Închide meniul

Război în Ucraina | Nea Cornel, singurul român care l-a bătut pe Putin! Cu mâinile goale!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 2 martie 2022, 15:19

Război în Ucraina | Nea Cornel, singurul român care l-a bătut pe Putin! Cu mâinile goale!

Putin a fost învins de un român la ”Dinamoviadă”

Foto: Hepta

”Dinamoviadele” au apărut în anii ’50, în perioada Războiului Rece, la concurență cu ”Spartachiadele”. La primele participau doar angajații Ministerelor de Interne din statele ”pretine”, la cele din urmă, numai sportivii Ministerului Apărării. Pentru fiecare disciplină în parte se alegea un oraș, iar întrecerile, chiar dacă sună a șablon, erau viu disputate. O anticameră serioasă pentru ”europene”, ”mondiale” sau Jocurile Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1975, ”Dinamoviada” de Judo a avut loc la Minsk. Constantin Niculae, tatăl lui Marius, fost preparator fizic la echipa de fotbal Dinamo București, își amintește: ”La competiție au participat studenți de la școlile de ofițeri de Interne. La judo, erau cinci categorii, la fiecare dintre acestea concurau între 22 și 24 de sportivi. Eu eram la categoria 63 de kilograme, iar Putin – la 70 de kilograme”. ”Sensei” continuă: ”Putin era în anul 3 la Academia de Poliție și a ocupat atunci locul secund la categoria lui. A promis că nu mai participă la concursuri, pentru a se concentra pe cariera de ofițer”.

Cel mai tare din Leningrad

Dar n-a putut sta deoparte. După ce devine ”Maestru al Sportului” la Sambo, peste doi ani primește aceeași distincție și la Judo. În 1976, este campionul orașului Leningrad.

E anul în care are loc o nouă ”Dinamoviadă” la Judo, de această dată la Moscova. ”Eram subofițer al Academiei de Poliție. El nu știu ce hram purta”, începe istorisirea și Cornel Roman, în timp ce râde. Născut îbn 1952, a jucat fotbal, dar n-a rămas acolo, s-a tras spre tatami. Așa s-a găsit cu cel care ține acum, pe jar, Omenirea. ”Îmi aduc aminte că am câștigat la puncte greu, foarte greu. Știți cum se spune: ții minte pe cine te învinge, nu pe cine bați”, spune antrenorul. Putin, posesor al centurii negre cu opt dani, a mai continuat la turneele demonstrative. La 28 de ani, românul a ajuns la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980. Acum glumește: ”Dacă ar fi să mă mai lupt cu cel mai puternic om al lumii, m-aș băga! Sincer, am curaj, dar nu mai pot fizic!”, recunoaște, astăzi, ofițerul de rezervă.

 

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și