Închide meniul

Lewis Hamilton, la Ferrari, o oportunitate uriaşă: „Va fi o provocare bună pentru toată lumea”

Antena Sport Publicat: 14 februarie 2024, 9:36

Reclamă
Lewis Hamilton, la Ferrari, o oportunitate uriaşă: „Va fi o provocare bună pentru toată lumea

Lewis Hamilton, la Ferrari, o oportunitate uriaşă

Lewis Hamilton, la Ferrari, o oportunitate uriaşă - Profimedia Images

Venirea lui Lewis Hamilton, la Ferrari este o oportunitate uriaşă pentru legendara echipă italiană, a declarat conducătorul acesteia, Frederic Vasseur, citat de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Suntem siguri că acest lucru ne va permite să facem un pas bun înainte pentru viitor, va fi o provocare bună pentru toată lumea”, a declarat francezul în cadrul unei întâlniri cu presa, cu ocazia prezentării monopostului cu care scuderia de la Maranello va aborda sezonul 2024.

Lewis Hamilton, la Ferrari, o oportunitate uriaşă

Responsabilul Ferrari s-a exprimat pentru prima oară public după anunţul sosirii lui Hamilton la echipa sa de Formula 1, anul viitor.

Pilotul britanic se va alătura grupării „căluţului cabrat” după douăsprezece sezoane la Mercedes, echipă alături de care a câştigat şase dintre cele şapte titluri mondiale din palmaresul său, începând din 2013.

Anunţul transferului lui Hamilton la Ferrari, care a cucerit ultimul său titlu la piloţi în 2007, prin finlandezul Kimi Raikkonen, în timp ce la constructori nu a mai triumfat din 2008, a luat prin surprindere lumea Formulei 1.

Reclamă

Întrebat cum s-au desfăşurat negocierile, Vasseur – care a colaborat deja cu Hamilton la categoriile inferioare, – în Formula 3 Euroseries în 2005 şi în GP2 Series în 2006, cu titluri câştigate în ambele competiţii – a explicat: „Vorbim despre relaţiile bune de peste 20 de ani. Am fost mereu în contact pentru a discuta despre asta şi despre alte lucruri, s-a întâmplat firesc”.

Campionul britanic îl va înlocui anul viitor pe Carlo Sainz Jr, care a explicat marţi că a fost „puţin surprins” de această veste. „Am aflat ştirea puţin mai devreme decât ceilalţi, iar asta mi-a dat puţin timp să o diger, să trag singur concluziile şi să mă concentrez pe sezonul 2024”, a recunoscut marţi spaniolul.

Această alegere „nu are nimic de-a face” cu performanţele lui Sainz, a precizat Vasseur, care a precizat că trebuie ţinut cont de faptul că el (Hamilton) ”are cel mai mare palmares de pe grilă, este cel ce are cea mai multă experienţă şi reprezintă o oportunitate enormă” pentru Ferrari.

Reclamă 4 / 0/3

Charles Leclerc: „Ştiam de ceva timp de această mutare”

Monegascul Charles Leclerc, celălalt pilot al echipei Ferrari, a explicat marţi că a aflat că va face echipă cu Hamilton anul viitor, înainte de prelungirea contractului său „pe câţiva ani”, anunţată la sfârşitul lunii ianuarie.

„Acest tip de acord nu se finalizează peste noapte”, a amintit Leclerc, vicecampion mondial în 2022 şi care pilotează pentru Ferrari din 2019. La 26 de ani, pilotul din Principat intenţionează acum să beneficieze de „marea experienţă” a viitorului său coechipier.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și