Închide meniul

Compania care deţine Formula 1 a preluat MotoGP! Suma colosală plătită de americanii de la Liberty Media

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 1 aprilie 2024, 13:53

Compania care deţine Formula 1 a preluat MotoGP! Suma colosală plătită de americanii de la Liberty Media

Compania care deţine Formula 1 a preluat MotoGP! Suma colosală plătită de americanii de la Liberty Media

Marele Premiu al Portugaliei din MotoGP / Profimedia

Compania care deţine Formula 1 a preluat MotoGP! Liberty Media, care deţine „Marele Circ” din 2017, a făcut încă o achiziţie uriaşă în lumea sporturilor cu motor. Compania americană a cumpărat Dorna, compania-mamă a MotoGP, pentru o sumă fabuloasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. 24 de curse de Formula 1 vor fi în 2024 în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Compania care deţine Formula 1 a cumpărat MotoGP! Suma colosală plătită de americanii de la Liberty Media

Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunţat luni preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

„Liberty Media va achiziţiona aproximativ 86% din Dorna, managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu… Tranzacţia reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) şi o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro’, se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

„Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul de active sportive şi de divertisment de prim plan prin achiziţionarea MotoGP”, a declarat Greg Maffei, preşedintele şi CEO-ul Liberty Media.

Reclamă

Conducătorul companiei Dorna, Carmelo Ezpeleta, a spus la rândul său: „Suntem încântaţi de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP şi fanii curselor”

Achiziţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul anului, sub rezerva avizelor şi aprobărilor din partea autorităţilor legale, subliniază MotoGP.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru ca tranzacţia să fie dusă la bun sfârşit, va fi nevoie şi de acordul autorităţilor de reglementare. Fondul de investiţii CVC, a fost obligat să vândă mai întâi Dorna, în 2006, pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vândut-o apoi către Liberty Media, în 2017.

Marele Premiu al Japoniei, a patra etapă a sezonului din Formula 1, va avea loc în weekend-ul 5-7 aprilie. Calificările şi cursa vor putea fi urmărite pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Porsche Supercup, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
Vezi toate știrile
Citește și