Închide meniul

Haos la Marele Premiu din Las Vegas! Piloţii au fost nevoiţi să stea pe circuit până la 4 dimineaţa

Alex Masgras Publicat: 17 noiembrie 2023, 14:58

Reclamă
Haos la Marele Premiu din Las Vegas! Piloţii au fost nevoiţi să stea pe circuit până la 4 dimineaţa

Haos la Marele Premiu din Las Vegas

Monopostul lui Carlos Sainz, în prima sesiune de antrenamente din Las Vegas / Profimedia

Haos la Marele Premiu din Las Vegas! Formula 1 a revenit în oraşul din Nevada, dar lucrurile au început cu stângul. Prima sesiune de antrenamente a fost întreruptă după doar 8 minute şi nu a mai fost reluată. Carlos Sainz a lovit capacul unui canal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima sesiune de antrenamente a fost anulată, în timp ce startul celei de-a doua sesiuni a avut loc cu întârziere, la ora 02:30 dimineaţa.

Haos la Marele Premiu din Las Vegas!

Weekend-ul din Las Vegas promitea să fie unul dintre cele mai spectaculoase din acest sezon. Pentru moment, totul pare a fi un eşec, după o zi de coşmar. Prima zi a fost dată peste cap de un incident care a avut loc după doar 8 minute din prima sesiune de antrenamente. Carlos Sainz a lovit un capacul unui canal în momentul în careavea 320 k/h, potrivit marca.com.

Din cauza acestui incident, toate capacele de pe circuit au fost verificate. Prima sesiune de antrenamente a fost anulată, în timp ce a doua a fost amânată, începând la ora 2:30 şi durând 90 de minute.

În cele din urmă, cel mai rapid pilot din a doua sesiune de antrenamente a fost Charles Leclerc de la Ferrari, cu cel mai rapid tur parcurs în 1:35.265. Pe locul 2 s-a clasat Carlos Sainz (1:35.782), în timp ce Fernando Alonso de la Aston Martin a încheiat a doua sesiune de anrtenamente pe locul 3 (1:36.085).

Reclamă

Carlos Sainz va fi penalizat

Mai mult Carlos Sainz va fi nevoit să înlocuiească mai multe componente ale monopostului său, dar va fi penalizat cu locuri pe grila de start a cursei de duminică. Spaniolul va fi pedepsit pentru acest lucru, chiar dacă nu a fost vina sa.

„Primind un raport de la Delegatul Tehnic FIA privind Mașina 55 (n.r. Carlos Sainz) în care se indică faptul că celula de supraviețuire, motorul cu ardere internă, acumulatorul de energie și electronica de control au fost deteriorate iremediabil în urma unui impact cu un obiect străin; și primind o petiție de la concurent prin care se solicita o derogare de la Regulamentul Sportiv pentru a permite înlocuirea unității de putere și a rezervorului de combustibil din afara bazinului, fără penalizare.

Reclamă 4 / 0/3

După ce l-au ascultat pe reprezentantul echipei, Directorul Departamentului FIA, după ce a văzut dovezile video și au examinat foaia de declarație a echipei, comisarii determină că, în ciuda faptului că prejudiciul a fost cauzat de circumstanțe externe extrem de neobișnuite, Articolul 2.1 din Regulamentul Sportiv de Formula 1 obligă toți oficialii, inclusiv comisarii sportivi, să aplice regulamentul așa cum este scris.

În consecință, trebuie aplicată sancțiunea obligatorie specificată la articolul 28.3 din Regulamentul Sportiv. Comisarii arată că dacă ar fi avut autoritatea de a acorda o derogare în ceea ce ei consideră în acest caz circumstanțe atenuante, neobișnuite și nefericite, ar fi făcut-o, dar reglementările nu le permit. Concurenților li se reamintește că au dreptul de a contesta anumite decizii ale comisarilor sportivi, în conformitate cu Articolul 15 din Regulamentul FIA ​​, în conformitate cu Articolul 15 din Codul Sportiv Internațional FIA și Capitolul 4 din Regulamentul Judiciar și al FIA, în termenele aplicabile”, a anunţat FIA, după ce Ferrari făcuse o derogare, ca Sainz să nu fie penalizat, potrivit eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și