Închide meniul

Robinho a fost arestat! Fostul star al naţionalei Braziliei va sta nouă ani în închisoare pentru viol

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 martie 2024, 9:07

Robinho a fost arestat! Fostul star al naţionalei Braziliei va sta nouă ani în închisoare pentru viol

Robinho a fost arestat

Robinho va ajunte după gratii / Colaj Profimediaimages

Fostul internaţional brazilian Robinho a fost arestat pentru a executa o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru viol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a fost condamnat în urmă cu doi ani în Italia pentru participarea la violul în grup al unei femei albaneze într-un club de noapte din Milano, în 2013.

Robinho a fost arestat şi va ajunge în închisoare

Robinho, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat la apartamentul său din oraşul Santos. Guvernul italian ceruse ca el să îşi ispăşească pedeapsa în Brazilia, după ce nu a reuşit să obţină extrădarea sa.

Miercuri, un tribunal din Brazilia a confirmat decizia şi a hotărât, de asemenea, că Robinho ar trebui să îşi ispăşească pedeapsa în spatele gratiilor, nu în arest la domiciliu. Joi, un judecător de la Curtea Supremă a respins o cerere de suspendare a detenţiei.

Măsura decisivă luată de justiţia braziliană a fost lăudată de multe persoane din presa locală, care se temeau că Robinho se va eschiva datorită faimei şi bogăţiei sale.

Reclamă

Fostul internaţional brazilian, care are 100 de selecţii pentru ţara sa, juca pentru AC Milan în momentul comiterii faptei. După ce a fost găsit vinovat, el a pierdut un apel în 2020, înainte ca instanţa supremă din Italia să îi confirme sentinţa în 2022.

Procurorii italieni au emis apoi un mandat internaţional de arestare pe numele său, anunţă news.ro. Fotbalistul a declarat duminică, la o televiziune braziliană, că actul sexual a fost „consensual”.

Conform verdictului justiţiei italiene, fostul atacant brazilian şi cinci compatrioţi au îmbătat victima până când aceasta a rămas „inconştientă şi incapabilă să se apere şi apoi au întreţinut raporturi sexuale cu aceasta de mai multe ori. Iar fostul jucător a dat dovadă, în plus, de brutalitate faţă de victimă”.

Reclamă 4 / 0/3

Dani Alves a fost eliberat din închisoare

Dani Alves a fost eliberat din închisoare, până la judecarea definitivă a cazului său. Fostul star al Barcelonei trebuie să plătească o cauţiune de nu mai puţin de un milion de euro, în schimbul libertăţii sale.

Dani Alves a fost iniţial condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, totul după ce a fost acuzat de viol. Brazilianul a comis acest fapt pe 30 decembrie, în Barcelona.

În urma deciziei completului de judecată al Tribunalului din Barcelona, unde unul din judecători a fost împotriva eliberării, Alves poate părăsi închisoarea dacă va achita cauţiunea de un milion de euro, având obligaţia să nu părăsească ţara şi să predea cele două paşapoarte, spaniol şi brazilian, precum şi să se prezinte în faţa instanţei la termenele stabilite.

Alves a cerut, marţi, instanţei spaniole să-l pună în libertate până la pronunţarea sentinţei definitive.

Cred în justiţie, nu fug nicăieri”, a spus fostul internaţional, citat de agerpres.ro.

Marţi, la finalul audierii sale prin videoconferinţă din penitenciarul Brians 2, în care se află închis de un an, Danie Alves a spus că va merge „până la capăt” în acest caz, pentru că are încredere în justiţie.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:20 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou Vezi toate știrile
Citește și