Închide meniul

Scandalul uriaş în care a fost implicat Christoph Daum! Fostul selecţioner al României, aproape să-şi îndeplinească marele vis

Publicat: 25 august 2024, 8:45

Reclamă
Scandalul uriaş în care a fost implicat Christoph Daum! Fostul selecţioner al României, aproape să-şi îndeplinească marele vis

Scandalul uriaş în care a fost implicat Christoph Daum

Christoph Daum/ Profimedia

Scandalul uriaş în care a fost implicat Christoph Daum. Fostul selecţioner al României a fost aproape să-şi îndeplinească un mare vis, acela de a fi selecţioner al Germaniei, la începutul anilor 2000.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christoph Daum a murit la vârsta de 70 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Acesta a fost singurul selecţioner străin din istoria României.

Scandalul uriaş în care a fost implicat Christoph Daum

După rezultate remarcabile obţinute pe banca lui Stuttgart sau Beşiktaş, Christoph Daum era favorit să preia naţionala Germaniei, după EURO 2000.

Germanul a ratat această şansă, după ce s-a zvonit că ar fi consumat cocaină, în scop recreativ. Deşi nu a confirmat la momentul respectiv acest lucru, Daum nu a mai fost ales selecţionerul ţării sale, fiind preferat în schimb Rudi Voller.

Christoph Daum a recunoscut totul mai târziu, după ce a fost ameninţat cu un proces în urma căruia ar fi putut ajunge la închisoare.

Reclamă
Reclamă

Christoph Daum a obţinut rezultate notabile la sfârşitul anilor ’90 și la începutul anilor 2000. Germanul a devenit campion în Bundesliga în 1992, campion în Turcia alături de Beşiktaş în 1995, dar şi în 2004 şi în 2005, cu Fenerbahce. Pe lângă acestea, Daum a devenit campion şi alături de Austria Viena, în 2003.

A murit Christoph Daum! Fostul selecţioner al României avea 70 de ani

A murit Christoph Daum! Fostul selecţioner al României s-a stins din pricina cancerului, la vârsta de 70 de ani.

Christoph Daum s-a luptat timp de mai mult timp cu un cancer pulmonar cu care fusese diagnosticat. Daum, care a pregătit naţionala României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017, s-a stins din viaţă la Koln.

Reclamă

Daum a aflat în urmă cu doi ani că suferă de cancer pulmonar. A făcut şedinţe de chimioterapie şi a urmat tratament. Din nefericire, starea lui s-a agravat în ultimele luni.

”După ultimele împrejurări, nu voi fi mai bine”, declara Christoph Daum la începutul anului.

Christoph Daum ”a decedat în pace, în mijlocul familiei”, a transmis publicaţia germană Bild.

Daum a stat 10 meciuri pe banca naţionalei. A obţinut trei victorii, patru înfrângeri şi trei rezultate de egalitate. El a avut o medie de 1,20 puncte pe meci ca selecţioner al României.

Christoph Daum a cucerit, de-a lungul carierei de antrenor, un titlu în Germania cu Stuttgart (1991) şi trei titluri în Turcia: unul cu Beşiktaş (1994-1995) şi două cu Fenerbahce (2003-2004 şi 2004-2005). Totodată, a cucerit un event în Austria, cu Rapid Viena (2002-2003). S-a clasat de 5 ori pe locul 2 ca antrenor în Bundesliga, de două ori cu FC Koln şi de 3 ori cu Bayer Leverkusen.

Daum mai avea în palmares o Supercupă a Germaniei, cu Stuttgart, cucerită în 1992, o Cupă a Turciei, cucerită cu Beşiktaş (1993-1994), şi două Supercupe ale Turciei (una cu Beşiktaş, în sezonul 1993-1994, şi una cu Fenerbahce, în 2009).

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:45

Gigi Becali a primit o ofertă pentru un jucător important al FCSB-ului! Răspunsul patronului roş-albaştrilor

10:16

Alex Albon, descalificat după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos! Dezastru pentru pilotul Williams

10:08

Foto„Fie venerat, fie disprețuit” Ce a scris presa germană despre Christoph Daum, după decesul fostului selecţioner al României!

9:45

„A fost o chestiune de bani?” Novak Djokovic a reacţionat, după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj

9:33

Probleme uriaşe pentru FCSB, înaintea returului cu LASK Linz! Situaţie dificilă pentru campioni

9:27

Reacţia antrenorului lui Dennis Man după golul marcat de jucătorul naţionalei cu AC Milan! Ce a spus despre reuşita românului

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 VIDEOBenfica – Estrela 1-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Rio Ave 2-0! A fost show pe Dragao 3 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 VIDEOPrima cursă din etapa de Formula 1 Academy din Ţările de Jos a fost amânată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile!
Citește și