nicio surpriză. Probabil că puţini îşi mai aduc aminte ce a făcut după 2014, când Donbasul şi Luganskul au anunţat ruperea de Ucraina.

Stadionul a fost bombardat, iar echipa a fost obligată să plece prin alte oraşe. Totuşi, Akhmetov i-a susţinut financiar timp de cel puţin doi ani pe oamenii din acele regiuni! Mulţi îl privesc doar prin prisma averii şi nu văd latura sa umană.

Reclamă

Eu am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare, cu medicamente şi alte lucruri necesare care ajungeau la Doneţk. Numai cineva care ţine la cei din jur şi care nu se izolează într-un glob de sticlă poate face aşa ceva.

N-aş vrea să dezvolt prea mult subiectul pentru că se interpretează în fel şi chip, dar n-ai cum să nu fii impresionat în faţa unei asemenea solidarităţi umane”, a declarat Mircea Lucescu, pentru digisport.ro.

Război în Ucraina | Rinat Akhmetov sare în ajutorul poporului său, după atacurile Rusiei

„Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării.

Reclamă 4 / 0/3

Cât costă? Sincer, nici nu număr. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă”, a spus Akhmetov, citat de Tribuna.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și