Închide meniul

Kimi Antonelli îi ia locul lui Lewis Hamilton şi va pilota pentru Mercedes în 2025: „Este un sentiment excepţional!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 august 2024, 14:34

Reclamă
Kimi Antonelli îi ia locul lui Lewis Hamilton şi va pilota pentru Mercedes în 2025: „Este un sentiment excepţional!

Kimi Antonelli îi ia locul lui Lewis Hamilton şi va pilota pentru Mercedes în 2025

Kimi Antonelli şi Lewis Hamilton / Profimediaimages

Kimi Antonelli (18 ani) îi ia locul lui Lewis Hamilton şi va pilota pentru Mercedes în 2025. Anunţul oficial a fost făcut cu o zi înainte de cursa Marelui Premiu al Italiei, care e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru primul său an fără Lewis Hamilton, care va pleca la Ferrari în sezonul următor, echipa Mercedes a optat pentru o abordare tânără prin promovarea lui Kimi Antonelli alături de George Russell.

Kimi Antonelli îi ia locul lui Lewis Hamilton la Mecedes

Suntem încântaţi de noul nostru duo bazat pe experienţă, talent, tinereţe şi viteză pură”, a declarat şeful Mercedes, Toto Wolf, potrivit news.ro.

Abia aşteptăm să vedem ce aduc George şi Kimi, atât ca piloţi, cât şi ca parteneri”, a subliniat el.

Este un sentiment excepţional”, a spus Antonelli, în vârstă de 18 ani, care concurează în Formula 2, unde a obţinut două victorii în acest sezon. ”Să ajung în Formula 1 a fost un vis al meu încă de când eram mic. Aş dori să mulţumesc echipei pentru sprijinul acordat în cariera mea de până acum şi, de asemenea, pentru încrederea acordată. Încă învăţ, dar mă simt pregătit să profit de această oportunitate.

Reclamă
Reclamă

Sunt foarte încântat să fac echipă cu George (Russell)”, a continuat viitorul pilot de F1.

Este o promovare bine meritată”, a spus, la rândul său, Russell. ”Este un talent fantastic din programul nostru de dezvoltare. Aştept cu nerăbdare să-i pot oferi beneficiile experienţei mele de până acum, pentru a-l ajuta să asimileze această trecere la Formula 1”, a precizat pilotul britanic.

Toto Wolff a dat verdictul după accidentul lui Kimi Antonelli din Marele Premiu al Italiei

Toto Wolff a dat verdictul după accidentul lui Kimi Antonelli din Marele Premiu al Italiei. În prima sesiune de antrenamente de la Monza, italianul de 18 ani s-a urcat în monopostul lui George Russell.

Reclamă

Din nefericire pentru Kimi Antonelli, după doar câteva minute din FP1, a pierdut controlul monopostului şi a intrat în zid.

În ciuda impactului, italianul care tocmai a împlinit 18 ani pe 25 august a ieşit singur din monopost. La finalul zilei, Toto Wolff a tras primele concluzii şi a declarat că are în continuare încredere în Antonelli, fiind convins că, din cauza lipsei de experienţă, aceste episoade se vor repeta.

Cel mai important lucru este că el e bine. Mereu am spus că este un debutat, este foarte tânăr. Suntem dispuşi să investim în viitorul lui. Astfel de momente vor mai avea loc şi se vor întâmpla şi anul viitor.

Din ce am văzut astăzi, cred că avem o problemă din a-l încetini, nu de a-l face mai rapid. Ce am văzut în acele câteva tururi este grozav.

În primul rând, el şi-a cerut scuze. Cred că asta trebuie să faci când aduci înapoi în garaj o maşină care arată ca o cutie cu lego”, a declarat Toto Wolff, citat de marca.com.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:40

Lamia – Olympiacos, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (19:30)! Viitoarea adversară a FCSB-ului ţinteşte a treia victorie consecutivă

17:02

„Revine Ianis Hagi la prima echipă?” Reacţie fermă a antrenorului lui Rangers! Ce se va întâmpla cu fiul „Regelui”

16:49

Răzvan Lucescu, lovitură de senzaţie pe piaţa transferurilor! A semnat cu PAOK jucătorul cumpărat de Chelsea cu 40 de milioane!

16:43

„Asta trebuie să facem contra lui!” Gică Hagi, mesaj categoric înaintea confruntării cu Dan Petrescu! Ce a spus despre Alibec

16:30

LIVE VIDEOLando Norris va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei! Max Verstappen, pe locul 7!

16:29

Dănuţ Lupu şi-a ales favorita la derby-ul Universitatea Craiova – Rapid! Ştie unde se va decide meciul: „Ei vor ieşi la rampă”

1 FCSB şi-a aflat adversarele din grupa Europa League! Manchester United vine la Bucureşti. Confruntări cu PAOK şi Olympiacos 2 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după Las Palmas – Real Madrid 1-1. Starul francez are probleme după transferul galactic 3 Gigi Becali l-a văzut pe Marcel Ciolacu în Ghencea şi i-a cerut un singur lucru: „De ce să cheltuiţi 20 de milioane de euro?” 4 Gigi Becali e all-in pentru transferul lui Ianis Hagi la FCSB! Clauza uimitoare cu care vrea să-l convingă şi pe Gică Hagi 5 Gigi Becali a dezvăluit ce primă de senzaţie va încasa Elias Charalambous la FCSB: „Atât ia ăla de nota 4!” 6 NEWS ALERTCarlos Alcaraz, OUT de la US Open. Eşec şocant în trei seturi, în faţa lui Botic Van De Zandschulp
Citește și