Închide meniul

Rusia, exclusă de la barajul pentru Campionatul Mondial 2022! FIFA și UEFA, sancțiuni uriașe după izbucnirea războiului în Ucraina

Alexandru Ivan Publicat: 28 februarie 2022, 19:22

Rusia, exclusă de la barajul pentru Campionatul Mondial 2022! FIFA și UEFA, sancțiuni uriașe după izbucnirea războiului în Ucraina

Rusia, sancționată dur

Profimedia

  • Rusia, exclusă de la barajul pentru Campionatul Mondial 2022
  • FIFA și UEFA, sancțiuni uriașe după izbucnirea războiului în Ucraina

În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

Reclamă

UEFA a rupt parteneriatul cu Gazprom

O altă decizie anunțată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFAinfomează frf.ro.

Reclamă

Știrea inițială

FIFA lucrează cu UEFA pentru a lua măsuri în privinţa acestei decizii, care ar exclude Rusia de la Cupa Mondială din 2022, „dacă nu se îmbunătăţeşte situaţia”, informează news.ro. Ruşii urmează să joace un meci de baraj pe 24 martie împotriva Poloniei.

Rusia, aproape să fie exclusă de FIFA de la barajului pentru Cupa Mondială

Duminică seară, FIFA a anunţat primele sale decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei de către ruşi. Astfel, forul mondial a hotărât următoarele:

Reclamă 4 / 0/3
  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.
  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”
  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective.

“FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

CIO vrea să excludă Rusia și Belarus din toate competițiile

Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) recomandă interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii.

Subliniind că numeroşi sportivi ucraineni sunt împiedicaţi să concureze din cauza invaziei ruse, Comisia Executivă a CIO „recomandă federaţiilor internaţionale de sport şi organizatorilor de manifestaţii sportive să nu invite sau să permită participarea sportivilor şi reprezentanţilor oficiali ruşi şi belaruşi în competiţii internaţionale”.

Duminică, sportivii ucraineni au cerut, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO Thomas Bach şi preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic Andrew Parsons, suspendarea comitetelor olimpice şi paralimpice din Rusia şi Belarus şi interdicţii pentru sportivii din cele două ţări.

Citește și:

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
15
apr.
23:17
Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!”
15
apr.
23:16
Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”!
15
apr.
22:52
Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni
15
apr.
22:43
Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti
15
apr.
22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
15
apr.
22:20
FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi
15
apr.
21:44
„Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
15
apr.
21:19
FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei