Închide meniul
Foto

Tatăl lui Luis Diaz a fost eliberat! Primele imagini cu bărbatul salvat la 12 zile de la răpire!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 9 noiembrie 2023, 18:54

Tatăl lui Luis Diaz a fost eliberat! Primele imagini cu bărbatul salvat la 12 zile de la răpire!

Tatăl lui Luis Diaz (în centru), după ce a fost salvat / Twitter

Tatăl lui Luis Diaz a fost eliberat! Luis Manuel Diaz era răpit de 12 zile de către gherila ELN din Columbia. Şi mama fotbalistului lui Liverpool a fost răpită cu tatăl jucătorului, dar fusese eliberată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Imagini cu operaţiunea de salvare a lui Luis Manuel Diaz au fost difuzate de către televiziunea columbiană.

Tatăl lui Luis Diaz a fost eliberat!

Luis Manuel Diaz a fost preluat de o „Comisie umanitară” formată din Biserica Catolică și ONU.

Presa locală a transmis că planul este ca tatăl lui Luis Diaz să fie dus într-un oraș din apropiere pentru controale medicale, familia fiind deja pe drum să îl vadă, informează dailymail.co.uk.

Primele imagini difuzate de televiziunea columbiană l-au arătat pe Luis Manuel Diaz purtând o șapcă și ținând o băutură în mână, fluturând un braț în aer.

Reclamă

Tatăl lui Diaz, în vârstă de 58 de ani, a fost răpit împreună cu mama atacantului în timp ce s-au oprit pentru pepeni verzi la o benzinărie pe 28 octombrie.

Tatăl lui Luis Diaz (în centru), după eliberare / Twitter
Tatăl lui Luis Diaz (în centru), după eliberare / Twitter

Anunţul făcut anterior de răpitorii tatălui lui Luis Diaz

Gruparea rebelă columbiană ELN (Armata de Eliberare Naţională), care l-a răpit pe tatăl atacantului echipei Liverpool la 28 octombrie, a emis un comunicat în urmă cu 3 zile în care promitea eliberarea iminentă a acestuia.

Grupul făcuse deja această promisiune săptămâna trecută, recunoscând că a făcut o „greşeală”.

Reclamă 4 / 0/3

„La 2 noiembrie, am informat ţara despre decizia de a-l elibera pe domnul Luis Manuel Díaz, tatăl jucătorului Luis Díaz”, au declarat liderii ELN într-un comunicat. „De la acea dată, am luat măsuri pentru a realiza acest lucru cât mai repede posibil. Facem toate eforturile pentru a evita incidentele cu forţele guvernamentale”.

„Zona era încă militarizată, cu survoluri, trupe care aterizau, emisiuni şi recompense ca parte a unei operaţiuni intense de căutare. Această situaţie nu permite realizarea rapidă şi sigură a planului de eliberare, în care Luis Manuel Díaz nu este în pericol. Dacă operaţiunile continuă în zonă, acestea vor întârzia eliberarea şi vor creşte riscurile”, anunţa ELN.

„Înţelegem angoasa familiei Díaz Marulanda, căreia îi spunem că ne vom ţine cuvântul de a-l elibera unilateral, imediat ce vom avea garanţii de securitate pentru desfăşurarea operaţiunii de eliberare”, promitea gruparea rebelă.

Luis Diaz a marcat şi i-a dedicat golul tatălui său

Duminică, Luis Díaz i-a dedicat tatăl său golul marcat împotriva lui Luton, în prelungiri, dezvăluind un mesaj pe tricou: „Libertate pentru tata”. El a cerut apoi eliberarea tatălui său într-o declaraţie pasionantă postată pe reţelele sale de socializare.

„Cu fiecare secundă, cu fiecare minut, temerile noastre cresc; mama mea, fraţii mei şi cu mine suntem disperaţi, angoasaţi şi fără cuvinte pentru a descrie ceea ce simţim. Această suferinţă se va sfârşi doar atunci când îl vom aduce acasă. Vă implor să îl eliberaţi imediat, respectându-i integritatea şi punând capăt acestei aşteptări dureroase cât mai repede posibil”, a transmis Luis Diaz.

Părinții starului de la Liverpool au fost răpiți în apropierea unei benzinării, în timp ce se întorceau acasă, de la niște rude.

„În apropiere de o benzinărie au venit 4 persoane pe motociclete. Ei i-au amenințat și i-au pus pe cei doi (n.r. pe părinții lui Luis Diaz) să se urce într-un vehicul. 2 dintre atacatori s-au aflat în aceași mașină cu Luis Manuel și Cilenis, în timp ce ceilalți i-au urmărit, pe motociclete. S-au îndreptat către zona rurală”, transmitea cel mai bun prieten al tatălui lui Luis Diaz.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO Vezi toate știrile
Citește și