Închide meniul

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc. Bărbatul avea 35 de ani

Publicat: 2 septembrie 2024, 22:51

Reclamă
Un alpinist român a murit pe Mont Blanc. Bărbatul avea 35 de ani

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc. Bărbatul avea 35 de ani

Mont Blanc / Profimedia

Un alpinist român de 35 de ani a murit pe Mont Blanc. Martorii au anunţat salvamontiştii după ce l-au văzut pe bărbatul al cărui nume nu este precizat căzând în coridorul Gouter, aproximativ 200 de metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit Jandarmeriei specializate din Chamonix, bărbatul a alunecat în urma unei erori tehnice.

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc. Bărbatul avea 35 de ani

Un alpinist român în vârstă de 35 de ani a murit luni dimineaţă pe traseul din masivul Mont Blanc după ce a căzut în coridorul Goûter, potrivit serviciilor de urgenţă, relatează AFP, potrivit news.ro.

Bărbatul, al cărui nume nu este precizat, a alunecat în urma unei erori tehnice. Martorii l-au văzut căzând aproximativ 200 de metri, a declarat brigada de jandarmerie specializată (PGHM) din Chamonix.

Un alt alpinist a semnalat căderea sa salvatorilor, care au intervenit la ora locală 8.00 cu ajutorul unui elicopter Dragon 74. Trupul victimei a fost transportat la firma de pompe funebre din Sallanches.

Reclamă
Reclamă

Mai multe decese au avut loc în cursul verii în masivul Mont Blanc, în special în defileul Goûter, considerat periculos şi situat pe traseul normal către vârful alpin. La sfârşitul lunii august, un alpinist în vârstă de 52 de ani a fost ucis de o cădere de pietre în acelaşi coridor.

Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:54

„Aveam nevoie de mai mult curaj” Ce a spus Zeljko Kopic despre obiectivul lui Dinamo după înfrângerea cu U Cluj

23:46

Cătălin Cîrjan, reacţie surprinzătoare după ce U Cluj a învins Dinamo: „Nu ne afectează deloc”! Mesaj clar: „Asta ne dorim”

23:33

A murit Manuel Montoya Fernandez, fost selecționer al naţionalei de handbal a României

23:24

U Cluj – Dinamo 1-0. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a desprins de Universitatea Craiova în fruntea clasamentului din Liga 1

23:23

FotoDueluri tari între tricolori la al doilea antrenament al naţionalei sub comanda lui Mircea Lucescu: „Fără menajamente”

23:11

Răspunsul lui Răzvan Lucescu la întrebarea dacă se aştepta ca tatăl lui să revină la naţională: „Un singur lucru i-am spus”

1 FotoLarisa Iordache este însărcinată! Primul mesaj al fostei gimnaste, care aşteaptă un copil cu Cristian Chiriţă 2 Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei 3 VIDEOGuimaraes – Famalicao 2-1 a fost în AntenaPLAY. Victorie dramatică în minutul 90+1 pentru gazde 4 Lixandru a dezvăluit diagnosticul primit după ce s-a accidentat: „M-am gândit doar la naţională”! Cum poate arăta piciorul lui 5 „O victorie incredibilă împotriva arbitrilor și a VAR” Răzvan Lucescu, scos din minți în Atromitos – PAOK 1-2: „Cum e posibil?” 6 Reacţia lui Kylian Mbappe după gestul făcut de Vinicius Jr, în timpul meciului Real Madrid – Betis 2-0
Citește și