Închide meniul

Război în Ucraina | Nea Cornel, singurul român care l-a bătut pe Putin! Cu mâinile goale!

Cătălin Oprișan Publicat: 2 martie 2022, 15:19

Război în Ucraina | Nea Cornel, singurul român care l-a bătut pe Putin! Cu mâinile goale!

Putin a fost învins de un român la ”Dinamoviadă”

Foto: Hepta

  • Cornel Roman a participat la JO de la Moscova, 1980
  • Spune că s-ar mai băga și acum la o luptă. ”Curaj am, nu mai pot fizic!”

”Dinamoviadele” au apărut în anii ’50, în perioada Războiului Rece, la concurență cu ”Spartachiadele”. La primele participau doar angajații Ministerelor de Interne din statele ”pretine”, la cele din urmă, numai sportivii Ministerului Apărării. Pentru fiecare disciplină în parte se alegea un oraș, iar întrecerile, chiar dacă sună a șablon, erau viu disputate. O anticameră serioasă pentru ”europene”, ”mondiale” sau Jocurile Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1975, ”Dinamoviada” de Judo a avut loc la Minsk. Constantin Niculae, tatăl lui Marius, fost preparator fizic la echipa de fotbal Dinamo București, își amintește: ”La competiție au participat studenți de la școlile de ofițeri de Interne. La judo, erau cinci categorii, la fiecare dintre acestea concurau între 22 și 24 de sportivi. Eu eram la categoria 63 de kilograme, iar Putin – la 70 de kilograme”. ”Sensei” continuă: ”Putin era în anul 3 la Academia de Poliție și a ocupat atunci locul secund la categoria lui. A promis că nu mai participă la concursuri, pentru a se concentra pe cariera de ofițer”.

Cel mai tare din Leningrad

Dar n-a putut sta deoparte. După ce devine ”Maestru al Sportului” la Sambo, peste doi ani primește aceeași distincție și la Judo. În 1976, este campionul orașului Leningrad.

Reclamă

E anul în care are loc o nouă ”Dinamoviadă” la Judo, de această dată la Moscova. ”Eram subofițer al Academiei de Poliție. El nu știu ce hram purta”, începe istorisirea și Cornel Roman, în timp ce râde. Născut îbn 1952, a jucat fotbal, dar n-a rămas acolo, s-a tras spre tatami. Așa s-a găsit cu cel care ține acum, pe jar, Omenirea. ”Îmi aduc aminte că am câștigat la puncte greu, foarte greu. Știți cum se spune: ții minte pe cine te învinge, nu pe cine bați”, spune antrenorul. Putin, posesor al centurii negre cu opt dani, a mai continuat la turneele demonstrative. La 28 de ani, românul a ajuns la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980. Acum glumește: ”Dacă ar fi să mă mai lupt cu cel mai puternic om al lumii, m-aș băga! Sincer, am curaj, dar nu mai pot fizic!”, recunoaște, astăzi, ofițerul de rezervă.

 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Alexandru Matei a câştigat medalia de aur la Cupa Europeană
Alte sporturi • 15 oct., 14:07
Alexandru Matei a câştigat medalia de aur la Cupa Europeană de judo
O campioană mondială și europeană la Judo se bate duminică pe AntenaPLAY
FIGHT • 20 ian., 13:19
O campioană mondială și europeană la Judo se bate duminică pe AntenaPLAY
Kylian Mbappe, pe tatami la judo
Ligue 1 • 21 iul., 19:03
Starurile lui PSG au dat fotbalul pe judo! Kylian Mbappe, pus la pământ. Imagini virale cu vedetele Parisului
Drama copiilor ucraineni fugiţi din calea războiului
Alte sporturi • 16 mai, 20:49
Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România: „Visăm ca acest calvar să ia sfârşit”. Micuţii au revenit pe tatami la cupa Alinei Dumitru
Extra • 7 feb., 13:37
A pitit telefonul mobil în chimono. I-a căzut în timpul concursului!