Închide meniul

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. ”In Memoriam” pentru ”Unicul Căpitan” al lui Dinamo

Gal Dorin Publicat: 5 octombrie 2020, 6:16

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. ”In Memoriam” pentru ”Unicul Căpitan” al lui Dinamo

Libertatea.ro

Cătălin Hîldan

  • Cătălin Hîldan și-a pierdut viața pe teren acum 20 de ani
  • El a devenit un simbol al lui Dinamo

Regretatul mijlocaș s-a prăbușit pe teren în timpul unui amical disputat de alb-roșii la Oltenița, pe 5 octombrie, în anul 2000. 
Investigațiile ulterioare au arătat că a fost vorba de un anevrism cerebral care a pus capăt vieții și carierei unui fotbalist extrem de promițător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, salvarea prezentă la meci nu a fost capabilă să ajungă la timp pe gazon, pierzând poate ocazia de a-i salva viața căpitanului lui Dinamo, care a decedat în timpul manevrelor de resuscitare.

Cătălin Hîldan – ”Unicul Căpitan”

La doar 24 de ani, Cătălin Hîldan bifa deja 138 de prezențe și șase goluri marcate în tricoul formației din ”Ștefan cel Mare”.

Reclamă

În plus, el făcea parte și din rotația obișnuită a echipei naționale, unde strânsese 8 convocări și un gol marcat.

Hîldan a câștigat inimile suporterilor dinamoviști pentru devotamentul și spiritul de luptător pe care le-a arătat pentru culorile alb-roșii. După dispariția sa, Dinamo a câștigat pentru totdeauna un simbol al valorilor clubului.

Reclamă

Condiții schimbate în Liga 1 după tragedia lui Cătălin Hîldan

Daniel Florea, pe atunci jucător la Dinamo, a fost ultimul cu care Hîldan a vorbit chiar pe teren. El și-a amintit cum salvarea prezentă la meci nu a putut nici măcar să ajungă la acesta pentru a-i acorda primul ajutor.

Înainte să cadă Cătălin, a pasat în profunzime pentru mine, am alergat, și când m-am întors mi-a spus 'Te pasează fratele tău'. Și ce s-a întâmplat acolo, cu salvarea care nu putea să treacă peste o bordură foarte mică…

După cazul cu Cătălin au început să fie două salvări, aparate de resuscitat și multe chestii”, a declarat Daniel Florea pentru ProSport acum aproape doi ani.

Reclamă 4 / 0/3

Cătălin Hîldan, cu o noapte înaintea tragediei

Jurnalistul sportiv Ioan Chilom, care este bun prieten cu tatăl regretatului jucător, a publicat în 2003 o carte în care a adunat mărturiile multora dintre foștii colegi ai acestuia.

”Cea mai cutremurătoare mi s-a părut aceea a lui Mihalcea. Acesta a povestit cum pe 4 octombrie, cu o seară înainte de tragedie, la petrecerea organizată de Valentin Năstase, Hîldan a solicitat orchestrei să-i cânte de patru ori melodia Ilenei Sărăroiu «Dacă moartea nu vrea bani, vrea copii și oameni mari». 

'Este clar că el se afla pe un teritoriu străin nouă atunci', au fost vorbele lui Adrian Mihalcea în 2002.

Cătălin Hîldan a fost convocat în lotul României pentru turneul final Euro 2000. Mijlocașul a câștigat un campionat și o Cupă a României alături de Dinamo.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită
Liga 1 • 15:42
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!”
Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Liga 1 • 9:40
„O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București. Ce a transmis oficialul rivalei FCSB.
Liga 1 • 27 mart., 21:25
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!”
Dinamo, comunicat fulger după ce va juca patru meciuri fără spectatori
Liga 1 • 27 mart., 20:18
„E o palmă dată fotbalului!” Dinamo, comunicat fulger după ce va juca patru meciuri fără spectatori! „Câinii” se revoltă