Închide meniul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei! Podium pentru Hamilton și Alonso, cursă dezastruoasă pentru Scuderia Ferrari

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 2 aprilie 2023, 10:45

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei! Podium pentru Hamilton și Alonso, cursă dezastruoasă pentru Scuderia Ferrari

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei

Max Verstappen / Profimedia

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei! Lewis Hamilton și Fernando Alonso au completat podiumul, în timp ce Scuderia Ferrari a avut o cursă dezastruoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Charles Leclerc a abandonat în primul tur, iar Carlos Sainz Jr nu s-a clasat în puncte, după ce a fost penalizat în ultimul tur.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei

Campionul mondial en-titre a început slab cursa, fiind depășit la start de George Russell. Pilotul Mercedes a avut însă ghinion și a trebuit să abandoneze din cauza unor probleme de fiabilitate. Astfel, Lewis Hamilton a profitat și a încheiat pe locul 2 cursa.

Fernando Alonso, pilotul de la Aston Martin, și-a făcut treaba și a obținut un nou podium pentru echipa britanică. Spaniolul s-a apropiat de Lewis Hamilton, dar nu a fost suficient de rapid pentru a-l depăși pe pilotul de la Mercedes.

Scuderia Ferrari pleacă din Australia fără să obțină puncte. Charles Leclerc a fost acroșat de Lance Stroll la începutul cursei, iar Carlos Sainz a provocat un accident cu Fernando Alonso pe final de cursă și a fost penalizat cu 5 secunde, ieșind din top 10.

Reclamă

Top 10 – Marele Premiu al Australiei

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Fernando Alonso
  4. Lance Stroll
  5. Sergio Perez
  6. Lando Norris
  7. Nico Hulkenberg
  8. Oscar Piastri
  9. Zhou Guanyu
  10. Yuki Tsunoda

George Russell rămâne optimist după startul modest de sezon: „Mercedes poate fi mai rapidă în următoarele curse!”

George Russell rămâne optimist după startul modest de sezon. Pilotul celor de la Mercedes crede că lucrurile se vor îmbunătăți pentru echipa sa în următoarele curse.

După primele 2 Grand Prix-uri ale sezonului, Mercedes nu a reușit niciodată să se claseze pe podium, deși George Russell și Lewis Hamilton au maximizat potențialul monopostului.

Reclamă 4 / 0/3

„Cu siguranță am făcut un pas în direcția potrivită. Cred că am maximizat potențialul monopostului. Calificările au fost foarte bune. Am obținut locul 4, adică cel mai bun rezultat posibil în acest moment. M-am simțit foarte bine în mașină și sunt sigur că Mercedes poate fi mai rapidă în următoarele curse.

Cred că la Imola vom arăta adevăratul potențial. Poate chiar mai devreme, dar trebuie să gândim bine opțiunile pe care le avem. Nu avem de gând să grăbim lucrurile, dacă nu suntem 120% siguri că totul este făcut corect. În plus, cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi impactul mai mare.

Vrem să câștigăm curse în acest an, asta ne dorim. Bineînțeles, ne dorim să ne luptăm pentru titluri, dar Red Bull face o treabă excelentă. Diferența dintre ei și restul echipelor e cea mai mare pe care am văzut-o în ultimii 6-7-8 ani, este ceva impresionant”, a declarat George Russell, potrivit autosport.com.

Recomandări
  • Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei
  • Podium pentru Hamilton și Alonso, cursă dezastruoasă pentru Scuderia Ferrari

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și