Închide meniul

Felipe Massa vrea să îi „fure” un titlu mondial lui Lewis Hamilton. Se poate rescrie istoria în Formula 1

Reclamă

Antena Sport Publicat: 5 aprilie 2023, 10:19

Felipe Massa vrea să îi „fure un titlu mondial lui Lewis Hamilton. Se poate rescrie istoria în Formula 1

Felipe Massa vrea să îi "fure" un titlu lui Lewis Hamilton

Felipe Massa şi Lewis Hamilton / Profimedia Images

Felipe Massa vrea să îi fure un titlu mondial lui Lewis Hamilton. Fostul pilot brazilian a anunţat că studiază posibilitatea de a merge în instanţă pentru a câştiga retroactiv titlul mondial de Formula 1 din 2008, obţinut de britanicul Lewis Hamilton, din cauza scandalului de la Marele Premiu al statului Singapore, transmite EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Massa, 41 ani, a făcut acest anunţ la câteva săptămâni după ce fostul conducător al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a recunoscut că alături de preşedintele FIA de atunci, Max Mosley, au fost informaţi despre neregulile petrecute în cursă şi au preferat să nu ia nicio decizie.

Felipe Massa vrea să îi „fure” un titlu mondial lui Lewis Hamilton

„Subliniez că nu mă interesează partea financiară a acestei poveşti, ci mă interesează dreptatea. Dacă cei mai puternici doi oameni, şeful Formulei 1 şi şeful FIA, au ştiut despre asta în 2008 şi au tăcut, este foarte grav şi inadmisibil pentru sport”, a declarat Massa pentru portalul Globoesporte.

La acea cursă din Singapore, echipa Renault l-a îndemnat pe pilotul Nelson Piquet Jr să provoace un accident deliberat pentru ieşirea safety car-ului pe circuit. Manevra l-a ajutat pe coechipierul său Fernando Alonso să câştige cursa, în timp ce Massa a ieşit din zona punctelor.

Cursa s-a dovedit în final decisivă în stabilirea campionului mondial, într-un moment în care Massa era lider în clasamentul piloţilor. Brazilianul a fost a 13-lea, iar Hamilton al treilea în Singapore, după care au mai rămas trei curse până la finalul sezonului. Britanicul a cucerit atunci titlul mondial cu un avans de un singur punct.

Reclamă

Piquet Jr a recunoscut că a provocat deliberat accidentul

În anul următor, Piquet Jr a recunoscut că a provocat deliberat accidentul, iar Massa a cerut ca FIA să anuleze rezultatul din Singapore, dar statutul federaţiei internaţionale nu permitea modificarea clasamentelor de la final de an după ce s-a efectuat ceremonia de premiere.

Ecclestone a declarat recent într-un interviu în F1-Insider: „Am decis să nu facem nimic. Am vrut să protejăm sportul şi să-l salvăm de un scandal uriaş. De aceea l-am convins pe fostul pilot Nelson Piquet (jr) să-şi păstreze calmul pentru moment. Pe atunci, exista o regulă conform căreia clasamentul după ceremonia de decernare a premiilor FIA de la sfârşitul anului era de neatins.

Aşa că Hamilton a fost prezentat cu trofeul şi totul a fost în regulă. Am avut suficiente informaţii la timp pentru a investiga problema. Conform statutelor, în aceste condiţii ar fi trebuit să anulăm cursa din Singapore”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Felipe Massa vrea să îi „fure” un titlu lui Lewis Hamilton
  • Se poate rescrie istoria în Formula 1

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și