Închide meniul

Război în Ucraina | Nikita Mazepin, mesaj furios de la Moscova după ce a fost dat afară de constructorul american Haas: „Mi-am pierdut visul! Echipa nu mi-a spus nimic până acum”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 9 martie 2022, 18:46

Război în Ucraina | Nikita Mazepin, mesaj furios de la Moscova după ce a fost dat afară de constructorul american Haas: „Mi-am pierdut visul! Echipa nu mi-a spus nimic până acum

Nikita Mazepin a fost dat afară de Haas

Profimedia

Nikita Mazepin a fost dat afară de constructorul american Haas, deși FIA a anunțat că pilotul rus va putea concura în continuare în Formula 1, sub steag neutru și cu o declarație specială în care acceptă principiile de pace și neutralitate ale Federației, în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Nikita Mazepin, mesaj de la Moscova după ce a fost dat afară de constructorul american Haas

Mazepin a organizat o conferință de presă la Moscova, în care a vorbit despre incidentul petrecut. Tânărul pilot a criticat decizia celor de la Haas și a spus că „mi-am pierdut visul pentru care am muncit 18 ani”.

„Nu îmi doresc să fiu într-o echipă care nu mă vrea. Formula 1 este un sport periculos şi trebuie să ai încredere în echipa alături de care lucrezi. Este o chestiune de siguranță și trebuie să recunosc că nu am încredere în ei.

Este bine să țin deschise toate opțiunile legale. Nu a existat vreun motiv legal în urma căruia echipa putea să-mi termine contractul. Am fost foarte dezamăgit de modul în care s-au desfășurat lucrurile. Mi s-a spus că dacă FIA îmi va permite să concurez cu regulile lor, iar eu voi fi de acord, nu va exista vreun motiv ca să fiu înlăturat din scaun.

Nu am auzit nimic din partea echipei de când s-a întâmplat. Am aflat că am fost dat afară în același timp în care vestea s-a aflat în presă.

Reclamă

Război în Ucraina | Nikita Mazepin: „Echipa nu m-a anunțat că am fost dat afară, am aflat din presă”

Sunt tânăr și nu eram pregătit pentru așa ceva. Nu am primit vreun indiciu sau vreo formă de susținere și nici vreun anunț din partea echipei în legătură cu această decizie. Am aflat odată cu voi.

Mi-am pierdut visul pentru care am muncit timp de 18 ani. Nu mi-am imaginat vreodată că îmi voi pierde locul în circuit atât de repede. Dar în niciun caz nu consider Formula 1 un capitol încheiat. Voi rămâne pregătit pentru curse și voi fi pregătit să accept o oportunitate, dacă va apărea.”, a declarat Nikita Mazepin, citat de Sky Sports.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Haas i-a reziliat contractul lui Nikita Mazepin, după războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Haas, constructorul american din Formula 1, a anunţat că a încheiat „cu efect imediat” contractul pilotului rus Nikita Mazepin, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. În același timp, a fost terminat și parteneriatul cu sponsorul său titular rus, Uralkali, deținut de tatăl pilotului.

Reclamă 4 / 0/3

„Ca şi restul comunităţii din Formula 1, echipa este şocată şi întristată de invazia Ucrainei şi îşi doreşte încheierea rapidă şi paşnică a conflictului”, a scris echipa într-un comunicat.

Tatăl lui Mazepin, Dmitri, un miliardar care susţine financiar echipa Haas, este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Mazepin, 22 de ani, a venit la Haas înaintea sezonului trecut, „împreună” cu un pachet financiar consistent, susţinut de gigantul chimic Uralkali, condus de tatăl său.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și