Vitali Klitschko spune că ambiţia lui Vladimir Putin distruge vieţi şi în Rusia: „Este o tragedie!” Anunţ despre negocierile de pace

Publicat: 19 iunie 2022, 8:59

Vitali Klitschko spune că ruşii mor pentru ambiţia lui Vladimir Putin. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pentru BBC că ruşii vor realiza în cele din urmă că tinerii lor soldaţi mor pentru nimic altceva decât pentru ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie BBC.

Reclamă
Vitali Klitschko şi Vladimir Putin

Colaj Profimediaimages

Fostul campion mondial la box la categoria grea a asistat la înmormântarea unui cunoscut activist anticorupţie în vârstă de 24 de ani, Roman Ratuşni, ucis la Izum, în regiunea Harkov, pe 9 iunie.

Reclamă

Primarul Klitschko, care a câştigat milioane de fani în întreaga lume în timpul lungii sale cariere record, a spus că liderul rus distruge milioane de vieţi atât în ​​Ucraina, cât şi în propria sa ţară.

Vitali Klitschko spune că ruşii mor pentru ambiţia lui Vladimir Putin

Este o tragedie şi pentru ruşi şi pentru Federaţia Rusă. Oamenii nu înţeleg asta acum, dar sunt sigur că îşi vor da seama foarte curând de realitate. Ruşii mor – pentru ce? Ambiţia lui Putin?„, a mai spus el.

Primarul s-a numărat printre sutele de îndoliaţi care i-au adus un omagiu Ratuşni – care a devenit figură importantă în timpul protestelor pro-democraţie din 2013 împotriva fostului guvern ucrainean pro-Moscova.

Vitali Klitschko a vorbit şi despre condiţiile de pace cu Rusia

Vitali Klitschko a mai spus că vor fi negocieri de pace doar în momentul în care soldaţii ruşi vor părăsi teritoriul Ucrainei.

Reclamă

Rușii au vorbit despre „Hai să găsim un compromis”. Să găsim o soluție’. Despre ce vorbesc ei? Care compromis? A da rușilor părți din teritoriul ucrainean nu este un compromis.  

„Sunt mai mult decât sigur că vom fi gata să vorbim cu rușii despre un compromis. Dacă ultimul soldat rus a părăsit Ucraina, va fi timpul să vorbim, dar nu încă. Rușii trebuie să plece din patria noastră”, e mesajul lui Vitali Klitschko pentru ruşii lui Vladimir Putin.

Mesajul lui Vitali Klitschko pentru români. Primarul Kievului, strigăt de disperare: „Mor prea mulţi oameni!”

De noi depinde soarta întregii Europe!” Acesta este semnalul de alarmă tras de fostul campion din box, acum primar in Kiev. Mesajul lui Vitali Klitschko, pentru români, este unul extrem de puternic. Acesta susţine că tot ce se întâmplă în Ucraina nu se cheamă război, ci genocid.

De la primele bombardamente ale ruşilor, Vitali Klitschko luptă cu arma în mână, pentru a apăra Kievul, oraşul unde este primar. „Mor prea mulţi oameni” spune Klitschko, într-un interviu pentru presa din România.

Nu este război. Războiul are reguli clare. Este genocid! Ei ucid mii de civili în fiecare zi! Trebuie să facem totul pentru a opri asta. Mesajul pe care îl transmitem tuturor liderilor… noi nu apărăm doar oraşele noastre, ţara noastră natală, noi apărăm valorile democratice„, a declarat Vitali Klitschko pentru Antena 3.

Luna viitoare, americanii îi vor acorda lui Vitaly Klitschko premiul pentru curaj. El cere ajutorul Europei, ca sa-i opreasca pe rusi.

De asta depinde viitorul Europei! Nu vrem înapoi în URSS! Noi am fost în URSS şi nu ne dorim să ne întoarcem în URSS. Este foarte important să se înţeleagă asta.

Suntem gata să ne apărăm ţara, dar avem în faţă una dintre cele mai puternice armate, cea a Rusiei. Au mai mulţi soldaţi, mai multe arme. Avem nevoie de arme defensive!„, a mai spus fostul campion din ring pentru sursa citată.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:00 David Popovici, poveste uluitoare cu Robert Glinţă! În 2017 i-a cerut autograf, iar în 2022 idolul său i-a transmis „îţi mulţumesc că sunt contemporan cu tine” 22:13 David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!” 21:45 Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro: „Este prea puţin pentru valoarea ta!” 21:35 UPDATEDavid Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!” 21:24 FotoCum a fost primit David Popovici la sosirea în România. „Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur cucerite la Budapesta! 20:45 VIDEOLaszlo Balint vrea să-l facă uitat pe Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova: „Schimbăm ce a fost sezonul trecut!” 20:28 David Popovici s-a întors în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta! 19:32 Ion Ţiriac, mesaj categoric pentru toţi românii: „Eu nu am văzut aşa ceva în 32 de ani! Europa n-o să aibă niciodată ce are România!” 19:19 FotoTransformare uluitoare în numai 18 luni. Cum a ajuns un student „anorexic” să devină „cel mai înfricoşător om din lume”! 19:04 VIDEOEXCLUSIV | Raul Silva, noul fundaş al Universităţii Craiova, a ajuns în cantonamentul din Austria! Oltenii, show total în amicalul cu Arminia Bielefeld
Close