Închide meniul

37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor! Mesajele postate de CSA Steaua și FCSB

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 7 mai 2023, 10:50

37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor! Mesajele postate de CSA Steaua și FCSB

37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor

Steaua a câștigat Cupa Campionilor, în 1986 / Sursa foto: Facebook CSA Steaua

Au trecut 37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor, cea mai mare peformanță din istoria fotbalului românesc. Pe 7 mai, la Sevilla, roș-albaștrii o băteau pe Barcelona la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua și FCSB au postat mesaje pentru fani, alături de care sărbătoresc minunea de la Sevilla, acolo unde Helmut Duckadam a apărat patru penalty-uri în acea seară de 7 mai, intrând în istoria fotbalului.

37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor

”Și au trecut 37 de ani!

7 mai 1986. E ziua magică a Stelei, ziua în care toată lumea a auzit de DUCKADAM, IOVAN, BUMBESCU, BELODEDICI, BĂRBULESCU, BALINT, BĂLAN, MAJEARU, BOLONI, PIȚURCĂ, LĂCĂTUȘ, MARIN RADU II, IORDĂNESCU, TUDOREL STOICA, STÂNGACIU, PISTOL, WEISENBACHER, dar și de antrenorul care a scris istorie în roșu și albastru, EMERICH JENEI.

Sunt eroii noștri, a milioane de suporteri. De ei ne aducem aminte an de an, vizionând cu aceeași plăcere penalty-urile apărate de Duckadam, golurile lui Balint și Lăcătuș, sau driblingurile lui Anghel Iordănescu, intrat la Sevilla când nimeni nu se mai aștepta.

Reclamă

Au trecut de atunci 37 de ani, eroii noștri au îmbătrânit, dar în sufletele noastre vor rămâne mereu tineri. Pentru că ei au scris istorie în acea seară de 7 mai 1986”, e mesajul postat de Steaua București.

”Duminică, 7 mai, se împlinesc 37 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

Reclamă 4 / 0/3

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Pentru această uriașă performanță, FCSB le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, au scris și cei de la FCSB.

Mănușile lui Helmut Duckadam, din finala Cupei Campionilor Europeni, au devenit piese de muzeu

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu. „Eroul de la Sevilla” a dezvăluit și ce poveste au în spate acestea, mărturisind că le-a primit cu o seara înainte de duelul cu Barcelona.

Helmut Duckadam a intrat în istorie după finala Cupei Campionilor Europeni. Steaua reușea să o învingă pe Barcelona în 1986 la loviturile de departajare, portarul reușind să pareze patru penalty-uri.

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni, din urmă cu aproape 40 de ani, au devenit piese de muzeu. Fostul portar a ales să le doneze la Muzeul Fotbalului din București, dezvăluind care este povestea care stă în spatele lor.

Reclamă

„Eroul de la Sevilla” a declarat că a primit mănușile cu o seara înainte de finala „de foc” cu Barcelona. De asemenea, acesta a dezvăluit că a apărat o singură dată cu ele, și atunci a fost cu noroc, deoarece a cucerit trofeul mult râvnit alături de Steaua.

Recomandări
  • 37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor
  • Mesajele postate de CSA Steaua și FCSB

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și