Închide meniul

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. ”A apărat Ucraina până la ultima suflare”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 aprilie 2023, 9:05

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. De patru ori campion mondial la kickboxing, Vitali a decedat din cauza rănilor suferite, a declarat, sâmbătă, primarul oraşului Ivano-Frankivsk, citat de CNN.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primarul Ruslan Martsynkiv a numit, într-o postare pe Facebook, moartea lui Merinov ”o pierdere ireparabilă pentru comunitatea din Ivano-Frankivsk”. Merinov era, de asemenea, un membru al Comiteteului executiv al Consiliului oraşului, potrivit lui Martsynkiv.

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina

”Vitali Merinov a plecat la război în prima zi a invaziei pe scară largă”, a spus Martsynkiv. ”El a suferit o rană de la şrapnelul unei arme de foc la un picior, în timpul uneia dintre bătălii. Merinov s-a recuperat şi s-a întors pe front şi a apărat Ucraina până la ultima suflare”, a arătat acesta.

Primarul nu a precizat în ce bătălie a suferit Merinov cele mai recente răni. El a lăsat în urmă o soţie şi pe fiica lor de doi ani, a adăugat Martsynkiv.

Macron şi Zelenski au discutat despre organizarea unui „summit pentru pace”

Pe de altă parte, preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, „eforturile diplomatice care trebuie făcute pentru a organiza un summit pentru pace”, în timpul unei conversaţii telefonice sâmbătă, anunţă AFP.

Reclamă

Cei doi şefi de stat au făcut „o actualizare cu privire la situaţia militară din Ucraina, iar Emmanuel Macron „şi-a reiterat sprijinul pentru ca Ucraina să pună capăt agresiunii ruse”, a indicat preşedinţia franceză într-un comunicat de presă.

La rândul său, Volodimir Zelenski a clarificat pe Telegram că el şi omologul său au luat în considerare „următorii paşi pentru implementarea” planului său de pace în 10 puncte. „Am coordonat acţiuni pentru viitoarele evenimente internaţionale”, a adăugat el.

„Am discutat în detaliu timp de o oră. Am vorbit despre situaţia din prima linie, despre cooperarea noastră politică şi despre cum să mergem mai departe cu implementarea proiectului de pace al Ucrainei. Mulţumesc Franţei pentru sprijinul constant”, a adăugat Zelenski în mesajul său zilnic adresat concetăţenilor.

Reclamă 4 / 0/3

Rafael Grossi, vizită în Ucraina

Cei doi au discutat şi despre „situaţia îngrijorătoare de la centrala nucleară Zaporojie ocupată de forţele armate ruse” din martie 2022, a precizat Parisul.

Acest schimb de opinii vine la câteva zile după vizita în Ucraina a lui Rafael Grossi, directorul AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică), „cu care preşedintele Macron se va întâlni în curând”, potrivit Palatului Elysée, care indică faptul că Macron şi Zelenski au subliniat „importanţa sprijinirii acţiunii AIEA la faţa locului”.

Rafael Grossi a vizitat miercuri centrala electrică Zaporojie, căutând o soluţie acceptabilă pentru Kiev şi Moscova pentru a securiza amplasamentul din sud-estul Ucrainei.

Directorul AIEA, care a petrecut acolo câteva ore înainte de a reveni în teritoriile aflate sub controlul Ucrainei, vrea să lucreze la „principii” pentru a minimiza riscul de „catastrofe” nucleară.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și