Închide meniul

Roman Abramovich, implicat total în războiul din Ucraina: „A negociat coridoarele umanitare de la Mariupol și a salvat mulți civili ucraineni!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 iunie 2022, 10:56

Roman Abramovich, implicat total în războiul din Ucraina: „A negociat coridoarele umanitare de la Mariupol și a salvat mulți civili ucraineni!

Roman Abramovich, implicat total în războiul din Ucraina

Roman Abramovich este un miliardar rus / Profimedia

Roman Abramovich este implicat total în războiul din Ucraina. Chiar dacă este considerat unul dintre oligarhii ruși apropiați de Vladimir Putin, fostul patron al lui Chelsea care a salvat mulţi ucraineni şi s-a implicat în negocierile pentru oprirea războiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Arakhamia, oficialul de la Kiev, a făcut noi dezvăluiri despre Roman Abramovich, care îşi doreşte oprirea războiului. Miliardarul rus a pierdut o mulțime de proprietăți și afaceri în cele 118 zile de război. Ba mai mult, în presa internațională s-a scris că oligarhul rus ar fi fost otrăvit.

Roman Abramovich, implicat total în războiul din Ucraina

„El a negociat coridoarele umanitare de la Mariupol și a salvat viețile civililor ucraineni. La majoritatea acordurilor s-a ajuns datorită lui – a adăugat deputatul – a făcut o treabă bună în ceea ce privește coridoarele umanitare de la Mariupol, Berdiansk, Zaporijia, dar nu a putut face nimic pentru coridoarele de la Bucea și Makarov, nordul Kievului și Regiunea Cernihiv.

De îndată ce va apărea oportunitatea, cu siguranță îl voi suna pe Abramovici pentru a-i proteja interesele ucrainene”, a declarat David Arakhamia, citat de hotnews.ro.

Roman Abramovich a încasat o lovitură uriașă din partea SUA, pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Roman Abramovich a încasat o lovitură uriașă din partea SUA. Fostul patron al lui Chelsea a încălcat legile implementate de americani pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Oligarhului rus i-au fost confiscate două avioane, estimate la o valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Reclamă

Potrivit CNN, Ministerul Justiției din SUA a ordonat confiscarea a două avioane private deținute de fostul patron al lui Chelsea. Cele două aeronave, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, ar fi fost surprinse zburând deasupra teritoriului Rusiei după ce americanii au impus reglementări de urgență asupra exporturilor și reexporturilor, la data de 2 martie.

Autoritățile americane au explicat că cele două avioane de origine americană, de peste 400 de milioane de dolari, au intrat în Rusia fără ca proprietarul lor, Roman Abramovich, să solicite o licență specială de reexport.

În prezent, cele două aeronave se află în Rusia, respectiv Dubai, mai anunță sursa citată. De notat că Boeing 787-8 Dreamliner este considerat unul dintre cele mai scumpe avioane private din lume. Cea mai drastică pedeapsă pe care o riscă Abramovich este o amendă egală cu valoarea celor două aeronave.

Reclamă 4 / 0/3

Roman Abramovich, taxat din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin

Roman Abramovich mai primise o lovitură dură din partea SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pentru că participă activ la negoierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Recent, un tribunal din New Jersey i-a îngheţat active în valoare de peste 7 miliarde de dolari. Potrivit unui comunicat remis de autorităţi, decizia a venit după ce poliţia americană „a căutat premise care erau bănuite de a avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovich„, scriu cei de la Forbes.

De asemenea, Roman Abramovich a fost forțat să vândă Chelsea, clubul pe care îl deținea din 2003.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și