Închide meniul
Foto

„Sunt singurul om din lume care deține asta”. Ion Țiriac are cu ce se lăuda. La ce nu ar renunța nici pentru 7 milioane de euro

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 septembrie 2022, 15:17

„Sunt singurul om din lume care deține asta”. Ion Țiriac are cu ce se lăuda. La ce nu ar renunța nici pentru 7 milioane de euro

"Sunt singurul om din lume care deține asta". Ion Țiriac are cu ce se lăuda

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Profimedia

Ion Țiriac are cu ce se lăuda. Al patrulea cel mai bogat român, potrivit topului actualizat al Forbes, are o colecție spectaculoasă. Cu o avere de 1.4 miliarde de dolari, fostul mare jucător de tenis a investit o sumă uriașă pentru colecția sa de mașini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac a ajuns la aproximativ 400 de mașini, iar în galeria pe care o deține în Otopeni are expuse peste 150. „Perla coroanei”, după cum recunoaște omul de afaceri, este modelul Rolls-Royce Phantom IV, care i-a aparținut chiar și sultanului Aga Kahn.

Ion Țiriac are cu ce se lăuda. Colecție fabuloasă de mașini a miliardarului român

„(Reporter: Mai știți colecția de mașini cât numără? Câte mașini aveți în momentul de față și care e cea mai valoroasă?) Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite”, a spus Ion Țiriac pentru antena3.ro.

„Bijuteria” spectaculoasă a miliardarului român are ca an de fabricație 1950. Este cel mai exclusivist model construit de Rolls Royce. Țiriac a dezvăluit că nu ar fi dispus să vândă modelul Phantom IV nici măcar pentru 7 milioane de euro.

Sunt singurul om din lume care deține colecția completă Rolls Royce Phantom, seriile de la unu la șapte. Pe numărul opt nu-l am încă. Nu l-am cumpărat, că sunt măgar. Cea mai faimoasă e cea care a câştigat Peeble Beach, un fel de Wimbledon al maşinilor. E un Rolls Royce Phantom IV care i-a aparţinut sultanului Aga Kahn.

Reclamă

A durat doi ani şi multe sute de mii de dolari ca să îl refac. Cât ar valora acum? Cât ar anunţa cineva la o licitaţie că vrea să dea. Dar deja nu mai sunt ale mele, am dat tot Fundaţiei. Absolut tot. Dacă le-ar vinde cineva, eu nu i-aş sfătui. Dacă le dă cineva 5 milioane, 7 milioane, eu nu aş da-o„, declara Ion Țiriac, pentru gsp.ro, în 2019.

Patronul lui Ferrari a vizitat colecţia lui Ion Ţiriac

Patronul lui Ferrari se simte ca acasă la Bucureşti. Alături de soţia lui, care este româncă, Piero Ferrari a admirat colecţia spectaculoasă de maşini a lui Ion Ţiriac.

Piero Ferrari are 77 de ani şi o avere de aproape cinci miliarde de dolari. Prietenul Ţiriac e fan Ferrari. Fostul mare jucător de tenis are 22 de maşini de la celebrul producător italian!

Reclamă 4 / 0/3

Este un excelent om de afaceri (n.r. Ion Ţiriac), dar poate fi şi foarte amuzant, dacă vrea„, a declarat Piero Ferrari.

În colecţia lui Ion Tiriac, Piero Ferrari a găsit şi o maşina specială pentru el. Este vorba despre faimosul F40, lansat în urmă cu 35 de ani de tatal lui, legendarul Enzo Ferrari.

E ultima maşină pe care tatăl meu a prezentat-o pentru presă şi clienţi. A murit un an mai târziu„, a precizat patronul Ferrari.

Patronul Ferrari este căsătorit cu Romina Gingaşu. Frumoasa româncă l-a cunoscut în urmă cu 6 ani şi i-a făcut acum o declaraţie de dragoste.

Viaţa mea s-a schimbat, alături de tine. Şi o spun public acum! Sunt aici şi nu plec nicăieri!„, i-a mărturisit Romina.

Recomandări
  • Ion Ţiriac are o avere estimată la 1.4 miliarde de dolari
  • Fostul jucător de tenis deţine un Royce Phantom IV spectaculos

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și