Închide meniul

Schimbare majoră în Formula 1! FIA a anunţat eliminarea unei reguli importante începând cu 2025

Alex Masgras Publicat: 18 octombrie 2024, 11:13

Reclamă
Schimbare majoră în Formula 1! FIA a anunţat eliminarea unei reguli importante începând cu 2025

Schimbare majoră în Formula 1! FIA a anunţat eliminarea unei reguli importante începând cu 2025

Startul Marelui Premiu din statul Singapore / Profimedia

Va avea loc o schimbare majoră în Formula 1! Punctul bonus, acordat în fiecare cursă celui mai rapid pilot, cu condiţia ca acesta să termine cursa în primele 10 locuri, nu se va mai acorda începând cu anul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia anunţată de FIA vine la câteva săptămâni de la Marele Premiu al statului Singapore. Atunci, Daniel Ricciardo i-a „furat” punctul bonus lui Lando Norris, pilot care se luptă la titlul mondial cu Max Verstappen.

Schimbare majoră în Formula 1! FIA a anunţat eliminarea unei reguli importante începând cu 2025

Punctul bonus acordat pentru cel mai rapid tur de circuit în timpul curselor de Grand Prix din Formula 1 va dispărea din anul 2025, a anunţat Federaţia internaţională de automobilism (FIA), în urma şedinţei de joi a Consiliului mondial al sportului auto, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

Regula, introdusă în 2019, oferă un punct suplimentar pilotului care reuşeşte cel mai rapid tur de circuit, cu condiţia să se claseze între primii zece şi să nu primească vreo penalizare.

Obiectivul acestei reguli era de a menţine suspansul până la finalul cursei, dar a devenit un element strategic pentru echipe aşa cum a fost cazul în Marele Premiu de la Singapore din septembrie.

Reclamă
Reclamă

Pe circuitul Marina Bay, australianul Daniel Ricciardo (Racing Bulls) l-a privat astfel de acest punct bonus pe britanicul Lando Norris (McLaren), în lupta pentru titlu mondial cu olandezul Max Verstappen (Red Bull), dezvăluind colaborarea dintre cele două echipe surori.

FIA nu a oferit explicaţii pentru suspendarea acestei reguli începând cu anul viitor.

Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Statelor Unite. Cursa e duminică, de la ora 22:00, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Reclamă

Programul Marelui Premiu al Statelor Unite:

Vineri:

  • Antrenament, 20:30 (AntenaPLAY)
  • Calificările pentru cursa de sprint, 00:30 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Sâmbătă:

  • Cursa de sprint, 21:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)
  • Calificări, 01:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Duminică:

  • Cursa, 22:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:00

LIVE VIDEOBernadette Szocs, victorie la dublu, la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Programul complet al românilor

12:02

„O echipă făcută la televizor!” Cornel Dinu, discurs furibund înainte de Dinamo – FCSB! Ce avantaj crede că au „câinii”

11:35

Surpriză în primul 11 al FCSB-ului, pentru derby-ul cu Dinamo! Cine ar urma să fie titularizat

11:14

Englezii s-au convins de Radu Drăguşin, după patru meciuri jucate la Tottenham în acest sezon! Ce notă i-au acordat fundaşului

10:40

Rareş Ilie i-a dat replica lui Mihai Stoica după ce a fost acuzat că a înjurat Steaua: „A fost un gest de politeţe”

10:39

A murit Constantin Anghelache! Fostul preşedinte de la Dinamo şi Rapid avea 78 de ani

1 EXCLUSIVPrimele tensiuni din vestiarul României după deciziile luate de Mircea Lucescu 2 FotoDin ce face bani Ioana Ţiriac, fiica miliardarului român! Anunțul făcut chiar de mama ei 3 Max Verstappen riscă să primească o nouă penalizare pe grilă. Unde va lua Red Bull decizia 4 Simona Halep este a cincea favorită a specialiştilor la câştigarea Roland Garros 2025, chiar dacă e pe locul 876 WTA. Ce cotă are 5 Ce s-a ales, de fapt, de Sergiu „călăreţul”, bărbatul care a fost ajutat cu o casă de Cătălin Moroşanu 6 VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în turul 2 la Campionatul European Individual, live în AntenaPLAY. Programul zilei
Citește și