Închide meniul

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş

Dan Roșu Publicat: 28 martie 2023, 13:24

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie

Michael Schumacher, alături de monopostul său / Profimedia Images

  • Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie
  • Monopostul Ferrari F1-2000 e câştigător al mai multor curse

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie! Preţul aşteptat e unul uriaş! Casa de licitaţii „Sotheby’s” din Hong Kong va scoate la licitaţie, între 3 şi 12 aprilie, un monopost Ferrari F1-2000 câştigător al mai multor curse şi pilotat spre victorie în Marele Premiu al Braziliei din 2000 de pilotul german Michael Schumacher, informează agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monopostul va fi expus între 1 şi 6 aprilie pentru a celebra 50 de ani de existenţă a renumitei case de licitaţii în Asia. Acest monopost a fost decisiv în prima victorie a lui Schumacher pentru Scuderia din Maranello.

Un bolid pilotat de Michael Schumacher, scos la licitaţie

„El reprezintă o oportunitate rară de a deţine o parte de istorie”, a transmis casa de licitaţii pe site-ul său web.

Reclamă

Monopostul are numărul de şasiu 198, echipat cu un motor V-10 reproiectat la 90 de grade şi care dezvoltă o putere de 780 de cai prin intermediul unei cutii de viteze cu şapte trepte.

Monopostul, un exemplu al perioadei de glorie a echipei Ferrari, a început ca maşină de rezervă a lui Schumacher în 2000, dar a câştigat Marele Premiu al Braziliei şi a obţinut plecări din pole position la Grand Prix-urile Spaniei şi Monte Carlo.

Reclamă

Monopostul a devenit o piesă emblematică în garajul de colecţie al Ferrari, alături de alte prototipuri pilotate de Michael Schumacher, septuplu campion mondial.

Casa de licitaţii se aşteaptă ca bolidul lui Schumacher să obţină un preţ astronomic, după ce maşina cu care a câştigat titlul în 2003 s-a vândut în noiembrie pentru 14,8 milioane de dolari, devenind cel mai valoros monopost de Formula 1 din istoria modernă.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlos Sainz, la Red Bull? Ce a spus Christian Horner după MP al Australiei
Formula 1 • 24 mart., 22:48
Carlos Sainz, la Red Bull? Ce a spus Christian Horner după MP al Australiei: „Am văzut un pilot foarte rapid, fără angajament”
Carlos Sainz, reacție savuroasă după ce victoria din Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 8:21
Carlos Sainz, reacție savuroasă după victoria din Marele Premiu al Australiei: „Le recomand tuturor să-și scoată apendicele!”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Ce a spus Max Verstappen despre maşinile Ferrari după al treilea său pole position al sezonului
AntenaPLAY • 23 mart., 10:15
Ce a spus Max Verstappen despre maşinile Ferrari după al treilea său pole position al sezonului, la Marele Premiu al Australiei
Charles Leclerc ţinteşte pole-position-ul în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 22 mart., 13:39
„Avem cea mai bună şansă!” Charles Leclerc ţinteşte pole-position-ul în Marele Premiu al Australiei