Închide meniul

Thurzo Zoltan, pianistul din Oradea, a intrat în Cartea Recordurilor! A cântat în masivul Everest, la 5325 de metri

Viviana Moraru Publicat: 23 iunie 2022, 14:35 / Actualizat: 23 iunie 2022, 15:51

Thurzo Zoltan, pianistul din Oradea, a intrat în Cartea Recordurilor! A cântat în masivul Everest, la 5325 de metri

Thurzo Zoltan a intrat ]n Cartea Recordurilor

Thurzo Zoltan/ Facebook Thurzo Zoltan

Pianistul orădean Thurzo Zoltan a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a cântat la pian în masivul Everest. Acesta este primul om din istorie care reuşeşte această performanţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Thurzo Zoltan a declarat joi că a reuşit, în 13 iunie, performanţa de a cânta la pian la cea mai mare altitudine la care s-a cântat vreodată, anume 5.325 de metri, în masivul Everest, timp de 132 de minute.

Thurzo Zoltan, pianistul din Oradea, a intrat în Cartea Recordurilor

Pianistul a povestit, în conferinţă de presă, tot parcursul dificil al traseului său solitar până în Himalaya, cu trăiri şi sentimente uneori extrem de greu de depăşit.

Reclamă

Din cauza vremii nefavorabile, artistul a fost nevoit să aştepte mai bine de opt zile. Cu o zi înainte de concert, printr-un mesaj vocal, şi-a întrebat logodnica dacă vrea să se căsătorească cu el, iar ea a spus „da”.

Din acel moment, vremea s-a domolit, interdicţiile de zbor au fost anulate, pianul a fost adus în mod special cu un elicopter cu uşi demontate, iar a doua zi, după acordarea instrumentului, pianistul orădean a reuşit să interpreteze continuu de la ora 13.35 până la ora 15.47 nu mai puţin de 34 de piese muzicale cu compozitori diferiţi, precum şi 28 de imnuri naţionale.

Reclamă

Declaraţiile lui Thurzo Zoltan, după ce a înregistrat un record mondial

Orădeanul urmează să primească certificatul de la Londra, din partea Guinness Book. Acesta a doborât recordul unei femei, care reuşise să cânte la pian, la 4900 de metri.

„Eu am înregistrat tot, am cumpărat tehnică din sponsorizări (…). Altfel trebuia să plătesc 7.500 de lire. Eu acum prelucrez materialul pentru ca săptămâna viitoare să-l trimit la Londra pentru a se face certificatul de Guinness Book. Este sigur un record mondial, pentru că doamna care a încercat asemenea performanţă a cântat la 4.900 şi ceva de metri. Noi am măsurat cu ceas gadget 5.371 m, dar la Guinness se ia după GPS care a fost de 17.473 de feet, care este 5.325 de metri. Acesta este recordul în sine: cea mai mare altitudine la care s-a cântat”, a declarat pianistul.

Orădeanul de 38 de ani a dorit să realizeze acest record mondial, ştiind că, înaintea sa, recordul precedent era deţinut de Evelina De Lain (Marea Britanie), care pe 6 septembrie 2018 a ţinut un concert la 4.946 m altitudine, în Singge La Pass, India. Motivul pentru care a pornit acest proiect este altul.

Reclamă 4 / 0/3

„Am reuşit! După ce am terminat performanţa, oamenii care au pus mâna pe clape şi le-au retras imediat, de frig. Eu nu am simţit nimic. Eram super ok. Iniţial am vrut să cânt 80 de piese, dar vremea nu mi-a permis, din care am făcut 34. Şi în total, am interpretat 28 de imnuri naţionale din 32, deoarece vreau să trimit înregistrările la acele state, ca să fie şi ele mândre, şi dacă presa de acolo prinde ştirea că imnul lor naţional a fost cântat, să pot să duc faima oraşului Oradea şi să pot înfiinţa aici Muzeul muzicii. Am făcut acest lucru pentru oraş”, a subliniat pianistul, conform Agerpres.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
La 58 de ani a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai bătrân debutant într-un meci de box. Cum s-a terminat lupta
FIGHT • 6 dec., 9:19
La 58 de ani a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai bătrân debutant într-un meci de box. Cum s-a terminat lupta
Lionel Messi l-a depășit din nou pe Cristiano Ronaldo
Fotbal extern • 1 aug., 20:08
Lionel Messi l-a depășit din nou pe Cristiano Ronaldo. La ce capitol stă mai bine argentinianul
Tom King, gol de la 96 de metri
Fotbal • 21 ian., 17:20
VIDEO | E oficial! Portarul care a dat gol din degajare a intrat în Cartea Recordurilor! De la câţi metri a reuşit să înscrie
Diverse • 27 dec., 14:30
Ea este Chhurim, prima femeie din lume care a doborât Everestul de două ori într-un sezon! În șapte zile!
Alte sporturi • 19 oct., 17:56
A pedalat 12 zile ca sa intre in istorie