Închide meniul

Război în Ucraina | Stadionul „Yuri Gagarin”, distrus de bombele rușilor! Imaginea uluitoare surprinsă din satelit

Cosmin Cioboată Publicat: 17 martie 2022, 15:18

Reclamă
Război în Ucraina | Stadionul „Yuri Gagarin, distrus de bombele rușilor! Imaginea uluitoare surprinsă din satelit

Imagini teribile din Ucraina / Foto: Profimedia Images

Imagini teribile din Ucraina / Foto: Profimedia Images

Război în Ucraina | Rusia a început invazia în Ucraina luna trecută, la ordinul președintelui Vladimir Putin, iar consecințele oribile continuă să apară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Stadionul „Yuri Gagarin”, distrus de bombele rușilor! Imaginea uluitoare surprinsă din satelit

Astăzi, în presa din Ucraina a fost publicată o imagine realizată din satelit, cu stadionul „Yuri Gagarin” din Cernihiv, unde echipa de primă ligă, FC Desna, obișnuia să își joace meciurile de “acasă”.

Micuța arenă din Ucraina a fost lovită grav de proiectilele rusești. Una dintre tribune este distrusă aproape complet, în timp ce pe teren se poate observa un crater uriaș produs de bombele lansate de armata lui Vladimir Putin.

Reclamă
Reclamă 4

Alexandr Dolgopolov, mărturii de pe frontul din Ucraina

Dolgopolov, cel care în 2011 juca în sferturile de finală de la Australian Open, şi-a dat seama încă din prima zi de planul ruşilor. Fostul număru 13 ATP a strâns fonduri de la fanii săi, pentru ajutarea militarilor ucraineni.

Eram în Turcia atunci când a început războiul. Am ajuns acolo cu o zi înainte şi mi-am obligat mama și sora să vină aici. De ce? În ciuda faptului că toți negau și ironizau informațiile furnizate de Statele Unite, eu am înțeles că este posibilă o invazie asupra Kievului.

Mi-am făcut un plan în minte, cum aș putea fi util în primele zile. Am ajuns la concluzia că atacul va provoca panică și că cea mai mare contribuție aș putea să o aduc profitând de notorietatea mea internațională, de numărul mare de urmăritori de pe Twitter. Știam că aș putea transmite lumii adevărul, că pot strânge fonduri pentru a sprijini armata. Ei au fost nevoiți să ia totul în piept. Câteva zile mai târziu, frumoasa mea Ucraina a fost devastată. Lumea a înțeles ce se întâmplă, nu mai era nevoie ca eu să spun adevărul”, a declarat Alexand Dolgopolov pentru sport.ua.

Reclamă

Dlogopolov a fost antrenat de un militar turc şi este acum în prima linie. Se luptă, cu arma în mână, pentru apărarea Kievului.

Alexandr Dolgopolov: „Mă simt confortabil cu armele”

Am început să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri.

Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și chestii necesare defensivei. Acum, după atât de mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt gata să îmi apar țara! E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea. Adevărul e de partea noastră, ne vom apăra și vom câștiga. Eu voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna”, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

 

Recomandări

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:14

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după victoria dramatică a Ungariei cu Scoția!

23:57 23 iun.

Elveţia – Germania 1-1 şi Scoţia – Ungaria 0-1! Maghiarii au obținut locul al 3-lea în Grupa A! Scoțienii, eliminați!

23:53 23 iun.

Barnabas Varga s-a prăbuşit pe teren şi colegii lui au început să plângă. UPDATE Anunţul oficial făcut după Scoţia – Ungaria

23:35 23 iun.

„Va reveni Kylian Mbappe pe teren?” Didier Deschamps a făcut anunţul, înainte de Franţa – Polonia

23:29 23 iun.

Universitatea Craiova a pierdut primul amical al verii! Alexandru Mitriță s-a accidentat la duelul cu Pafos

22:48 23 iun.

„Tricolorii”, în proces de refacere înaintea meciului cu Slovacia! Cum s-au relaxat jucătorii naţionalei

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY 6 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală
Citește și