Închide meniul

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. ”In Memoriam” pentru ”Unicul Căpitan” al lui Dinamo

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 5 octombrie 2020, 6:16

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. ”In Memoriam” pentru ”Unicul Căpitan” al lui Dinamo

Libertatea.ro

Cătălin Hîldan

Regretatul mijlocaș s-a prăbușit pe teren în timpul unui amical disputat de alb-roșii la Oltenița, pe 5 octombrie, în anul 2000. 
Investigațiile ulterioare au arătat că a fost vorba de un anevrism cerebral care a pus capăt vieții și carierei unui fotbalist extrem de promițător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, salvarea prezentă la meci nu a fost capabilă să ajungă la timp pe gazon, pierzând poate ocazia de a-i salva viața căpitanului lui Dinamo, care a decedat în timpul manevrelor de resuscitare.

Cătălin Hîldan – ”Unicul Căpitan”

La doar 24 de ani, Cătălin Hîldan bifa deja 138 de prezențe și șase goluri marcate în tricoul formației din ”Ștefan cel Mare”.

În plus, el făcea parte și din rotația obișnuită a echipei naționale, unde strânsese 8 convocări și un gol marcat.

Hîldan a câștigat inimile suporterilor dinamoviști pentru devotamentul și spiritul de luptător pe care le-a arătat pentru culorile alb-roșii. După dispariția sa, Dinamo a câștigat pentru totdeauna un simbol al valorilor clubului.

Reclamă

Condiții schimbate în Liga 1 după tragedia lui Cătălin Hîldan

Daniel Florea, pe atunci jucător la Dinamo, a fost ultimul cu care Hîldan a vorbit chiar pe teren. El și-a amintit cum salvarea prezentă la meci nu a putut nici măcar să ajungă la acesta pentru a-i acorda primul ajutor.

Înainte să cadă Cătălin, a pasat în profunzime pentru mine, am alergat, și când m-am întors mi-a spus 'Te pasează fratele tău'. Și ce s-a întâmplat acolo, cu salvarea care nu putea să treacă peste o bordură foarte mică…

După cazul cu Cătălin au început să fie două salvări, aparate de resuscitat și multe chestii”, a declarat Daniel Florea pentru ProSport acum aproape doi ani.

Reclamă 4 / 0/3

Cătălin Hîldan, cu o noapte înaintea tragediei

Jurnalistul sportiv Ioan Chilom, care este bun prieten cu tatăl regretatului jucător, a publicat în 2003 o carte în care a adunat mărturiile multora dintre foștii colegi ai acestuia.

”Cea mai cutremurătoare mi s-a părut aceea a lui Mihalcea. Acesta a povestit cum pe 4 octombrie, cu o seară înainte de tragedie, la petrecerea organizată de Valentin Năstase, Hîldan a solicitat orchestrei să-i cânte de patru ori melodia Ilenei Sărăroiu «Dacă moartea nu vrea bani, vrea copii și oameni mari». 

'Este clar că el se afla pe un teritoriu străin nouă atunci', au fost vorbele lui Adrian Mihalcea în 2002.

Cătălin Hîldan a fost convocat în lotul României pentru turneul final Euro 2000. Mijlocașul a câștigat un campionat și o Cupă a României alături de Dinamo.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și