Închide meniul

Un jucător legendar de la Rangers, diagnosticat cu cancer, mai are doar șase luni de trăit. „Ceasul ticăie!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 mai 2022, 18:30

Un jucător legendar de la Rangers, diagnosticat cu cancer, mai are doar șase luni de trăit. „Ceasul ticăie!

Andy Goram, diagnosticat cu cancer

Andy Goram, în timpul unei înmormântări / Profimedia

Fostul fotbalist legendar de la Rangers, Andy Goram, acum în vârstă de 58 de ani, a fost diagnosticat cu cancer terminal, iar medicii i-au transmis că mai are doar șase luni de trăit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andy Goram a refuzat să facă chimioterapie, tratament care i-ar fi extins viața cu încă trei luni. Fostul fotbalist a transmis că „va lupta cum n-a făcut-o niciodată”.

Andy Goram, diagnosticat cu cancer, mai are doar șase luni de trăit

Inițial, Andy Goram a primit un diagnostic greșit. Medicii i-au spus că suferă de indigestie, dar, în urma unor teste amănunțite, s-a descoperit că e vorba de cancer esofagian în stadiul patru.

„Am crezut că am o indigestie severă. Tot stomacul meu era blocat. După câteva săptămâni, s-a înrăutățit totul. Tot ce am mâncat sau am băut nu îmi ajungea la jumătatea drumului la stomac și am aruncat înapoi. Nu am reușit să mă întâlnesc față în față cu medicul de familie timp de două săptămâni, timp în care eram în agonie totală.

Mi-am făcut o tomografie și am fost dus de urgență la spital. Le-am spus rudelor mele apropiate să fie cu mine. Atunci au început să sune alarmele. Mi-am dat seama că am cancer. Chirurgul a explicat unde era tot cancerul și că era inoperabil. Știam că trebuie să lupt. Dacă nu fac chimioterapie, am în medie șase luni de trăit.

Reclamă

Să fac chimioterapie și să fiu în agonie doar pentru încă trei luni, cu calitatea vieții zero? Nu multumesc. Chimioterapia este în afara meniului. Au trebuit să-mi pună un stent în esofag pentru a debloca cancerul și pentru a mă ajuta să înghit din nou. Operația a fost un succes total, dar durerea era încă insuportabilă„, a spus Andy Goram, conform Daily Record.

Andy Goram: „Ceasul ticăie!”

„Acum, prioritatea este să obțin amestecul și puterea potrivite de analgezice împreună cu morfina. Mi s-au dat alte medicamente pe care nu încerc să le pronunț. Trebuie să-mi iau medicamentele cu strictețe sau am probleme mari.

Durerea mea este gestionabilă. Încă pot să merg, să-mi văd prietenii și cluburile de suporteri și să fiu în continuare eu.

Reclamă 4 / 0/3

Voi fi aici atâta timp cât voi putea. Voi lupta cum nu am mai făcut-o până acum. Singura diferență este că acum ceasul ticăie”, a mai spus Andy Goram.

Cine este Andy Goram

Goram și-a început cariera profesională la Oldham. El a făcut aproape 200 de apariții pentru Oldham pentru după ce s-a alăturat clubului în 1981, câștigând o mutare de 325.000 de lire sterline la Hibernian, șase ani mai târziu.

După ce a impresionat pe parcursul a patru sezoane cu Hibs, Rangers a plătit 1 milion de lire sterline pentru a-l semna pe Goram în 1991 și a devenit atât numărul 1, cât și favoritul fanilor.

Goram a câștigat un total de 10 trofee în perioada petrecută pe Ibrox și a fost numit Jucătorul Anului din Asociația Scriitorilor de Fotbal din Scoția pentru 1992-93.

Goram a avut scurte perioade la Notts County și Sheffield United după ce a părăsit Rangers în 1998, înainte de a reveni în Scoția pentru trei sezoane cu Motherwell.

În timpul acestei perioade, a fost împrumutat la Manchester United, făcând două apariții în campionat, după ce Red Devils au rămas fără portari seniori.

Goram a continuat să joace pentru Hamilton Academical, Coventry, Oldham, Queen of the South și Elgin înainte de a-și agăța mănușile în 2004, după o carieră de 23 de ani.

Reclamă

Ce este cancerul esofagian

Cancerul esofagian este o boală cauzată de tumorile care cresc în conducta alimentară dintre gură și stomac. Cancerul este cel mai frecvent în rândul persoanelor între 60 și 70 de ani și afectează mai mulți bărbați decât femeile.

Poate fi greu de observat, deoarece nu provoacă niciun simptom în stadiile sale incipiente și devine observat numai după ce tumora a crescut. Și simptomele sale inițiale sunt adesea confundate cu probleme comune.

Semnele bolii includ dificultăți la înghițire, indigestie persistentă sau arsuri la stomac, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate și dureri la nivelul trunchiului, pieptului sau spatelui.

Șase din 10 pacienți mor în decurs de un an de la diagnosticare, potrivit Cancer Research UK. Doar 12% dintre oameni supraviețuiesc timp de 10 ani după un diagnostic.

Cauza exactă a bolii nu este bine cunoscută, dar se crede că fumatul, consumul prea mult de alcool, supraponderalitatea sau o dietă nesănătoasă cresc riscul de îmbolnăvire.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și