Închide meniul

Vasili Hamutovski și-a aflat condamnarea, după ce a fost arestat în Belarus

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 octombrie 2022, 20:05

Vasili Hamutovski și-a aflat condamnarea, după ce a fost arestat în Belarus

Vasili Hamutovski a jucat la Steaua

AS.ro

Fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski, și-a aflat condamnarea după ce a fost arestat în Belarus, pentru că a participat în trecut la mitinguri împotriva președintelui Aleksander Lukașenko.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus, la Minsk, după ce ar fi participat la protestele împotriva regimului lui Lukashenko, dar şi împotriva războiului început de Rusia, în Ucraina.

Vasili Hamutovski și-a aflat condamnarea, după ce a fost arestat în Belarus

Hamutovski a primit o condamnare de 13 zile în arest, conform site-ului Tribuna.com.

Există şi un clip care circulă pe internet cu momentul în care acesta a fost reţinut. În acel clip, antrenorul cu portarii al lui Lvov, în vârstă de 44 de ani susţine că a fost reţinut pentru că a protestat împotriva lui Lukashenko. Canalul TV pro-Lukashenko s-a grăbit să îl numească trădător.

„Un fotbalist celebru în trecut, portar al naționalei de fotbal, a început să joace într-o bandă de extremiști fugari, presupuși sportivi, transformându-se într-un complice al Herasimeniei (n.r- Aliaksandra Herasimenia, dublă vicecampioană olimpică la Londra 2012, bronz olimpic la Rio 2016, sportivă fugită din Belarus, aflată în Lituania), Levchenko (n.r- Iulia Levcenko, fostă baschetbalistă, a jucat 4 sezoane în WNBA. a fost arestată în trecut pentru proteste) și alți trădători.

Reclamă

Hamutovski e considerat trădător în Belarus

Belarus i-a dat toate oportunitățile pentru o carieră și să câștige bani, dar se pare că n-a fost destul, iar el a început să își urască propria țară. Și să închirieze pentru 60.000 euro o cabană din cartierul Drozdy (Drazdy) către Ambasada Ungariei în același timp.

Nerecunoștința și lăcomia duc întotdeauna la pieire. S-a întors de câteva ori în țară pentru servicii medicale de înaltă calitate, care în Belarus sunt de câteva ori mai ieftine decât în străinătate. Păcat că multe personalități media din țara noastră, care au făcut atât de multe pentru a o populariza, cad în tactica fugarilor precum copiii mici și creează artificial mitul 97% (n.r- rezultat al opozanților lui Lukashenko la sondaje online prin care susțin că 97% dintre bieloruși îl vor dat jos)”, au descris cei care îl susţin pe Lukashenko arestarea fostului internaţional, conform gsp.ro.

„Ajutați-i, vă rog!” Vasili Hamutovski, apel disperat

Pe Vasili Hamutovski, fostul portar din Ghencea, războiul l-a prins în Ucraina. El a trăit ororile și îi roaga pe români să-i ajute pe ucraineni. Hamutovski e din Belarus și spune că toți oamenii din țara lui sustin Ucraina, deși presedintele e prieten cu Putin.

Reclamă 4 / 0/3

Am văzut astea numai în filme, în al doilea război mondial, că se poate întâmpla așa ceva. Noaptea să asculți sirene, bombe și toți oamenii coborau la subsol. M-am speriat pentru familie și pentru copii”, a spus Hamutovski.

Soția și copiii au plecat în Belarus, iar Hamutovski a venit în Romania. Fostul portar din Ghencea a avut probleme în țara lui, pentru că a strigat împotriva președintelui Lukaşenko, prietenul lui Putin.

„Cine e de vina, cine a început razboiul ăsta, răspunde și în viață, și pe viața lui, pe urma pentru Dumnezeu! Omoară oamenii, femei, copii. Soția mea plange tot timpul”, a mai spus Hamutovski.

Recomandări
  • Vasili Hamutovski și-a aflat condamnarea
  • A fost arestat în Belarus

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și