Închide meniul

Schimbări importante în Formula 1! Ce se va întâmplă încă din Marele Premiu al Statelor Unite

Viviana Moraru Publicat: 11 octombrie 2024, 13:10

Reclamă
Schimbări importante în Formula 1! Ce se va întâmplă încă din Marele Premiu al Statelor Unite

Schimbări importante în Formula 1

Monoposturile din Formula 1, la startul unei curse/ Profimedia

Au fost anunțate schimbări importante în Formula 1. Toyota revine și va colabora cu echipa Haas, încă de la Marele Premiu al Statelor Unite, care va fi live integral în AntenaPLAY, în perioada 18-20 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Haas şi Toyota au anunţat vineri un parteneriat tehnic multianual, în cadrul căruia cel mai mare constructor auto japonez revine în cursele de Grand Prix pentru prima dată după 2009.

Schimbări importante în Formula 1

Cea mai mică echipă de pe grila de start va continua să utilizeze motorizările Ferrari şi să colaboreze îndeaproape cu Maranello, precum şi cu partenerul Dallara pentru proiectarea şasiului, după ce în luna iulie a fost convenită prelungirea contractului până la sfârşitul anului 2028.

Parteneriatul cu Toyota Gazoo Racing, divizia de motorsport a constructorului de automobile, începe imediat cu aplicarea mărcii pe maşinile pilotate de Nico Hulkenberg şi Kevin Magnussen la Marele Premiu al SUA de săptămâna viitoare din Austin, Texas.

Toyota Gazoo Racing va deveni partenerul tehnic oficial al Haas, ambele părţi împărtăşind expertiză, cunoştinţe şi resurse.

Reclamă
Reclamă

Constructorul auto japonez va furniza servicii de proiectare, tehnice şi de producţie şi va folosi parteneriatul pentru a dezvolta tineri piloţi, ingineri şi mecanici printr-un program de testare a maşinilor anterioare.

Toyota, care a băgat bani în Formula 1 între 2002-09 cu o echipă care nu a reuşit să câştige nicio cursă, a declarat că nu există niciun plan de a construi un motor sau de a avea din nou o echipă de uzină.

Haas, parteneriat cu Toyota

„Să avem un lider mondial în sectorul auto care susţine şi lucrează alături de organizaţia noastră, încercând în acelaşi timp să-şi dezvolte şi să-şi accelereze propria expertiză tehnică şi de inginerie – este pur şi simplu un parteneriat cu beneficii evidente pentru ambele părţi”, a declarat directorul japonez al Haas, Ayao Komatsu.

Reclamă

Toyota este activă în campionatul mondial de raliuri şi în cursele de anduranţă, dar preşedintele companiei, Akio Toyoda, a declarat într-o conferinţă de presă pe circuitul Fuji că doreşte să deschidă o cale pentru piloţii japonezi de a conduce cele mai rapide maşini din lume.

Haas, a şaptea în clasamentul actual, va avea o linie complet nouă anul viitor, formată din francezul Esteban Ocon şi debutantul britanic Oliver Bearman, rezerva Ferrari care a concurat de două ori în acest sezon ca înlocuitor la Ferrari şi Haas.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:50

Reacție furibundă după ce Daniel Bîrligea nu a fost convocat la națională: „Pe Lucescu nu putem să-l criticăm niciodată!”

14:49

Bosnia – Germania şi Ungaria – Olanda LIVE SCORE (21:45). Toate meciurile zilei din Nations League

14:29

Christian Horner l-a comparat pe Adrian Newey cu Cristiano Ronaldo: „Totul trebuie să evolueze şi noi putem face asta”

14:24

Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României: „Lucescu era nervos, au zburat ghete”

14:23

Elias Charalambous a dat cărțile pe față despre implicarea lui Gigi Becali a FCSB: „Nu asta e treaba mea!”

13:50

Unde s-au relaxat „tricolorii”, înaintea partidei cu Cipru: „Peisaj de vacanță!” Mircea Lucescu i-a scos la plimbare

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 3 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 4 Grecia este în stare de șoc, după ce George Baldock a murit la 31 de ani! Trupul său, găsit în piscina casei 5 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull 6 VideoUltimele imagini cu George Baldock în viaţă. Regretatul fotbalist a jucat în derby-ul Panathinaikos – Olympiacos
Citește și