Închide meniul

Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna

Dan Roșu Publicat: 2 mai 2024, 9:01

Reclamă
Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna

Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna

Sebastian Vettel, în timpul unei conferinţe de presă - Profimedia Images

Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna, în semn de omagiu pentru regretatul pilot brazilian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viaţa triplului campion mondial brazilian a fost curmată în mod tragic de un accident fatal la Imola, în urmă cu 30 de ani, la doar 34 de ani, dar moştenirea sa continuă să trăiască, la fel ca şi modul în care a impresionat Formula 1 în timpul petrecut în acest sport.

Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna

Iar Vettel – el însuşi cvadruplu campion mondial de Formula 1 cu Red Bull – va fi prezent la Imola pentru Marele Premiu din acest an, care va avea loc în perioada 17-19 mai, pentru a-l omagia pe pilotul pe care şi el l-a admirat.

Germanul se va urca la volanul monopostului MP4/8, maşina cu care McLaren a concurat în campionatul din 1993, care avea să fie ultimul pe care Senna l-a avut alături de echipă înainte de a trece la Williams pentru sezonul următor.

„Ayrton Senna nu a fost doar un pilot pe care l-am apreciat foarte mult pentru că a fost unul dintre cei mai buni piloţi de curse pe care i-am văzut vreodată, ci şi un om cu o mare compasiune”, a declarat Vettel.

Reclamă

„Au trecut 30 de ani de la accidentul său şi aş vrea să-i aduc un omagiu lui Ayrton. Voi fi prezent la Imola pentru Marele Premiu pentru a conduce maşina lui, McLaren MP4/8. Sper să ne vedem duminică, 19 mai.”

Deşi a pus capăt carierei sale ilustre în F1 la sfârşitul anului 2022, Vettel rămâne un mare favorit al fanilor, după cum a demonstrat entuziasmul de după vestea de luna trecută că ar putea medita la o revenire.

În urma unui test de anduranţă cu Porsche, germanul în vârstă de 36 de ani a recunoscut că o revenire în acest sport ar putea fi ” atractivă”, după ce a discutat, de asemenea, cu şeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

Reclamă 4 / 0/3

Programul complet al Marelui Premiu de la Miami

Programul complet al Marelui Premiu de la Miami, al şaselea Grand Prix al sezonului 2024 din Formula 1. La două săptămâni după întrecerile din China, vom avea parte pentru al doilea weekend la rând de un Mare Premiu cu sprint.

Calificările, cursa de sprint şi cursa de duminică sunt în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY.

Acţiunea de la Miami începe vineri, 3 mai, de la ora 19:30, atunci când va avea loc singura sesiune de antrenamente din acest weekend, LIVE STREAM în AntenaPLAY. Tot vineri, dar de la ora 23:30, vor avea loc calificările pentru cursa de sprint, pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Ziua de sâmbătă promite şi ea multă acţiune pe circuitul din Miami. De la ora 19:00, pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, va avea loc cursa de sprint. De la ora 23:00, tot pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, piloţii vor reveni în monoposturi petru calificările pentru cursa de duminică.

Cursa din Marele Premiu de la Miami va avea loc pe 5 mai, de la ora 23:00, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE în AntenaPLAY.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16
mai
23:33
VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley
16
mai
23:29
VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei
16
mai
23:19
„Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!”
16
mai
23:09
Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi
16
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
16
mai
22:37
VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG
16
mai
22:33
Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!”
16
mai
22:11
„Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu
16
mai
22:00
Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe
16
mai
21:49
Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!”
Vezi toate știrile
Citește și