Închide meniul

Moment istoric pentru Max Verstappen! A câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi şi e în premieră campion mondial. Finalul a fost uluitor!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 decembrie 2021, 16:35

Moment istoric pentru Max Verstappen! A câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi şi e în premieră campion mondial. Finalul a fost uluitor!

Moment istoric pentru Max Verstappen! A câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi şi e în premieră campion mondial

Profimedia

Update: Moment istoric pentru Verstappen! A câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi şi e în premieră campion mondial

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update turul 44. Max Verstappen a profitat de abandonul lui Giovinazzi şi a intrat la schimb de pneuri pe virtual safetty-car. A ieşit la 22 de secunde în spatele lui Hamilton, dar cu pneuri mai noi încearcă să refacă ecartul faţă de campionul mondial en-titre.

Reclamă

Update 15.42: Ghinion pentru Kimi Raikkonen! Veteranul a pierdut controlul monopostului și a intrat în parapet. Ultimul campion mondial cu Ferrari, aflat la ultima cursă a carierei, a abandonat.

Update 15.34: Șicane între Sergio Perez și Lewis Hamilton! Colegul lui Max Verstappen l-a încetinit pe pilotul Mercedes, permițându-i lui Verstappen să recupereze din deficit. În cele din urmă, Hamilton a reușit să-l depășească pe Perez, dar Verstappen a revenit aproape. „Perez e o legendă”, le-a transmis Verstappen colegilor, prin radio.

Reclamă 4 / 0/3

Update 15.28: Lewis Hamilton a fost detronat de pe prima poziție de către Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Redbull. Acest lucru nu influențează însă clasamentul mondial. Oricare dintre Verstappen și Hamilton va termina cursa în fața celuilalt, acela va fi campion mondial.  S-au scurs 18 tururi până acum.

Update 15.25: Max Verstappen a transmis prin radio că are probleme cu partea din spate a monopostulului. Lewis Hamilton s-a distanțat deja la peste cinci secunde în fața pilotului de la RedBull.

Update 15.11: Lewis Hamilton este în continuare la conducere, la 2 secunde în fața lui Verstappen, după șase tururi.

Update 15.05: Max Verstappen a încercat să-l depășească pe Hamilton în primul viraj, iar cei monoposturile celor doi piloți s-au acroșat. Hamilton a revenit pe circuit, a tăiat șicana și a revenit la conducere.

Reclamă

Update 15.04: Lewis Hamilton a plecat perfect și i-a luat fața lui Max Verstappen, care a fost primul la grila de start.

Update 15.00: Piloții au ieșit la încâlzire, marea cursă va începe curând!

Update 14.00: Kimi Raikkonen va lua startul în ultima lui cursă din Formula 1. Legendarul pilot se retrage din „Marele Circ”.

Update 13.30: Maxi Verstappen și Lewis Hamilton au oferit primele declarații înaintea finalului de sezon care se anunță incendiar.

Update 12.30: Max Verstappen și Lewis Hamilton au ajuns la circuit pentru marea cursă!

Știrea inițială

Calculele sunt simple înaintea cursei de la Abu Dhabi. Lewis Hamilton și Max Verstappen își cunosc foarte bine misiunea. Cine termină în fața celuilalt e campion mondial în Formula 1.

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton | Cine câștigă titlul în Formula 1?

Hamilton și Verstappen au același număr de puncte în clasament, 369.5. Dacă cei doi piloți termină la egalitate la Abu Dhabi, departajarea se va face în funcție de numărul de curse câștigate pe parcursul sezonului, caz în care Verstappen ar deveni campion mondial (9 vs. 8).

Miza este uriașă pentru amândoi. Pentru Verstappen ar fi primul titlu mondial din carieră, în timp ce Hamilton luptă să doboare recordul legendarului Michael Schumacher și să devină cel mai titrat pilot din istorie. În prezent, britanicul a câștigat titlul în „Marele Circ” de șapte ori.

Din 1974 nu s-a mai întâmplat ca doi piloți să fie la egalitate perfectă de puncte înainte de ultima etapă a sezonului. Este doar a doua oară din istoria Formula 1 când s-a mai întâmplat așa ceva.

Citește și:

Max Verstappen, pole-position la Abu Dhabi

Max Verstappen va pleca din pole-position la Marele Premiu de la Abu Dhabi, în timp ce Lewis Hamilton va porni de pe locul al doilea. Iată grila de start pentru cursa de pe circuitul de la Yas Marina.

Înaintea cursei, Nikita Mazepin (Haas), colegul lui Mick Schumacher, a fost testat pozitiv cu Covid-19 și va ratat Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Recomandări
  • Tragerea la sorți a grupelor Nations League 2022-2023 e LIVE pe www.as.ro, joi, de la ora 19:00
  • Max Verstappen a câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și