Închide meniul

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari familiei persoanei ucise la parada echipei Kansas City Chiefs

Publicat: 16 februarie 2024, 18:31

Reclamă
Taylor Swift a donat 100.000 de dolari familiei persoanei ucise la parada echipei Kansas City Chiefs

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari familiei persoanei ucise la parada echipei Kansas City Chiefs

Taylor Swift, într-un concert / Hepta

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari (79.000 de lire sterline) familiei Lisei Lopez-Galvan, care a fost ucisă într-un schimb de focuri de armă la o paradă pentru echipa de fotbal american Kansas City Chiefs, câştigătoare a Super Bowl-ului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cântăreaţa, al cărei partener, Travis Kelce, joacă în echipă, a făcut două donaţii de 50.000 de dolari şi a scris: „Vă trimit cele mai profunde condoleanţe în urma pierderii voastre devastatoare”. Un reprezentant al lui Swift a confirmat pentru Variety că donaţiile au fost autentice, relatează news.ro.

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari familiei persoanei ucise la parada echipei Kansas City Chiefs

Fondul a fost înfiinţat pentru a oferi „sprijin financiar vital” familiei DJ-ului de radio Lopez-Galvan, „în timp ce procesează această tragedie de neconceput”. Îi supravieţuiesc soţul şi cei doi copii.

Alte 21 de persoane au fost rănite în urma atacului, mai mult de jumătate dintre ele având vârsta sub 16 ani şi multe dintre ele cu răni care le pun viaţa în pericol. Personalul de la spitalul universitar din oraş, unul dintre cele trei care au primit pacienţi, a declarat joi că, dintre cei opt pe care i-a primit, trei au fost externaţi, unul se afla într-o stare stabilă, iar doi erau în stare critică, dar în curs de ameliorare.

Şefa poliţiei din Kansas City, Stacey Graves, a declarat că împuşcăturile nu au avut „nicio legătură cu terorismul sau cu extremismul violent de sorginte internă”, că nu au vizat parada în sine şi că „se pare că a fost o dispută între mai multe persoane care s-a terminat cu focuri de armă”. Trei persoane au fost arestate, iar doi copii adolescenţi rămân în arest.

Reclamă

Echipa Kansas City Chiefs a declarat că este „cu adevărat întristată de acest act de violenţă lipsit de sens”

Echipa Kansas City Chiefs a declarat că este „cu adevărat întristată de acest act de violenţă lipsit de sens”, în timp ce Kelce a spus că are „inima frântă de tragedie”.

Swift a făcut numeroase donaţii financiare de-a lungul anilor, inclusiv 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare a victimelor tornadelor din Nashville, oraşul ei natal, în 2020.

În prezent, ea concertează în Australia în cadrul turneului său record „Eras”. În luna august, ea a oferit bonusuri de aproximativ 5 milioane de dolari echipei de şoferi de camion care lucrează în cadrul turneului.

Reclamă 4 / 0/3

Un mort şi doi răniţi la parada celor de la Kansas City după ce au câştigat Super Bowl. Două persoane înarmate au fost arestate

Un mort şi doi răniţi la parada celor de la Kansas City după ce au câştigat Super Bowl. Două persoane care erau înarmate au fost arestate.

O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite – trei se aflau în stare critică, iar cinci în stare gravă -, la Kansas City, miercuri, la sfârşitul unei parade care sărbătorea victoria echipei Chiefs a lui Travis Kelce în Super Bowl, anunţă autorităţile din acest oraş din Missouri, în centrul Statelor Unite, relata AFP, potrivit news.ro.

Trei dintre răniţi se aflau în stare critică, iar cinci în stare gravă, a declarat AFP un reprezentant al pompierilor.

Focuri de armă au fost trase în zona (Gării) Union Station. Vă cerem să părăsiţi zona”, a anunţat pe X Poliţia din Kansas City.

Poliţia a arestat două persoane înarmate, după tiruri, care au avut loc în parcarea Gării Union Station din Kansas City, au anunţat pe X forţele de ordine.

”Am adus două persoane înarmate în detenţie în vederea continuării anchetei

”Am adus două persoane înarmate în detenţie în vederea continuării anchetei”, preciza poliţia. Poliţia a anunţat că ”încearcă în continuare să stabilească numărul victimelor”.

Mai multe persoane au fost atinse de gloanţe. Un bărbat care purta echipament de jogging roşu se află între persoanele arestate, potrivit unor jurnalişti AFP. Răniţii au fost plasaţi de către salvatori pe tărgi.

Reclamă

Forţe de ordine au fost desfăşurate în număr mare la faţa locului, iar perimetrul a fost izolat cu cordoane galbene, caracteristice scenei crimei în America.

Zeci de mii de oameni sărbătoreau miercuri echipa Chiefs, care a defilat pe străzile din Kansas City, pentru a-şi sărbători victoria de duminică în Super Bowl, cel mai mare eveniment anual al fotbalului american.

Tiruri de armă în timp ce parada se încheia

O coloană tradiţională de autobuze cu etaj a parcurs Grand Boulevard către fosta Gară Union Station, unde au avut loc tiruri de armă în timp ce parada se încheia. Statele Unite plătesc un tribut greu răspândirii armelor de foc pe teritoriul american şi uşurinţei cu care americanii au acces la ele.

În America există mai multe erme individuale decât locuitori – un adult deţine cel puţin o armă de foc, iar aproape un adult din doi trăieşte într-o gospodărie în care se află o armă. Consecinţa acestei proliferări este un nivel mare de morţi prin împuşcare, fără comparaţie cu nivelul altor ţări dezvoltate.

Aproximativ 49.000 de persoane au fost ucise prin împuşcare în 2021, după ce în 2020 au fost ucise 45.000, deja un record. Este vorba despre peste 130 de morţi pe zi, dintre care peste jumătate sunt sinucideri.

Însă atacurile armate cu victime numeroase sunt cele mai marcante, ilustrând o prăpastie ideologică care îi desparte pe conservatori de progresişti în problema prevenirii acestor tragedii. Istoria recentă a Americii este jalonată de carnagii, fără ca vreum loc al vieţii de zi cu zi să fie cruţat – întreprinderi, biserici, supermarketuri, discoteci, domeniul public, transportul în comun.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
Vezi toate știrile
Citește și