Închide meniul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Red Bull Racing a stabilit un record istoric

Alex Ioniță Publicat: 23 iulie 2023, 18:12

Reclamă
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Red Bull Racing a stabilit un record istoric

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei

Max Verstappen / Profimedia

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Pilotul olandez s-a impus la cursa de la Hungaroring, după ce Lewis Hamilton a plecat din pole-position.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma cursei din Ungaria, Max Verstappen a ajuns la incredibila performanță de 7 curse câștigate la rând. În acest sezon al Formulei 1, olandezul a terminat pe locul al 2-lea în două curse, la Marele Premiu al Arabiei Saudite și la Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Red Bull Racing, a 12-a cursă câștigată la rând

Odată cu victoria lui Max Verstappen, cei de la Red Bull Racing au stabilit un nou record în Formula 1. Constructorii au reușit să ajungă la 12 curse câștigate la rând, iar perioada următoare se anunță una de succes pentru aceștia. Recordul a fost stabilit inițial în anul 1988 de legendele celor de la McLaren, Ayrton Senna și Alain Prost, atunci când aceștia au reușit să câștige 11 curse la rând.

În cadrul cursei din Ungaria, Verstappen s-a impus în fața lui Nando Norris și Sergio Perez. Lewis Hamilton, pilotul care a plecat din pole-position, a terminat cursa abia pe locul al 4-lea, în timp ce coechipierul său, George Russell, s-a clasat pe locul al 6-lea.

Următoarea cursă a sezonului de Formula 1 este în Belgia, între 28 și 30 iulie. Dacă cei de la Red Bull Racing se vor impune și în MP-ul Belgiei, atunci recordul va fi prelungit până la o posibilă înfrângere a acestora.

Reclamă

Acest sezon de Formula 1 a suferit și o modificare, după ce MP-ul Italiei a fost anulat. Acesta ar fi trebuit să se dispute între 19 și 21 mai, dar condițiile meteorologice nu au făcut posibil acest lucru.

Clasamentul Marelui Premiu al Ungariei (70 de ture de circuit)

1. Max Verstappen – Red Bull Racing
2. Lando Norris – McLaren
3. Sergio Perez – Red Bull Racing
4. Lewis Hamilton – Mercedes
5. Oscar Piastri – McLaren
6. George Russel – Mercedes
7. Charles Leclerc – Ferrari
8. Carlos Sainz – Ferrari
9. Fernando Alonso – Aston Martin
10. Lance Stroll – Aston Martin
….

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul piloților:

1. Max Verstappen – 280 puncte
2. Sergio Perez – 171 puncte
3. Fernando Alonso – 139 puncte
4. Lewis Hamilton – 133 puncte
5. George Russell – 88 puncte
….

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull Racing – 451 puncte
2. Mercedes – 221 puncte
3. Aston Martin – 184 puncte
4. Ferrari – 169 puncte
5. McLaren – 87 puncte
….

Lewis Hamilton, aproape de prelungirea contractului cu Mercedes

Hamilton se află în ultimele şase luni ale contractului său cu constructorul german, în valoare de 40 de milioane de lire sterline (50 de milioane de dolari) pe sezon, însă Toto Wolff, conducătorul echipei Mercedes, a declarat că pilotul vedetă este pe punctul de a se pune de acord în privinţa termenilor noii înţelegeri.

„Se va întâmpla în curând şi vorbim mai multe de zile decât de săptămâni”, a declarat Wolff pentru programul Squawk on the Street al postului american de televiziune CNBC, atunci când a fost întrebat despre negocierile contractului lui Hamilton.

„Depunem toate eforturile (pentru parafarea acordului înaintea Marelui Premiu al Canadei). O să ne întâlnim cu el astăzi şi poate chiar vom vorbi despre asta. Avem o relaţie atât de bună, încât ne este teamă de momentul în care va trebui să vorbim despre bani”, a adăugat oficialul Mercedes.

Reclamă

Lewis Hamilton, în vârstă de 38 de ani, s-a întâlnit cu Wolff a doua zi după Marele Premiu al Spaniei, în vederea încheierii unui nou contract cu gruparea „Săgeţilor Argintii”.

Se anticipează că noul acord cu pilotul britanic va fi unul multianual, astfel că Hamilton va rămâne în Formula 1 şi după a 40-a sa aniversare.

„Lewis este cea mai importantă personalitate din sport. Este atât de polivalent, nu numai în curse, ci şi în afara pistei, aşa că trebuie să-l menţinem în sport cât mai mult posibil”, a subliniat Toto Wolff.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și