Închide meniul
Foto

Shakira, reacţie emoţionantă după ce a plătit o avere pentru a nu intra la închisoare: „Am făcut asta pentru copiii mei”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 noiembrie 2023, 16:42

Shakira, reacţie emoţionantă după ce a plătit o avere pentru a nu intra la închisoare: „Am făcut asta pentru copiii mei”

Shakira a avut o reacţie emoţionantă după ce a plătit o avere. Procurorii cereau o pedeapsă de 8 ani şi 2 luni de închisoare

Shakira, după ce a ajuns o înţelegere în procesul pentru fraudă fiscală / Profimediaimages

Shakira (46 de ani) a avut o reacţie emoţionantă după ce a plătit o avere pentru a nu intra la închisoare. Cântăreaţa columbiană a a ajuns la un acord cu justiţia spaniolă pentru a evita un proces pentru fraudă fiscală. Fosta soţie a lui Gerard Pique a scăpat astfel de procesul în care procurorii cereau o pedeapsă de 8 ani şi 2 luni de închisoare. Vedeta a primit totuşi o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, dar aceasta a fost comutată într-o amendă suplimentară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vedeta columbiană Shakira a ajuns luni la o înţelegere cu procurorii pentru a evita un proces în Barcelona pentru acuzaţiile de neplată a 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari) reprezentând impozitul pe venit din Spania între 2012 şi 2014.

Shakira, reacţie emoţionantă după ce a plătit o avere pentru a evita închisoarea

Ca parte a înţelegerii, ea a acceptat acuzaţiile şi o amendă de 50% din suma datorată, adică mai mult de 7,3 milioane de euro, anunţă news.ro. De asemenea, Shakira a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă cu trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul unei audieri iniţiale.

Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?„, a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez. „Da„, a răspuns Shakira.

Eu m-am simţit pregătită de proces şi să îmi apăr nevinovăţia. Avocaţii mei erau convinşi că vom câştiga. Totuşi, după mai multe lupte, am luat această decizie. Aveam două variante: să continui să lupt până la capăt, să nu mai am linişte atât eu cât şi copiii mei, să nu mai cânt şi să nu mă mai bucur de cariera mea şi de lucrurile care îmi plac, sau să ajung la o înţelegere şi să pun capăt acestui capitol din viaţa mea.

Reclamă

Am ajuns la concluzia că nu ai cum să câştigi, dacă preţul este acela de a-ţi fi furaţi atâţia ani din viaţă. Îi admir foarte mult pe cetăţenii spanioli precum Xabi Alonso, Sito Pons şi mulţi alţii care au luptat până la capăt. Dar ce rost are să câştig un proces dacă trebuie să lupt 10 sau 15 ani şi să pierd totul pe parcurs?

Shakira: „Copiii mei au trecut prin multe momente foarte grele”

Trebuie să-mi aleg bătăliile şi cea mai importantă pentru mine, acum, este să fac totul pentru copiii mei, să-i privesc crescând şi să petrec timpul cu ei, fără a-i face să sufere şi să îli vadă mama implicată într-un proces penal de uzură. Chiar ei m-au întrebat, iar eu am pentru copiii mei am luat această decizie. Au trecut prin multe momente foarte grele şi vreau să privim fericiţi spre viitor„, a reacţionat Shakira, potrivit mundodeportivo.com.

Îmbrăcată într-un costum roz, asortat cu o geantă roz şi ochelari de soare, ea a sosit cu câteva minute înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României), însoţită de avocaţii săi, pe fondul unei frenezii mediatice. Joi seară, Shakira a câştigat două premii Latin Grammy la Sevilla. A primit un premiu chiar de la Sergio Ramos, iar imaginile cu ei au devenit virale (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS).

Reclamă 4 / 0/3

Anterior, interpreta hitului Hips Don’t Lie, care mai are în curs o a doua anchetă pentru fraudă fiscală în Spania, promisese să lupte împotriva a ceea ce ea a numit acuzaţii false. Procuratura cerea o pedeapsă cu până la opt ani de închisoare şi plata taxelor pe care le datorează.

Faptele pentru care a fost acuzată Shakira de procurori

Potrivit procurorilor, Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare dintre anii în cauză în Spania şi, prin urmare, era rezidentă obişnuită în această ţară. De asemenea, aceştia spun că o proprietate din Barcelona, cumpărată în mai 2012, a servit drept locuinţă de familie.

Shakira, în vârstă de 46 de ani, a locuit timp de 11 ani cu fostul fotbalist Gerard Pique, fostul star al Barcelonei şi al Spaniei, iar cuplul are doi copii. Cântăreaţa, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a mutat la Miami după separarea lor.

Autorităţile spaniole au urmărit şi alte mari celebrităţi pentru evaziune fiscală, inclusiv jucători de fotbal precum portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi şi jucătorul hispano-britanic Diego Costa. Toţi au ajuns la o înţelegere şi au plătit amenzi mari.

Antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a refuzat să ajungă la o înţelegere şi a câştigat în cele din urmă un proces împotriva agenţiei fiscale. Luna trecută, Curtea Supremă din Spania a confirmat achitarea sa.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și