Închide meniul
Foto

„Sunt singurul om din lume care deține asta”. Ion Țiriac are cu ce se lăuda. La ce nu ar renunța nici pentru 7 milioane de euro

De Antena Sport
Publicat: 10 septembrie 2022, 15:17

Ion Țiriac are cu ce se lăuda. Al patrulea cel mai bogat român, potrivit topului actualizat al Forbes, are o colecție spectaculoasă. Cu o avere de 1.4 miliarde de dolari, fostul mare jucător de tenis a investit o sumă uriașă pentru colecția sa de mașini.

Reclamă
Ion Țiria se mândreşte cu un Royce Phantom IV

"Sunt singurul om din lume care deține asta". Ion Țiriac are cu ce se lăuda

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Profimedia

Ion Țiriac a ajuns la aproximativ 400 de mașini, iar în galeria pe care o deține în Otopeni are expuse peste 150. „Perla coroanei”, după cum recunoaște omul de afaceri, este modelul Rolls-Royce Phantom IV, care i-a aparținut chiar și sultanului Aga Kahn.

Reclamă

Ion Țiriac are cu ce se lăuda. Colecție fabuloasă de mașini a miliardarului român

„(Reporter: Mai știți colecția de mașini cât numără? Câte mașini aveți în momentul de față și care e cea mai valoroasă?) Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite”, a spus Ion Țiriac pentru antena3.ro.

Reclamă

„Bijuteria” spectaculoasă a miliardarului român are ca an de fabricație 1950. Este cel mai exclusivist model construit de Rolls Royce. Țiriac a dezvăluit că nu ar fi dispus să vândă modelul Phantom IV nici măcar pentru 7 milioane de euro.

Sunt singurul om din lume care deține colecția completă Rolls Royce Phantom, seriile de la unu la șapte. Pe numărul opt nu-l am încă. Nu l-am cumpărat, că sunt măgar. Cea mai faimoasă e cea care a câştigat Peeble Beach, un fel de Wimbledon al maşinilor. E un Rolls Royce Phantom IV care i-a aparţinut sultanului Aga Kahn.

A durat doi ani şi multe sute de mii de dolari ca să îl refac. Cât ar valora acum? Cât ar anunţa cineva la o licitaţie că vrea să dea. Dar deja nu mai sunt ale mele, am dat tot Fundaţiei. Absolut tot. Dacă le-ar vinde cineva, eu nu i-aş sfătui. Dacă le dă cineva 5 milioane, 7 milioane, eu nu aş da-o„, declara Ion Țiriac, pentru gsp.ro, în 2019.

Patronul lui Ferrari a vizitat colecţia lui Ion Ţiriac

Patronul lui Ferrari se simte ca acasă la Bucureşti. Alături de soţia lui, care este româncă, Piero Ferrari a admirat colecţia spectaculoasă de maşini a lui Ion Ţiriac.

Piero Ferrari are 77 de ani şi o avere de aproape cinci miliarde de dolari. Prietenul Ţiriac e fan Ferrari. Fostul mare jucător de tenis are 22 de maşini de la celebrul producător italian!

Este un excelent om de afaceri (n.r. Ion Ţiriac), dar poate fi şi foarte amuzant, dacă vrea„, a declarat Piero Ferrari.

În colecţia lui Ion Tiriac, Piero Ferrari a găsit şi o maşina specială pentru el. Este vorba despre faimosul F40, lansat în urmă cu 35 de ani de tatal lui, legendarul Enzo Ferrari.

E ultima maşină pe care tatăl meu a prezentat-o pentru presă şi clienţi. A murit un an mai târziu„, a precizat patronul Ferrari.

Patronul Ferrari este căsătorit cu Romina Gingaşu. Frumoasa româncă l-a cunoscut în urmă cu 6 ani şi i-a făcut acum o declaraţie de dragoste.

Viaţa mea s-a schimbat, alături de tine. Şi o spun public acum! Sunt aici şi nu plec nicăieri!„, i-a mărturisit Romina.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea