Închide meniul

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş

Dan Roșu Publicat: 28 martie 2023, 13:24

Reclamă
Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie

Michael Schumacher, alături de monopostul său / Profimedia Images

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş! Casa de licitaţii „Sotheby’s” din Hong Kong va scoate la licitaţie, între 3 şi 12 aprilie, un monopost Ferrari F1-2000 câştigător al mai multor curse şi pilotat spre victorie în Marele Premiu al Braziliei din 2000 de pilotul german Michael Schumacher, informează agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monopostul va fi expus între 1 şi 6 aprilie pentru a celebra 50 de ani de existenţă a renumitei case de licitaţii în Asia. Acest monopost a fost decisiv în prima victorie a lui Schumacher pentru Scuderia din Maranello.

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie

„El reprezintă o oportunitate rară de a deţine o parte de istorie”, a transmis casa de licitaţii pe site-ul său web.

Monopostul are numărul de şasiu 198, echipat cu un motor V-10 reproiectat la 90 de grade şi care dezvoltă o putere de 780 de cai prin intermediul unei cutii de viteze cu şapte trepte.

Monopostul, un exemplu al perioadei de glorie a echipei Ferrari, a început ca maşină de rezervă a lui Schumacher în 2000, dar a câştigat Marele Premiu al Braziliei şi a obţinut plecări din pole position la Grand Prix-urile Spaniei şi Monte Carlo.

Reclamă
Reclamă 4

Monopostul a devenit o piesă emblematică în garajul de colecţie al Ferrari, alături de alte prototipuri pilotate de Michael Schumacher, septuplu campion mondial.

Casa de licitaţii se aşteaptă ca bolidul lui Schumacher să obţină un preţ astronomic, după ce maşina cu care a câştigat titlul în 2003 s-a vândut în noiembrie pentru 14,8 milioane de dolari, devenind cel mai valoros monopost de Formula 1 din istoria modernă.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

14:16

„Nu trebuie deranjat, vrem o medalie!” Camelia Potec, ultimele detalii înainte ca David Popovici să debuteze la Jocurile Olimpice

14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

13:40

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

13:10

Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice 2024

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și