Închide meniul

Adevaratul motiv pentru care CFR Cluj ține „cu dinții” de clauza lui Dan Petrescu. Nu este vorba despre bani. „Situația ar fi dezastruoasă!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 decembrie 2021, 11:35

Adevaratul motiv pentru care CFR Cluj ține „cu dinții de clauza lui Dan Petrescu. Nu este vorba despre bani. „Situația ar fi dezastruoasă!

Adevaratul motiv pentru care CFR Cluj ține "cu dinții" de clauza lui Dan Petrescu

Hepta

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a explicat de ce ardelenii nu-l lasă pe Dan Petrescu la națională fără să-i fie achitată clauza. Campioana ar încasa 600.000 de euro pentru ruperea contractului cu Petrescu, dar nu banii sunt relevanți în această ecuație, susține Balaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adevaratul motiv pentru care CFR Cluj ține „cu dinții” de clauza lui Dan Petrescu

Balaj a precizat că CFR încearcă să se apere de „gura” rivalelor. Echipa din Gruia se teme că celelalte echipe din Liga 1 ar acuza că CFR Cluj ar fi avantajată de arbitri, doar pentru că l-ar fi lăsat pe Dan Petrescu gratis la echipa națională.

„Ce s-ar întâmpla în situația în care clubul CFR ar decide să renunțe la acea clauză de reziliere? Imaginați-vă ce discuții ar apărea la prima greșeală de arbitraj în favoarea CFR-ului. Încercați să faceți o regie. Ce subiecte ar apărea în mass-media în momentul în care ar fi greșeli în favoarea CFR-ului.

Ce s-ar spune? Că a existat o înțelegere. Până la urmă, noi nu facem decât să protejăm clubul pentru eventualele speculații, protejăm Federația, iar situația ar fi dezastruoasă în cazul în care ar apărea o greșeală pentru CFR. Vor apărea articole care ar fi greu de controlat”, a spus Cristi Balaj, potrivit sport.ro.

Edi Iordănescu, Adrian Mutu, Răzvan Lucescu şi Gică Hagi s-au aflat pe lista FRF, dar toți au refuzat. Dan Petrescu urmează să dea răspunsul final săptămâna viitoare. Dacă va accepta propunerea de la FRF, „Bursucul” ar deveni selecţioner chiar de ziua lui, pe 22 decembrie.

Reclamă
Citește și:

FRF nu plătește clauze de reziliere

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că achitarea unei clauze de reziliere pentru un antrenor iese complet din discuție. Acest lucru complică mult venirea lui Dan Petrescu la echipa națională.

„FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Trebuie să menţionez, FRF este o organizaţie non-profit. FRF nu poate fi condusă drept un club, care depinde de un acţionar. Dacă FRF ar plăti o clauză de reziliere, alte iniţiative ar avea de suferit, cum ar fi, de exemplu, activitatea loturilor de juniori. Nu se pune problema de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem.

Un alt argument este că, dacă am plăti o clauză de reziliere, am putea să influenţăm competiţia la nivelul Ligii 1. O echipă din Liga 1 ar putea beneficia de o sumă de bani din partea forului naţional, care ar putea reprezenta un avantaj faţă de celelalte cluburi. Să spunem că FRF ar plăti o anumită clauză de reziliere, apoi patronul clubului va spune că era dispus să-l lase pe antrenor să plece la echipa naţională fără plata clauzei de reziliere. Cum am putea atunci să ne apărăm integritatea? Din aceste motive, nu vom putea plăti niciodată o clauză de reziliere”, a spus Răzvan Burleanu.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” Vezi toate știrile
Citește și