Închide meniul

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 mai 2023, 13:55

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Bolidul Aston Martin, la Miami / Profimedia Images

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026. Honda va furniza motoarele echipei Aston Martin în Formula 1 începând din sezonul 2026, când noile reglementări vor intra în vigoare, a anunţat, miercuri, constructorul japonez, citat de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Aston Martin construieşte o echipă pentru a câştiga în Formula 1. Este un pas suplimentar. Noi împărţim cu Honda aceaşi determinare şi ambiţie de a câştiga. Sunt foarte încrezător în privinţa faptului că vom avea un motor foarte performant”, a declarat Martin Whitmarsh, directorul general al Aston Martin Performance, în cursul unei conferinţe de presă.

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

„Unul dintre principalele motive care ne-au determinat să răspundem acestei provocări în Formula 1 este faptul că regina sportului automobilistic vizează neutralizarea emisiilor de carbon, un drum pe care Honda vrea să-l urmeze. Iar această colaborare ne va permite să facilităm dezvoltarea tehnologiile noastre electrice”, a subliniat Toshihiro Mibe, preşedintele director-general al Honda.

Aston Martin, care are un debut de sezon superb, ocupând locul doi în clasamentul constructorilor după Red Bull, este motorizată în prezent de Mercedes.

„Pentru a ne putea învinge adversarii, noi avem nevoie să fim mai independenţi şi să punem capăt colaborării cu Mercedes. Mercedes rămâne totuşi un mare partener, dar vrem să câştigăm, iar pentru aceasta am luat această decizie”, a explicat Martin Whitmarsh.

Reclamă

Honda, care a părăsit oficial Formula 1 la finele sezonului 2021, este încă prezentă în disciplină în cadrul unui acord valabil până la finalul sezonului 2025 pentru a furniza asistenţă tehnică în dezvoltarea motoarelor echipelor Red Bull şi Alpha Tauri.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și