Închide meniul

Război în Ucraina | Serghei Stahovski luptă în infernul de la Kiev! „Ni s-a pus un pistol la cap. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 2 martie 2022, 12:48

Război în Ucraina | Serghei Stahovski luptă în infernul de la Kiev! „Ni s-a pus un pistol la cap. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare

Serghei Stahovski luptă în infernul de la Kiev

Profimedia Images

După o călătorie lungă de zeci de ore, tenismenul a ajuns, nu fără dificultate, în capitala Ucrainei, la Kiev. „Oamenii se feresc de posibilele grupuri mici de asalt ruseşti, aşa că se uită la tine cu multă suspiciune când încerci să treci. Ni s-a pus un pistol la cap de mai multe ori”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Serghei Stahovski: Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare

El se consideră patriot şi spune că s-a simţit obligat să-şi ajute poporul. „Am simţit că trebuia să fac asta. Nu fără unele regrete şi îngrijorări. Toată lumea a încercat să mă oprească. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare”, a spus el.

Dotat cu veste antiglonţ pe care i le-au pus la dispoziţie cunoscuţii, tânărul de 36 de ani participă la efortul colectiv de la faţa locului. „Primeşti o armă şi aştepţi ordine. Încărcăm şi descarcăm. Sper că nu trebuie să mai fac nimic”.

Dacă nu este pe front, Stahovski rămânea în permanentă stare de alertă. „De îndată ce se vor opri sirenele, ne vom ascunde în subsol. Aseară s-a întâmplat de trei ori. Sirene sau nu, am dormit foarte puţin în ultimele trei zile”.

Război în Ucraina | Serghei Stahovski: A fost un singur bombardament la Kiev

Jucătorul s-a confruntat deja cu ororile războiului şi le povesteşte: „Azi (n.r. – marţi) a fost un singur bombardament la Kiev. Au încercat să distrugă turnul televiziunii. Nu au avut succes, dar au ucis cinci civili. Este o nebunie completă şi trebuie să se oprească. Dar Ucraina singură nu poate face asta. Avem nevoie de lume”.

Reclamă

Fără frică de moarte, Stahovski încheie încercând să relativizeze, chiar să filosofeze. „Încerc să nu mă gândesc la moarte. Putem muri cu toţii din mai multe motive, nimeni nu ştie când se va întâmpla, aşa că de ce să mă deranjez gândindu-mă la ce este mai rău”, a declarat el pentru L’Equipe.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone Vezi toate știrile
Citește și