Închide meniul

Max Verstappen a câştigat MP Emilia-Romagna! Charles Leclerc a ieșit în decor. Dezastru pentru Lewis Hamilton

Alexandru Ivan Publicat: 24 aprilie 2022, 18:12

Max Verstappen a câştigat MP Emilia-Romagna! Charles Leclerc a ieșit în decor. Dezastru pentru Lewis Hamilton

Max Verstappen, a doua victorie din acest sezon

Profimedia

  • Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula al Regiunii Emilia Romagna
  • Charles Leclerc a ieșit în decor. Dezastru pentru Lewis Hamilton

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Imola.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a fost urmat de coechipierul său Sergio Perez şi de britanicul Lando Norris (Mc-Laren-Mercedes). Într-o cursă disputată pe o pistă umedă la început, dar care s-a uscat foarte repede, Verstappen a condus din start până la final şi a obţinut şi cel mai bun timp pe un tur de circuit, informează news.ro.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula al Regiunii Emilia Romagna

Sergio Perez, al treilea pe grilă, a pornit mai bine decât monegascul Charles Leclerc şi l-a întrecut pe pilotul Ferrari, locul 2, în primele viraje.

Reclamă

Leclerc s-a duelat cu Perez pe mai toată durata evenimentului de duminică. Spre final, monegascul, clasat pe locul 3 la mare distanţă de ceilalţi piloţi, a intrat la boxe pentru a pune pneuri soft în încercarea de a obţine punctul bonus.

Reclamă

Charles Leclerc a ieșit în decor la Imola

Temându-se că va fi ajuns din urmă, Perez a făcut şi el aceeaşi manevră şi cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul. Dorind să-l întreacă pe mexican, Leclerc a forţat şi a ieşit în decor. Pentru că şi-a avariat aripa faţă, Leclerc a intrat din nou la standuri şi a retrogradat până pe locul 9. El nu a mi putut recupera decât până la poziţia a şasea.

La Imola, pe locul al patrulea a încheiat un alt britanic, George Russel (Mercedes), pornit de pe locul al XI-lea al grilei, înaintea finlandezului Valtteri Bottas (Alfa Romeo), clasat al cincilea.

Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire în ordine japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), danezul Kevin Magnussen (Haas) şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin).

Reclamă 4 / 0/3

Septuplul campion mondial Lewis Hamitlon a trecut linia de sosrie pe locul 14, cel de pe care a plecat. Timp de mai mult de două treimi din cursă el nu a reuşit să-l depăşească pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al XIII-lea.

Spaniolul Carlos Sainz (Ferrai) a abandonat după start, după un accident cu australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes).

Max Verstappen, pe urmele lui Charles Leclerc în clasamentul piloților

Pentru Verstappen, aceasta este victoria cu numărul 22 în carieră, a doua a sezonului şi a tot a doua la Imola.

El a recuperat multe puncte în clasamentul piloţilor după acest Grand Prix, în care a acumulat în total 34 de puncte (26 plus 8 pentru că s-a impus la sprint). Lider rămâne Leclerc, cu 86 de puncte, urmat de Verstappen, 59, Perez, 54, Russel, 49 şi Sainz, 38.

La constructori, Ferrari este pe primul loc, cu 124 de puncte. Şi în această ierarhie Red Bull s-a apropiat de lider, fiind pe locul 2, cu 113 puncte. Mercedes încheie podiumul, cu 77 de puncte.

Următoarea etapă, Miami Grand Prix, va avea loc la 8 mai. Va fi o cursă în premieră în Florida, pe un circuit stradal.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 27 mart., 14:00
„Îmi venea să îmi trag un pumn”. Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton
Diverse • 25 mart., 10:58
FOTO
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton! Imagini de senzaţie cu fostele cuceriri ale pilotului „Playboy”
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 9:07
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei: „Din păcate se întâmplă astfel de lucruri”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el