Închide meniul

Reacţia lui Ion Iliescu după moartea lui Ivan Patzaichin! „Şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei”

Antena Sport Publicat: 5 septembrie 2021, 14:03

Reacţia lui Ion Iliescu după moartea lui Ivan Patzaichin! „Şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei

Reacţia lui Ion Iliescu după moartea lui Ivan Patzaichin

Profimediaimages

  • Ion Iliescu, reacţie după moartea lui Ivan Patzaichin
  • Legendarul sportiv a murit la 71 de ani

”Am aflat cu deosebită tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion naţional, european, mondial şi olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fire generoasă, şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei acumulate în timp către tinerele generaţii, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme. A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învăţat să se implice, la rândul lor, în viaţa societăţii”, a scris Ion Iliescu pe blogul său, postarea având titlul ”Adio, Ivan!”..

Reacţia lui Ion Iliescu după moartea lui Ivan Patzaichin

El îşi aminteşte că pe Ivan Patzaichin l-a cunoscut când a fost recrutat pentru sportul de performanţă după câteva concursuri în Deltă.

Reclamă

”Era un adolescent slăbuţ, fragil şi toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat, care s-a urcat cu siguranţă în barcă, câştigând cursa. Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat şi conducerea Federaţiei Române de Kaiac-Canoe. Un sport care educă şi formează caractere. În acea perioadă a fost construită baza de antrenament de la Bascov, lângă Piteşti. Iar rezultatele s-au cunoscut. Am admirat tenacitatea şi fermitatea cu care Ivan şi-a urmărit proiectele, care s-au adresat în special copiiilor şi tinerilor. Nu a uitat de unde a plecat, şi nu i-a uitat pe cei care au contribuit la reuşitele sale”, afirmă fostul preeşedinte.

El sublniază că, mai presus de orice, Ivan Patzaichin a fost un OM, şi pentru asta a fost iubit şi admirat.

Reclamă

”Moştenirea lui sportivă este consistentă şi face parte din tezaurul de valori simbolice al României. Transmit sincerele mele condoleanţe familiei şi prietenilor lui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, îşi încheie Iliescu postarea.

Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”. Sportivul a murit după o lungă suferinţă.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Marele regret al lui Ion Iliescu la 94 de ani
Diverse • 4 mart., 16:20
FOTO
Marele regret al lui Ion Iliescu la 94 de ani: „Îmi pare rău că nu mai pot să fac asta!”
Discurs sfâşietor al fiicei lui Ivan Patzaichin
Extra • 7 sept., 15:29
Discurs sfâşietor al fiicei lui Ivan Patzaichin, după decesul Amiralului: „A fost Ivan Inimă de Aur”
Legendarul Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani
Extra • 7 sept., 15:26
Adio, Amirale! Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe marele Ivan Patzaichin. Legenda, înmormântată cu onoruri militare
Elisabeta Lipă şi Nadia Comenăci, devastate după decesul legendarului Ivan Patzaichin
Extra • 6 sept., 13:18
FOTO
Trupul legendarului Ivan Patzaichin, la stadionul Dinamo! Imagini emoţionante de la statuia Amiralului. Lacrimi şi durere pentru legenda de pe ape
Cătălin Beciu
Alte sporturi • 6 sept., 10:22
AS.ro LIVE | Ediție specială dedicată lui Ivan Patzaichin