Închide meniul

Scuderia Ferrari nu a avut câștig de cauză, după ce a contestat penalizarea lui Carlos Sainz! FIA a păstrat decizia luată de stewarzi în Marele Premiu al Australiei

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 18 aprilie 2023, 17:45

Scuderia Ferrari nu a avut câștig de cauză, după ce a contestat penalizarea lui Carlos Sainz! FIA a păstrat decizia luată de stewarzi în Marele Premiu al Australiei

Carlos Sainz a câștigat Marele Premiu al Australiei

Carlos Sainz / Profimedia

Scuderia Ferrari nu a avut câștig de cauză, după ce a contestat penalizarea lui Carlos Sainz! FIA a păstrat decizia luată de stewarzi în Marele Premiu al Australiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italienii au avut parte de un start foarte modest de sezon, nereușind să obțină niciun podium în primele 3 curse ale acestui sezon de Formula 1.

Scuderia Ferrari nu a avut câștig de cauză, după ce a contestat penalizarea lui Carlos Sainz! FIA a păstrat decizia luată de stewarzi în Marele Premiu al Australiei

Carlos Sainz a fost implicat într-un incident cu Fernando Alonso pe finalul Marelui Premiu al Australiei. Pilotul spaniol de la Ferrari l-a acroșat pe conaționalul său de la Aston Martin, motiv pentru care a fost penalizat cu 5 secunde.

Din cauza penalizării primite, Carlos Sainz a ieșit din top 10, astfel că nu a obținut niciun punct din cursa de la Melbourne. Măsura li s-a părut una prea severă celor de la Ferrari, iar italienii au contestat decizia. Astăzi, cei de la FIA (Federația Internațională de Automobilism) a dat verdictul, iar decizia luată de stewarzi în timpul cursei nu a fost schimbată, potrivit formula1.com.

Astfel, Scuderia Ferrari rămâne fără puncte în Marele Premiu al Australiei. Charles Leclerc a abandonat și el cursa de la Melbourne, după un incident în primul viraj.

Reclamă

Șeful de la Ferrari are încredere totală în Charles Leclerc: „Nu am niciun dubiu legat de motivația lui!”

Șeful de la Ferrari are încredere totală în Charles Leclerc. Fred Vasseur crede că pilotul monegasc este în continuare extrem de concentrat pentru a reveni în cursa pentru podiumuri și chiar victorii, deși startul sezonului a fost unul dezastruos.

Charles Leclerc a adunat numai 6 puncte după primele 3 Grand Prix-uri din 2023, el abandonând în Bahrain, dar și în Australia.

„Nu am niciun dubiu legat de motivația lui Charles Leclerc. Cu siguranță startul de sezon nu a fost ideal. Am abandonat în Bahrain, am avut penalizare în Arabia Saudită și apoi din nou abandon în Australia. Nu ăsta a fost planul, dar motivația cu siguranță e acolo. Știți că am o relație foarte bună cu Charles.

Reclamă 4 / 0/3

Nu mi-as dori ca ei să fie relaxați cu situația în care ne aflăm. Cel mai important pentru mine e să rămânem toți motivați, să ne îndreptăm în aceeași direcție și să ne sprijinim unii pe alții. Deci motivația cu siguranță există, chiar dacă rezultatele nu sunt cele pe care le-am așteptat”, a declarat Fred Vasseur, șeful de la Scuderia Ferrari, conform autosport.com.

Fernando Alonso crede că se va schimba ordinea la vârf în Formula 1: „Lucrurile vor fi diferite în cursele din Europa!”

Fernando Alonso crede că se va schimba ordinea la vârf în Formula 1. Pilotul celor de la Aston Martin este sigur că îmbunătățirile care vor fi aduse la monoposturi o să facă diferența pe parcursul sezonului.

Până acum, dublul campion mondial spaniol a reușit să se claseze pe podium în fiecare dintre cele 3 curse desfășurate: Bahrain, Arabia Saudită și Australia.

„Cred că la primele 3 curse, ele fiind în afara Europei, a fost foarte dificil de adus upgrade-uri la monoposturi. Dar de acum înainte, lucrurile vor fi diferite în cursele din Europa, iar asta depinde de cât de bune vor fi upgrade-urile aduse de echipe.

La Aston Martin totul este foarte bine momentan. Nu ne-am fi așteptat să fim pe podium înainte de startul sezonului, însă am reușit să facem asta la fiecare cursă până acum. Orice vine de acum înainte e un bonus.

Ne folosim de fiecare oportunitate și învățăm cât mai multe lucruri ca să evoluăm ca echipă. Să nu uităm că ne luptăm cu Red Bull, Mercedes, Ferrari, echipe care sunt obișnuite cu acest tip de presiune atunci când vine vorba de adus îmbunătățiri la monoposturi. Poate pentru noi sezonul 2023 e doar un proces de învățare. Rămânem cu picioarele pe pământ și vedem ce se întâmplă”, a declarat Fernando Alonso, potrivit autosport.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și