Închide meniul

Lewis Hamilton va primi un milion de dolari de la Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1. Britanicul de la Mercedes fusese jignit de fostul pilot brazilian

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 25 martie 2023, 18:25

Lewis Hamilton va primi un milion de dolari de la Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1. Britanicul de la Mercedes fusese jignit de fostul pilot brazilian

Lewis Hamilton va primi un milion de dolari de Nelson Piquet

Lewis Hamilton / Profimedia

Lewis Hamilton va primi un milion de dolari de la Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1. Totul a plecat de la niște jigniri pe care fostul pilot brazilian i le-a adus britanicului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Concret, Nelson Piquet l-ar fi jignit pe Lewis Hamilton după Marele Premiu al Marii Britanii din 2021, atunci când cuvinte rasiste au fost îndreptate spre pilotul Mercedes.

Lewis Hamilton va primi un milion de dolari de la Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1. Britanicul de la Mercedes fusese jignit de fostul pilot brazilian

Procesul împotriva fostului campion brazilian a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului, iar instanțele de judecată din Brazilia au decis că Nelson Piquet este bun de plată, deși acesta s-a apărat, spunând că ideile sale exprimate în limba portugheză au fost traduse incorect în engleză. Astfel, Nelson Piquet va trebui să-i plătească lui Lewis Hamilton un milion de dolari, anunță BBC.

Judecătorul Pedro Matos de Arrudo şi-a justificat decizia de a impune o astfel de amendă prin „funcţia punitivă a acestei decizii, astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

Reclamă

Christian Horner, șeful de la Red Bull, i-a închis ușa lui Lewis Hamilton: „Nu avem loc pentru el în 2024!”

Christian Horner, șeful de la Red Bull, i-a închis ușa lui Lewis Hamilton. Oficialul britanic a pus capăt speculațiilor conform cărora pilotul de la Mercedes ar urma să facă trecerea la echipa rivală.

Lewis Hamilton nu a început deloc bine noul sezon de Formula 1. După primele 2 curse ale sezonului, septuplul campion mondial nu a reușit să se claseze niciodată pe podium.

Mai mult decât atât, diferența dintre Mercedes și Red Bull este una uriașă în acest moment, motiv pentru care pilotul britanic este total nemulțumit de monopostul său. Dacă Mercedes nu a reușit să bifeze niciun podium, Red Bull a ocupat primele 2 poziții în ambele curse, dominând clar începutul de sezon. În acest context, s-a vehiculat că Lewis Hamilton ar putea ajunge la Red Bull, în încercarea sa de a câștiga un nou titlu de campion mondial. Christian Horner a dat însă verdictul.

Reclamă 4 / 0/3

„Ceea ce a reușit Lewis în Formula 1 nu a mai reușit nimeni, asta e părerea mea. Dar suntem foarte mulțumiți de piloții pe care îi avem, ne vom baza pe ei și în următorul sezon, nu doar în acesta.

Așa că nu avem loc pentru Lewis în 2024, dar sunt sigur că Mercedes își va reveni destul de repede și vor fi din nou rapizi, nu trebuie să îi scoatem din ecuație”, a declarat Christian Horner, potrivit autosport.com

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” Vezi toate știrile
Citește și