Închide meniul

Programul noului sezon de Formula 1! Un record de 24 de curse, în 2024! Revine Marele Premiu al Chinei

Viviana Moraru Publicat: 23 februarie 2024, 11:26 / Actualizat: 23 februarie 2024, 14:25

Reclamă
Programul noului sezon de Formula 1! Un record de 24 de curse, în 2024! Revine Marele Premiu al Chinei

Programul noului sezon de Formula 1! Un record de 24 de curse, în 2024

Startul unei curse de Formula 1/ Profimedia

A fost publicat programul noului sezon de Formula 1, care va debuta pe 29 februarie. Nu mai puţin de 24 de curse se vor disputa în 2024, un record, faţă de sezonul precedent în care s-a disputat 23. Prima cursă se va desfăşura pe circuitul de la Sakhir, din Bahrain. Formula 1 se va vedea pe Antena 1, AntenaStars şi în AntenaPLAY, în următoarele trei sezoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Premiu al Bahrainului se va desfăşura în perioada 29 februarie – 2 martie, în timp ce Marele Premiu din Abu Dhabi, ultimul al sezonului, va fi în perioada 6-8 decembrie.

Programul noului sezon de Formula 1! Un record de 24 de curse, în 2024

Noutatea faţă de sezoanele precedente o reprezintă faptul că a revenit în calendar Marele Premiu al Chinei. Cursa de pe circuitul de la Shanghai a fost anulată în ultimii patru ani, din cauza pandemiei de Covid-19.

Şi Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna este menţionat în calendar. În 2023, cursa nu s-a desfăşurat din cauza inundaţiilor din zonă.

O altă schimbare importantă faţă de sezoanele precedente o reprezintă faptul că datele unor curse au fost schimbate, faţă de cum se desfăşurau în mod obişnuit. Concret, Marele Premiu al Japoniei a fost mutat în aprilie, Marele Premiu al Azerbaidjanului în septembrie, iar cursa din Qatar se va desfăşura între 29 noiembrie şi 1 decembrie, înaintea finalului programat pe circuitul din Abu Dhabi.

Reclamă
Reclamă 4

Cum arată calendarul curselor de Formula 1 din 2024:

Carlos Sainz, mesaj clar după ce Lewis Hamilton îl va înlocui la Ferrari

Carlos Sainz a transmis un mesaj clar, după ce s-a anunţat că Lewis Hamilton îl va înlocui la Ferrari, începând din sezonul viitor. Pilotul spaniol a declarat că este concentrat pe ceea ce are de făcut în acest an, mărturisind că anunţul plecării sale „nu este cel mai normal lucru” la startul unui sezon.

„Sunt bine, sunt calm, lucrăm pentru viitor, dar mai presus de toate, pentru ceea ce avem în faţă”, a declarat Sainz pentru Sky Sports. „Este un an foarte important, ultimul meu alături de această echipă şi vreau să fac totul cât mai bine. Mă pregătesc cât pot de bine pentru a da totul”, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Reclamă

Sosirea lui Hamilton la Ferrari nu reprezintă, se pare, un şoc pentru iberic. „Nu, nu m-a dezamăgit. Trăind experienţa Ferrari din interior, ştiam deja câteva lucruri şi m-am pregătit cu echipa în vederea schimbărilor viitoare”, a spus el.

„După cum am spus, însă, nu vreau să mă gândesc la altceva decât la cum să dau totul în acest sezon pentru Ferrari. Faptul că ştiu că va fi ultimul meu an alături de această echipă, nu este cel mai normal lucru pentru a începe un nou sezon, dar de îndată ce îmi voi pune casca în Bahrain şi voi intra pe pistă, puteţi fi siguri că mă voi gândi doar cum să pilotez cât mai rapid posibil. Şi, dacă există şansa să devin campion mondial, voi încercat să-l obţin„, a conchis Carlos Sainz.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:35

VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Belgiei, LIVE în AntenaPLAY

15:27

Cum a răspuns Elias Charalambous când a fost întrebat despre Louis Munteanu: „Eu îmi spun părerea”

14:21

EXCLUSIVUn nume important din FRF a făcut anunţul: „Eu cred că Gică Hagi vine selecţioner!”. Ultimatumul primit de la Răzvan Burleanu

14:07

Florin Tănase, antrenamente alături de FCSB la baza din Berceni! Decizia luată de mijlocaşul român

13:37

Programul românilor la Jocurile Olimpice 2024 – sâmbătă, 27 iulie

13:33

FCSB – Oţelul LIVE TEXT (ora 22:00). Campioana caută prima victorie din acest sezon de Liga 1. Echipele probabile

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOAntrenamentele din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Belgiei au fost în AntenaPLAY! Luke Browning, cel mai bun timp 5 VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenamentele din Formula 2 din Belgia! Calificările sunt la 16:05, LIVE în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și