Închide meniul

Tiger Woods: ”Da, amputarea piciorului a fost o… opțiune! Sunt fericit că-l mai am!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 1 decembrie 2021, 12:11

Tiger Woods: ”Da, amputarea piciorului a fost o… opțiune! Sunt fericit că-l mai am!”

Pe 23 februarie, mașina lui Tiger Woods a fost serios avariată, iar sportivul a suferit multiple fracturi

Hepta

Lumea-l știe îmbrăcat, ca-n Stendhal, în ”Roșu și Negru”. Astea-s culorile lui de război. Așa că atunci când apare în negru și-n gri camuflaj, ceva necurat se petrece cu Tiger Woods, un sportiv care, în ciuda problemelor din ultimii ani, rămâne unul dintre cei mai mari din lume. Și discursul îi este schimbat. Vorbește despre speranță, despre cum e să te întorci în competițiile de nivel înalt, despre cum e să cauți un calendar mai selectiv, despre cum e să suferi 10 (zece!!!) operații la genunchi și un picior reconstruit aproape în întregime. Glăsuiește din Bahamas, acolo unde fundația sa patronează ”Hero World Challenge”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Am avut noroc că am rămas în viață și că mai am piciorul”, începe el să povestească despre accidentul din 23 februarie. ”Lucrurile astea sunt ceea ce contează. Mulțumesc celor care au avut grijă de mine, pentru că pot merge fără proteze”, spune Woods.

”Și acum durerile sunt mari!”

”Amputarea a fost luată în considerare?”, sună întrebarea. ”Da, a fost o… opțiune”, adaugă. Completează că atunci medicii i-au spus că are doar 50% șanse de recuperare. ”Și acum durerile sunt mari. La picioare, la spate. Drumul recuperării este unul anevoios. Sincer, nu știu când voi putea reveni pe iarbă la nivel competitiv. Deocamdată voi juca aici, câteva lovituri, câteva surâsuri. Asta pot face!”

În februarie, pe 23, Tiger Woods a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și s-a rostogolit de mai multe ori într-o zonă predispusă accidentelor, pe o autostradă de lângă Los Angeles. La sosirea echipelor de intervenție, multiplul campion al golfului profesionist era conștient, dar avea răni la nivelul membrelor inferioare. A fost dus de urgență la centrul de traumatologie ”Harbor-UCLA”, unde a fost operat pentru fracturi deschise la piciorul drept, care au necesitat și implantarea unor șuruburi și tije de susținere. Ulterior, jucătorul de golf a fost transferat la ”Cedars-Sinai Medical Center”.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și